Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2019, 22:15
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Tvorcovia Fortnite zažalovali vlastného testéra hry. Prezrádzal prvky druhej kapitoly predtým, než ju vydali

NEWS FORTNITE
Uložiť Uložené

Zničil tak napätie, ktoré pred uvedením druhej kapitoly budovali.

Myslíme, že každého hráča Fortnite prekvapilo, že hra nebola takmer dva dni vôbec dostupná, o čom sme ťa v danom čase aj informovali. Neskôr ju však opäť spustili prostredníctvom druhej kapitoly. Nová mapa a prvky v nej zas až tak prekvapivé neboli, pretože boli vyzradené už pred ich vydaním, informuje Cnet.

 

Fortnite zažaloval vlastného testéra hry. Prezrádzal prvky druhej kapitoly predtým, než ju vydali
Fortnite zažaloval vlastného testéra hry. Prezrádzal prvky druhej kapitoly predtým, než ju vydali Zdroj: youtube/ fortnite

Dnes už vieme, kto informácie uverejnil. Bol to Ronald Sykes, ktorý v tom čase hru testoval. Svojím činom potešil fanúšikov hry, no je pochopiteľné, prečo sa v Epic Games netešili. Tí neskôr Ronalda zažalovali za porušenie NDA (Non-disclosure agreement), čím narušil napätie, ktoré v spoločnosti budovali.

Ronald si mal založiť niekoľko účtov na Twitteri a cez ne neskôr postupne prezrádzal detaily 2. kapitoly Fortnite, ako napríklad prítomnosť lodí, novú mapu, možnosť plávania či vylepšovacie stanice.

Odporúčané
Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) 22. septembra 2019, 15:32

Ronald v podstate predal informácie, ktoré zistil, keď hru testoval. Epic Games teraz hovorí, že to urobil na úkor spoločnosti, ale rovnako aj komunity, ktorá na odhalenie vecí netrpezlivo čakala a mala ich objaviť sama. Epic ho chce potrestať za „porušenie jeho zmluvných povinností, ktoré mu vyplývali z NDA“.

Toto nie je prvý raz, čo spoločnosť zažalovala vlastného testéra a pri popularite ich hry sa dá ľahko predpokladať, že nebude ani posledným.

Domov
Zdieľať
Diskusia