Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2019, 15:22
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mesačné dieťatko s HIV odmietlo 10 rodín. Nakoniec sa ho ujal pár homosexuálov

BLOG DIEŤA
Uložiť Uložené

Zdravotné problémy boli prekážkou, ktorú nedokázalo prekonať rovných desať párov.

Podvyživené mesačné bábätko, ktoré sa narodilo s HIV, odmietlo desať potenciálnych rodín. Dieťa si nakoniec adoptoval homosexuálny pár, píše portál Out. Damian Pighin a Ariel Vijarra z Argentíny boli prvým párom, ktorý sa zosobášil v Santa Fe. Postupom času začali zvažovať, že spoločne vychovajú dieťa, čo sa im dlhé tri roky nedarilo.

Po danej dobe si nakoniec v roku 2014 osvojili mesačnú Oliviu. Následne ako si dieťa zobrali domov, mala začať Olivia postupne naberať váhu a jej zdravotný stav sa čoraz viac zlepšoval.

Odporúčané
Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina 10. júla 2019, 16:43

Po niekoľkých rokoch doktori rodine oznámili, že v krvi Olivie nedokázali nájsť vírus HIV. V priebehu októbra dovŕši Olivia 5. rok svojho života, podobne ako jej sestra Victoria, narodená vo februári rovnakého roku, ktorú si Damian a Ariel adoptovali o čosi neskôr.

Podľa Unilad Ariel a Damien pracujú pre mimovládnu organizáciu Acunar Familias, ktorá pomáha rodičom adoptovať nechcené deti. V súčasnosti na HIV neexistuje žiaden liek, lekári ale dokážu v tele pacienta znížiť množstvo vírusu. Týmto spôsobom sa môže osoba dostať do stavu, kedy podobne ako v prípade Olivie nie je vírus identifikovateľný pomocou odberu krvi, píše Medical News Today.

Domov
Zdieľať
Diskusia