Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 12:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Joker valcuje kiná. Behom 17 dní zarobil o skoro 100 miliónov viac ako Justice League za celú dobu v kinách

Joker valcuje kiná. Behom 17 dní zarobil o skoro 100 miliónov viac ako Justice League za celú dobu v kinách
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Ako dlho Warneru potrvá, než ohlásia pokračovanie?

Jokerovým tržbám sme sa venovali už včera v našom pravidelnom Box Office. Za samostatnú zmienku však stojí fakt, že drsnej komiksovke od Todda Phillipsa sa darí viac ako Justice League. Film, ktorý mal k dispozícií najslávnejších hrdinov DC sa na striebornom plátne dal dokopy vôbec po prvýkrát. Malo ísť o obrovský blockbuster a veľkolepý hollywoodsky event, podobne ako v prípade The Avengers (akurát, že hrdinovia DC boli v médiách vždy silnejší a úspešnejší).  

Snímka však prepadla a zarobil „len“ 657 miliónov dolárov. Doteraz presne nevieme, či na seba po 2 rokoch už dokázala zarobiť. Išlo o obrovské sklamanie, ktoré prakticky zabilo všetky plány Warneru na rozširovanie svojho DCEU. A aj vďaka tomu sme sa mohli dočkať Reevesovho Batmana, Phillipsovho Jokera a ďalších samostatných DC projektov. 

Odporúčané
Kytica ruží na nových adidas Originals Superstar Kytica ruží na nových adidas Originals Superstar 13. januára 2014, 14:33

Phillips podľa svojich slov presviedčal Warnerov celý rok, aby mu odklepli rozpočet a mohol si natočiť Jokera. Dnes sa producenti a šéfovia vo Warneri určite pri myšlienke, že by mu to nakoniec nedovolili, pekelne potia. Joker totiž stihol za 17 dní v kinách zarobiť 737 miliónov dolárov a stať sa 7. najzárobkovejším filmom z DC univerza.

Stále je možné, že sa zaradí rovno za Aquamana na 2. priečku (tou dobou už bude určite najziskovejším), no to sa najprv musí dostať za miliardovú hranicu. Na tej trónia Dark Knight, Dark Knight Rises a spomínaný Aquaman. Už teraz však Joker prekonal Justice League (a to o takmer 100 melónov), pričom do pár dní prekoná Suicide Squad, BvS aj Wonder Woman.

Ako to teda bude s tým pokračovaním? Ak Joker skutočne siahne na miliardu a nedostane sequel, bol by okrem disneyovských remakov hraných rozprávok jediným miliardárom, ktorému by sa tak stalo. A nám to vzhľadom na situáciu vo Warneri príde, že je to takmer nereálne.

Domov
Zdieľať
Diskusia