Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. októbra 2019, 15:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších filmov do konca roka

10 najočakávanejších filmov do konca roka
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

V kinách aj mimo nich nás ešte do konca roka čaká množstvo zaujímavých titulov z rôznorodých žánrov.

Po 10 najočakávenejších seriálov, ktoré uvidíme do konca roka, prichádzame aj s filmovým zoznamom. Na rozdiel od seriálov tu od Netflixu máme „len“ dva filmy. El Camino však premiérovalo pred pár dňami, a tak by sa tu za iných okolností určite objavilo.

1. Zombieland: Double Tap (r. Ruben Fleischer) – 24. 11. 

Na skvelú jednotku spomíname doteraz. Celkom svieži vánok v ohranom zombie žánri si zabezpečil vlny fanúšikov. Doteraz sa zrejme nenatočilo nič, čo by sa originalitou a kvalitou Zombielandu vyrovnalo, a tak sme radi, že sa tvorcovia k značke vrátili a natočili druhý diel. V ňom sa vrátia všetky živé postavy, ktoré doplnia celkom nové. Dej by sa mal zamerať na hľadanie Little Rock (Abigail Breslin). Tá ujde s nejakým hippie a road trip po zombie zničenom USA môže začať. 

2. Terminator: Dark Fate (r. Tim Miller) – 31. 10.

Do tretice všetko dobré? Štvorka ani päťka sa nepodarili a trojku ešte ako tak môžeme považovať za všeličo iné, len nie prúser (predsa len, ten Arnie tam mal stále svoje čaro). Dark Fate vznikol po tom, čo sa práva na značku vrátili tvorcovi Jamesovi Cameronovi, ktorý vypomáhal aj so scenárom. Réžiu ponúkol Timovi Millerovi, režisérovi Deadpoola, a teraz dúfa, že snímka zarobí dostatočné prachy na to, aby sa mohli natočiť ďalšie dva filmy.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Koncept cestovania v čase a ochraňovania vyvoleného dieťaťa sa očividne nemení, a tak by sme ani od tohto dielu veľa originality čakať nemali. Ostáva dúfať, že to bude skvele spracované, zahrané a že ten scenár bude dávať zmysel. Terminátora sa dá veľmi jednoducho pokaziť, no my dúfame, že prítomnosť Camerona, R-kový rating a snaha vrátiť sa ku koreňom prinesú kvalitný filmový zážitok.

3. Midway (r. Roland Emmerich) – 14. 11. 

Emmerich sa snáď snažil poriadne. Po Independence Day 2 od neho potrebujeme vidieť kvalitný akčný blockbuster, inak si povieme, že by tie peniaze mohli dať niekomu talentovanejšiemu. Roland už dávno nie je tým, čím býval a dnes už od neho nikto nič nečaká. Aj tak však veríme, že Midway dopadne dobre. Minimálne tie trailery sľubujú, že v kine sa rozhodne nebudeme nudiť a fanúšikovia akčného žánru si prídu na svoje. 

4. Ford vs Ferrari/Le Mans 66 (r. James Mangold) – 14. 11. 

Mangold stále túži natočiť X-23, X-Men film s hlavnou postavou Laurou z Logana, no kým sa tak stane (ak na to vôbec dôjde, čo je nepravdepodobné), venuje sa iným projektom (a že ich je fakt veľa). Prvým na programe je Ford vs Ferrari, biografia o úžasnom príbehu automechanikov a korporácií snažiacich sa zažiariť nielen na pretekárskej dráhe. 

Dej sa zameria na Carrolla Shelbyho (Matt Damon), vizionárskeho automobilového návrhára, a britského pretekára Kena Milesa (Christian Bale). Tí dostanú za úlohu vytvoriť úplne nový typ automobilu s potenciálom konečne poraziť Ferrari, ich najväčšieho rivala, na šampionáte v roku 1966. Okrem toho sa však budú musieť potýkať aj s nepriaznivo naladenými korporáciami, fyzikálnymi zákonmi, ako aj v vlastnými osobnými démonmi.

