Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 13:22
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Krátke animáky, ktoré ti pozdvihnú náladu: Batman z alternatívneho vesmíru bojuje proti krvilačnému vrahovi s motorovou pílou

Krátke animáky, ktoré ti pozdvihnú náladu: Batman z alternatívneho vesmíru bojuje proti krvilačnému vrahovi s motorovou pílou
Zdroj: CGMeetUp / YouTube screenshot
FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY
Uložiť Uložené

Animovaný žáner vie byť častokrát skvelou kombináciou pre deti i dospelého diváka.

V minulom článku sme pre teba vybrali päticu krátkych animovaných filmov, ktoré nás svojou rôznorodosťou, ale najmä kvalitou veľmi zaujali. Ani v nasledujúcich kraťasoch nebudú chýbať emócie, humor či svet plný pestrofarebnej fantázie. Tentokrát sa ale pozrieme aj na menšiu paródiu obávaného ochrancu Gothamu Batmana.

Animák Powerless je kombináciou sci-fi a emotívnej drámy, ktorá ti ukáže krátky úsek zo života vysoko inteligentného robota, pátrajúceho po svojom pôvode. Pri prechádzaní opustenej továrne odhaľuje niekoľko zásadných skutočností týkajúcich sa jeho života.

Život pásavca je v kraťase Dilla ohrozený lovcom. Ten zo všetkého najviac túži po tom, aby si na svoje konto pripísal nový úlovok. Malý pásavec je však prefíkaný a odstrel zvieraťa preto nebude vôbec ľahký.

Životné problémy vedia dostať do hlbokého zármutku aj tých najodolnejších z nás. V podobnej situácii sa nachádza tiež muž z animovaného kraťasu Splash, ktorý sa rozhodne navštíviť miestny bar. Alkohol podávaný barmanom ho však zavedie do ríše nepredstaviteľne pôsobivých výjavov.

Rebooted nám ukáže svet pozitívne naladeného hrdinu Owl Guya a jeho temného náprotivku. Ten sa značným spôsobom podobá na alternatívnu verziu Batmana. A podobne ako Batman, aj on sa bude musieť postaviť poriadne nebezpečným nepriateľom.

Alarm ťa prenesie do každodennej reality, ktorá vie byť častokrát mimoriadne nemilosrdná. Vstávanie neteší azda nikoho a pondelkové rána sú zosobnením pekla na zemi. A ako sa s ranným prebúdzaním (ne)vyrovná hlavný hrdina tohto kraťasu?

Domov
Zdieľať
Diskusia