Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2019, 11:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Coca-cola vyvíja plastové fľaše z morského odpadu

NEWS COCA-COLA
Uložiť Uložené

25 % každej fľaše bude z plastov, ktoré sa dnes nachádzajú na hladinách oceánov.

Spoločnosť Coca-Cola patrí medzi najväčších producentov plastov na svete. Podľa niektorých zdrojov vyrobí až 200 kusov PET fliaš za minútu, čo sú v prepočte desiatky miliárd ročne. Aj preto teraz prichádza s riešením, ktoré by malo výrazne prispieť k záchrane planéty. V spolupráci s ekologickými odborníkmi totiž firma vyvíja fľaše, na ktorých výrobu bol použitý plastový odpad zo Stredozemného mora. 

Podľa Designboom by mali nové fľaše obsahovať 25-percentný podiel recyklovaného plastu z hladiny mora. Zvyšok bude stále tvoriť nový vyprodukovaný plast. 

Odporúčané
Maďarská Coca-Cola vystupuje v novej reklame proti homofóbii, verejnosť aj politici sa búria Maďarská Coca-Cola vystupuje v novej reklame proti homofóbii, verejnosť aj politici sa búria 6. augusta 2019, 14:27

Coca Cola spoločne s vedeckými partnermi pracuje na špeciálnej pokročilej recyklačnej technológii. Tá by mala byť schopná plast z mora kompletne zbaviť nečistoty a rozložiť tak, aby bol v „novej“ podobe absolútne nezávadný a zároveň si zachoval vlastnosti. 

Aktuálne už spoločnosť disponuje 300 kusmi týchto fliaš, ktoré dostali aj kompletne novú etiketu s vizuálom mora, ktorá zároveň upozorňuje na fakt, že ide o špeciálne vyrobené fľaše. Podľa dostupných zdrojov sa nová verzia do predaja dostane v budúcom roku.  

Domov
Zdieľať
Diskusia