5. Charlie’s Angels (r. Elizabeth Banks)– 14. 11.

Kristen Stewart, Naomi Scott a Ella Balinska sa stanú novou hrdinskou trojkou, ktorá nahradí Cameron Diaz, Drew Barrymore a Lucy Liu. Iste, pre mnohých divákov milujúcich filmové verzie z rokov 2000 a 2003 nebude možno ľahké zvyknúť si na odlišné tváre tajných agentiek, no akčný trailer od Sony ti v tom zrejme pomôže. Tvorcovia sa znova pokúsili vsadiť na prirodzenú ženskosť mladých herečiek v kombinácii s ich tvrdým vystupovaním proti zločinu. Sú bláznivé, nebojácne a krásne.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 50 najočakávanejších filmov roka 2024 5. januára 2024, 12:30

Réžia filmu pripadla na Elizabeth Banks, ktorá v minulosti spolupracovala na komédii Mládeži neprístupné (2013) a samostatne režírovala ženskú hudobnú komédiu Ladíme 2 (2015). S obsadením plným dievčat (Ladíme 2) už teda má isté skúsenosti. Banks bude vo filme mimo iného hrať postavu Bosley. Pripraviť sa však môžeš taktiež na mužských hereckých predstaviteľov, ako Patrick Stewart, Djimon Hounsou, Sam Claflin či Jonathan Tucker.

6. The Irishman (r. Martin Scorsese) – 27. 11.

Pod taktovkou režisérskej legendy Martina Scorseseho od jeho pripravovaného The Irishman očakávame skutočne pamätihodnú gangsterku. V prípade geniálneho režiséra by určite nebola prvou. Viac ako 3-hodinová mafiánska snímka nás vtiahne do povojnového obdobia druhej svetovej vojny. Konkrétne sa ocitneme v USA, kde budeme fandiť vojnovému veteránovi a nájomnému vrahovi Frankovi Sheeranovi. Toho nestvárni nik iný, ako famózny Robert De Niro.

Snímka bude taktiež inšpirovaná skutočným zmiznutím odborového vodcu Jimmyho Hoffa, ktorý bol nezvestný dlhých 44 rokoch. V roku 1982 ho nakoniec vyhlásili za mŕtveho. O jeho zmiznutí by však mohol vedieť čosi aj zabijak Frank Sheeran. Vysnívaný projekt Scorseseho je niektorými hodnotený aj ako jeho vôbec najlepší film celej kariéry. Veľká škoda, že si ho neužijeme v kinách, ale nebyť Netflixu, nikdy by nevznikol. 

7. Knives Out (r. Rian Johnson) – 28. 11.

Snímka nás zavedie na panstvo spisovateľa Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer), ktorý za záhadných okolností zomrel tesne po oslave svojich 85. narodenín. Je tak na detektívovi menom Benoit Blanc (Daniel Craig), aby vyšetril Harlanovu výstrednú rodinu, jeho služobníctvo a odhalil príčinu smrti.

Odporúčané
10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 29. apríla 2023, 14:30

Za scenárom aj réžiou stojí už vyššie spomínaný Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi, Looper) a okrem hercov zmienených v predošlom odseku si zahrá napríklad aj Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford či Ana de Armas. Ostáva dúfať, že Johnson natočil po poslednom prešľape skvelý film. Minimálne obsadenie na to má viac než vhodné.

8. Parazit (r. Bong Joon-ho) – 5. 12. 

Jeden z najchválenejších filmov tohto roka, mix čiernej komédie, drámy a thrilleru od skvelého juhokórejského režiséra (Okja, Snowpiercer, Matka), sa dostane aj do našich kín. Vzhľadom na pôvod snímky to vôbec nie je bežné, a my tak môžeme ASFK, že snímku pre náš trh zaobstarali (a mohli by ste zakúpiť aj The Lighthouse, prosíme?).

