Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2019, 11:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Šéfredaktora Zem a Vek obvinili zo šírenia extrémizmu. V časopise údajne útočil na židov

NEWS ANTISEMITIZMUS MÉDIÁ
Uložiť Uložené

Obžaloba vychádza z článku s názvom „Klin židov medzi Slovanmi“.

Tibor Eliot R., šéfredaktor časopisu Zem a Vek, bude čeliť obžalobe za extrémistické trestné činy. Tú na neho 17. októbra tohto roku podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Prípadom sa bude zaoberať Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Podľa hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry Jany Tökölyovej je Tibor Eliot R. obvinený „zo zločinu rozširovania extrémistických materiálov v jednočinnom súbehu s prečinom hanobenia národa, rasy a presvedčenia a prečinu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Odporúčané
To, čo písal Marian Kočner do správ, je hnus. Vďaka komunikácii ale vieme, ako funguje jeho svet, hovorí Braňo Závodský (Rozhovor) To, čo písal Marian Kočner do správ, je hnus. Vďaka komunikácii ale vieme, ako funguje jeho svet, hovorí Braňo Závodský (Rozhovor) 17. septembra 2019, 15:26

Obžaloba vychádza z článku zverejnenom v časopise Zem a Vek, ktorý niesol názov „Klin židov medzi Slovanmi“. V ňom mal uviesť údajné citácie osobností našej histórie, ktoré boli namierené proti židom.

Uvedené historické citáty využil tak, že čitateľovi časopisu v danom článku predložil tvrdenia, že aj v súčasnej dobe sú pôvodom zlej spoločenskej situácie zásahy židovskej komunity, ktorá rozvracia súčasnú spoločnosť a uvedenými tvrdeniami vyvoláva nenávisť a potrebu zásahu voči židovskej komunite v Slovenskej republike. Pritom citovaný článok v časopise Zem a Vek je distribuovaný a predávaný na území SR a voľne zakúpiteľný v bežnom náklade ľubovoľnými osobami,“ povedala Tökölyová.

Odporúčané
Označovali ma za agentku či zradkyňu národa. Práca s väzňami odsúdenými za extrémizmus či lúpeže bola silná skúsenosť (Rozhovor) Označovali ma za agentku či zradkyňu národa. Práca s väzňami odsúdenými za extrémizmus či lúpeže bola silná skúsenosť (Rozhovor) 14. apríla 2019, 12:37
Domov
Zdieľať
Diskusia