Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 16:08
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Výskumníci našli potopenú loď z námornej bitky, ktorá sa odohrala počas druhej svetovej vojny

NEWS BITKA
Uložiť Uložené

Ide o japonskú lietadlovú loď Akagi, ktorá bola v prevádzke 15 rokov.

Posádke podmorských výskumníkov a historikov, hľadajúcich stratené lode z druhej svetovej vojny, sa podaril úžasný objav. Na dne Tichého oceánu našli vojenskú loď slúžiacu ako plávajúcu základňu pre lietadlá. Tá padla počas známej Bitky o Midway, ktorá prebiehala medzi 4. až 7. júnom 1942.

Ako informuje portál ABC News, riaditeľ spoločnosti Vulcan Inc. preskúmal vysokofrekvenčné radarové snímky danej vojnovej lode a prišiel na to, že s najväčšou pravdepodobnosťou, na základe lokácie vraku a jeho rozmerov, ide o japonskú lietadlovú loď s názvom Akagi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Research Vessel Petrel (@rv_petrel),

Pozostatok lode sa našiel v chránenom území Tichého oceánu patriacom Spojeným štátom americkým s názvom Papahanaumokuakea Marine National Monument. Miesto náleziska je viac ako 1 300 km severozápadne od prístavu Pearl Harbor na Havajských ostrovoch. Čo sa týka hĺbky, loď sa nachádza až 5 490 metrov pod hladinou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Honolulu Star-Advertiser (@staradvertiser),

Bádatelia použili na nájdenie lode autonómne podvodné vozidlo (AUV) vybavené radarom. Zariadenie zhromažďovalo údaje a konštrukciu vojnovej lode Akagi. Táto loď sa stavala 7 rokov a jej stavba sa začala v roku 1920. V prevádzke bola až do osudného roku 1942.

Takto vyzerala loď Akagi počas prevádzky

Výskumníci našli potopenú loď z námornej bitky odohranej počas druhej svetovej vojny
Výskumníci našli potopenú loď z námornej bitky odohranej počas druhej svetovej vojny Zdroj: Wikimedia/Kure Maritime Museum
Domov
Zdieľať
Diskusia