Stredobodom príbehu sa stane štvorčlenná rodina z tej najnižšej sociálnej vrstvy skladajúca sa z rodičov, dcéry a syna. Tí sa chopia jedinečnej príležitosti a stanú sa pracovníkmi u boháčov. V dome hrdinovia zažijú množstvo rôznorodých komplikácií, ktoré ich nakoniec dovedú k neočakávaným východiskám.

Sám režisér však médiá pred premiérou v Cannes prosil, aby vo svojich článkoch neprezrádzali z filmu viac, ako ukazujú aj trailery, a tak sa jeho žiadosti budeme držať aj my. Parazit si nakoniec zo slávneho festivalu odniesol vzácnu Zlatú palmu, ktorú si podľa mnohých kritikov rozhodne zaslúžil.

9. 6 Underground – 13. 12. 

Príbeh sa bude točiť okolo šiestich miliardárov, ktorí sfalšujú vlastnú smrť a sformujú elitný tím, aby sa zbavili jednak svojich nepriateľov, tak i nebezpečných jedincov medzi nami. Scenár napísali Rhett Reese a Paul Wernick (Zombieland, Deadpool). Vzhľadom na to, že ide o Bayov film, je ti zrejme úplne jasné, čo môžeš očakávať. A my sa na to aj tešíme. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2023 50 najočakávanejších filmov roka 2023 19. decembra 2022, 9:30

Okrem Reynoldsa, ktorý bude tímu veliť, uvidíme aj hercov, ako Dave Franco (Neighbors), Mélanie Laurent (Inglourious Basterds), Adria Arjona (Pacific Rim: Uprising), Ben Hardy (X-Men: Apocalypse), Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven, Sicario: Day Of The Soldado),  Lior Raz (Fauda), Payman Maadi (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) či Corey Hawkins (BlackKklansman). 

10. Star Wars: The Rise of Skywalker (r. J. J. Abrams) – 19. 12. 

Už o 02:00 z pondelka na utorok si budeš môcť vychutnať posledný trailer pre Epizódu IX, ktorá nás zase raz opantá nostalgiou a zvedavosťou, a tak do toho kina vyrazíme. Sequelová trilógia začala celkom sympaticky, celé sa to však rozsypalo s The Last Jedi, a tak si v Lucasfilme zase zavolali Abramsa na pomoc. Či to dokázal dať dokopy a kvalitne ukončiť jeden z najikonickejších príbehov kinematografie, to zistíme už o necelé 2 mesiace. Viac si k filmu povieme v trailerovom článku.

Animovaný bonus: Frozen 2 (r. Chris Buck, Jennifer Lee)

Nezabúdame ani na mladšie ročníky a fanúšikov animákov. Tým vôbec najočakávanejším a najviditeľnejším bude jednoznačne pokračovanie najväčšieho animáku všetkých čias. Hovoríme, samozrejme, o Frozen, alebo Ľadovom kráľovstve, ak to chceš po slovensky. Nielenže sa stal najzárobkovejším animákom vôbec, ďalšie stovky miliónov zarobil z iných sektorov. Máme tu predaj fyzických nosičov, predaj práv pre televízie a v prvom rade merchandising.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

Tematika Frozen bola vidieť v každom obchode, na každej pumpe, v papierníctve a vlastne všade, kde sa dalo niečo kúpiť pre deti. Tie si postavičky z rozprávky zamilovali natoľko, že Disney z predaja hračiek a všetkého možného pravdepodobne zarobilo viac ako zo samotného filmu. Všetko nasvedčuje tomu, že v prípade dvojky to nebude o nič inšie. Podľa traileru navyše môžeme posúdiť, že nás tentoraz čaká aj zaujímavejší príbeh. 

Honorable mentions: Doctor Sleep, Jumanji 3, Spies in Diguise, , Little Women, Cats...

Domov
Zdieľať
Diskusia