Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2019, 13:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

George R. R. Martin prezradil, kto bude kráľom v knižnej predlohe Game of Thrones

George R. R. Martin prezradil, kto bude kráľom v knižnej predlohe Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Toto rozhodnutie ťa možno prekvapí.

Záverom finálnej série Game of Thrones mnohí diváci verili, že na trón zasadne Jon Snow. Nejedného fanúšika preto prekvapilo jeho vyhnanie na sever a hlavne fakt, že sa kráľom stal nakoniec Bran Stark. Ten už totiž v seriáli dlhší čas vystupoval ako takzvaný Three-Eyed Raven a málokto pomyslel na to, že by sa z tejto pozície mohol prebojovať až na trón.

Podľa slov predstaviteľa Brana Isaaca Hempstead Wrighta však nápad na dosadenie Brana na trón vzišiel práve z hlavy autora knižnej predlohy Georgea R. R. Martina. Je viac než isté, že sa k záveru kníh dopracujeme úplne odlišným spôsobom, ako tomu bolo v seriáli, ale kráľ Westerosu je už  v mysli spisovateľa zjavne dávno zvolený.

George R. R. Martin prezradil, kto bude kráľom v knižnej predlohe Game of Thrones
Zdroj: HBO

David a Dan (showrunneri seriálu) mi povedali, že existujú dve veci, ktoré George R. R. Martin plánoval pre Brana, a teda konkrétne scénu s Hodorom a to, že Bran bude kráľom. Byť priamou súčasťou Georgeovej vízie je veľmi špeciálne. Bol to naozaj pekný spôsob, ako zakončiť seriál,“ cituje hercove slová z interview portál Heroic Hollywood.

Samozrejme, ešte nemôžeme vylúčiť, že George showrunnerom svoju víziu pre Brana povedal zámerne, aby v knihe vytvoril pre hrdinov úplne odlišný príbeh. A pokiaľ si neprečítame posledný diel fantasy ságy Pieseň ľadu a ohňa, alebo nám George neodhalí pravdu prostredníctvom svojho blogu, nebudeme si môcť byť na sto percent istí.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35
Domov
Zdieľať
Diskusia