Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2019, 17:48
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Poslankyňa si najala 8 dvojníčok, aby za ňu napísali vysokoškolské skúšky

NEWS
Uložiť Uložené

Na podvod sa však prišlo.

Vysokoškolskí študenti si na skúškach niekedy zvyknú pomáhať nedovolenými spôsobmi. Niektorí dokonca okopírujú aj celú rigoróznu prácu. 

To však podľa Guardianu nie je nič oproti trikom, ktoré skúšala bangladéšska poslankyňa miestneho parlamentu Tamanna Nusratová

Odporúčané
Rigorózna práca Andreja Danka je plagiát. Potvrdila to komisia Univerzity Mateja Bela Rigorózna práca Andreja Danka je plagiát. Potvrdila to komisia Univerzity Mateja Bela 11. januára 2019, 9:56

Tá je bakalárkou umení na Bangladéšskej otvorenej univerzite, no z ďalších štúdií bola okamžite vyrazená potom, ako sa ukázalo, že na minimálne 13 testoch si papier a pero v jej mene vzala niektorá z ôsmich dvojníčok.

Poslankyňa jednej z vládnych strán im za všetko mala platiť. „Vyhodili sme ju, pretože spáchala zločin,“ hovorí šéf univerzity MA Mannan. „Už sa sem nikdy nebude môcť prihlásiť.“

Nusratová sa očividne svoj podvod ani príliš nesnažila zakrývať. Podľa univerzity vyšlo najavo, že o podvode vedeli viacerí študenti, hoci dvojníčky mali byť počas testov vždy dôkladne obkľúčené ochrankou. Nepovedali vraj nič kvôli tomu, že pochádza s vysoko vplyvnej rodiny. 

Všetko zrejme rozlúskla miestna televízia Nagorik TV, informuje Ladbible. Jej reportéri sa zúčasnili jednej zo skúšok a práve prítomnú dvojníčku Nusratovej skúsili konfrontovať. Vydávala sa za poslankyňu, no odmietla sa akokoľvek preukázať, dokumenty si vraj „zabudla“. 

Poslankyňa vraj na obvinenia zatiaľ nijako nereagovala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia