Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2019, 13:02
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Čo všetko zatiaľ vieme o novom type Terminátora, ktorý bude protihráčom hlavných hrdinov v Terminator: Dark Fate?

Čo všetko zatiaľ vieme o novom type Terminátora, ktorý bude protihráčom hlavných hrdinov v Terminator: Dark Fate?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TERMINATOR: DARK FATE
Uložiť Uložené

Tentokrát bude protihráčom hlavných hrdiniek smrtiaci typ Rev-9.

Včera dorazil prvý teaser trailer pre očakávaný sequel prvých dvoch Terminátorov (ostatné diely budú našťastie ignorované) s názvom Terminator: Dark Fate. Okrem návratu Lindy Hamilton ako Sarah Connor a Arnolda Schwarzeneggera, ktorý si zahrá starší model, sa môžeme tešiť aj na úplne nový typ Terminátora.

Ten bol opäť poslaný z budúcnosti a pôjde po krku mladej Dani v podaní Natalie Reyes. Prototyp Rev-9 si strihol Gabriel Luna a podľa všetkého pôjde o úplne nový model, ktorý má v rukáve nejedno prekvapenie. Hlavní hrdinovia teda budú mať čo robiť, aby ho zvládli. Čo všetko ale vlastne o tomto novom záporákovi vieme?

Terminator Dark Fate
Terminator Dark Fate Zdroj: Paramount Pictures

Prvá vec, ktorá zaujme, je fakt, že ide o prvý model Terminátora, ktorý nezačína písmenom T. Z teaseru je navyše jasné, že Rev-9 je akýmsi mixom predchádzajúcich Terminátorov z prvých dvoch dielov.

Má síce klasickú železnú stavbu, ale dokáže sa zmeniť aj na tekutý kov (podobne ako to zvládol typ T-1000 v podaní Roberta Patricka v Terminátorovi 2). Zároveň je jasné, že Rev-9 sa dokáže takpovediac „zdvojiť“, čo vidíme v akčnej scéne na diaľnici.

Odporúčané
Midway v tržbách prekonal aj skvelé pokračovanie Shiningu s názvom Doctor Sleep. Terminátor je obrovským prepadákom (Box Office) Midway v tržbách prekonal aj skvelé pokračovanie Shiningu s názvom Doctor Sleep. Terminátor je obrovským prepadákom (Box Office) 12. novembra 2019, 13:04

Zatiaľ čo jeho pevná kostra ostane za volantom, Rev-9 využije svoju schopnosť a prostredníctvom tekutého kovu sa prenesie na kapotu auta. Jeho pôvodná kovová kostra však stále dokáže (minimálne po nejaký čas) konať nezávisle.

Terminator Dark Fate
Terminator Dark Fate Zdroj: Paramount Pictures

Čo sa týka jeho mena, Rev môže znamenať proste skratku pre Revision (keďže ide o zdokonalený model inšpirovaný T-800 a T-1000). Zároveň niektorí špekulujú, že by mohol odkazovať na biblickú knihu Revelations, kapitolu 9 (teda knihu Zjavení, kapitola 9), ktorá hovorí napríklad aj toto:

„1 Zatrúbil piaty anjel. A videl som, že hviezda spadla z neba na zem. A dostala kľúč od studne priepasti. Otvorila studňu priepasti a zo studne vystúpil dym ako dym veľkej pece a zatemnilo sa slnko a aj vzduch od dymu studne.

3 A z dymu vyšli na zem kobylky a dostali moc, akú majú pozemské škorpióny. 4 Povedalo sa im, aby neškodili tráve na zemi, ani nijakej byline ani nijakému stromu, ale iba ľuďom, ktorí nemajú na čele Božiu pečať. 

(. . .)

7 Tieto kobylky sa podobali koňom pripraveným do boja; na hlavách mali akoby vence podobné zlatu a ich tváre boli ako tváre ľudí. 8 Vlasy mali ako ženské vlasy a ich zuby boli ako levie. 9 Panciere mali ako panciere zo železa a zvuk ich krídel bol ako hrmot mnohých konských vozov rútiacich sa do boja.“

Žeby tieto slová metaforicky naznačovali, čo hlavných hrdinov čaká? Uvidíme.

Terminator Dark Fate
Terminator Dark Fate Zdroj: Paramount Pictures

A potom tu máme ešte postavu Grace v podaní Mackenzie Davis. Tá síce tvrdí, že je človek, ale zrejme to nebude také jednoznačné, ako nám koniec-koncov už naznačuje samotný teaser.

Odporúčané
Nový Terminátor prerobí viac ako 100 miliónov dolárov. Tvorcovia sa pri jeho dokončovaní hádali do krvi Nový Terminátor prerobí viac ako 100 miliónov dolárov. Tvorcovia sa pri jeho dokončovaní hádali do krvi 5. novembra 2019, 14:55

Pravdepodobne pôjde o akýsi hybrid človeka a robota, ktorý vyslali vojská Rebelov do minulosti, aby ochránila už spomínanú Dani (Natalia Reyes). V každom prípade však Grace vyzerá na poriadnu badass hrdinku a my sme už poriadne zvedaví na to, ako sa na plátne predvedie. Obzvlášť v porovnaní s legendárnou Sarah Connor. 

Terminator: Dark Fate režíruje schopný Tim Miller (Deadpool) a ako producent dohliada aj samotný otec ságy James Cameron. Do slovenských kín snímka dorazí 31. októbra (říjen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia