Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2019 o 16:28
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Matkou malého dievčaťa je robot, ktorý jej tvrdí, že ľudstvo vyhynulo. Je to však pravda?

Matkou malého dievčaťa je robot, ktorý jej tvrdí, že ľudstvo vyhynulo. Je to však pravda?
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Má hlavná hrdinka veriť svojej robotickej matke alebo cudzinke z ľudskej rasy?

Bezmenná dcéra žije so svojou robotickou matkou v neznámom prostredí. Od svojej mami sa dozvedá, že ľudská rasa vyhynula a dievčatko vychováva k tomu, aby mohla opäť zaľudniť planétu. Do ich tajomnej základne sa však jedného dňa dostane žena.

Tá je z podivného experimentu robotickej matky pochopiteľne rozrušená a ľudskej dcére sa snaží vysvetliť, že robotom nemôže dôverovať. Dcéra sa preto musí rozhodnúť, či sa postaví na stranu ľudskej rasy a neznámej ženy, alebo bude dôverovať robotickej matke, ktorá ju od narodenia vychovávala.

Námet post-apokalyptického sveta, kde bolo ľudstvo (takmer) vyhubené, nie je síce ničím novým, ale kreatívne prírastky do tohto žánru sú vrelo vítané. Navyše psychologická hra s mysľou hlavnej postavy, ktorá nevie, či dôverovať neznámemu príslušníkovi vlastnej rasy, alebo vlastnej matke (robotovi), znie pomerne lákavo.

Samozrejme, hlavným merítkom kvality u tejto snímky bude predovšetkým rozuzlenie celej zápletky. Ak si dal scenárista na svojej práci záležať, mohlo by ísť o zaujímavý žánrový počin.

Robotickú matku nahovorila Rose Byrne, dcéru stvárnila Clara Rugaard a v role cudzinky uvidíme oscarovú Hilary Swank, známu zo športovej drámy Clinta Eastwooda Million Dollar Baby (2004). Sci-fi thriller I Am Mother režíroval Grant Sputore a scenár k nemu napísal Michael Lloyd Green. Premiéra na Netflixe je plánovaná na 7. júna (červen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia