Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 14:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Maďarská Coca-Cola vystupuje v novej reklame proti homofóbii, verejnosť aj politici sa búria

ZAUJÍMAVOSTI COCA-COLA HOMOFÓBIA
Uložiť Uložené

Populárna značka zverejnila fotografie, s ktorými sa maďarská verejnosť vyrovnáva len veľmi ťažko.

Na oficiálnom maďarskom profile Coca-Coly sa ešte v nedeľu objavil príspevok s fotografiami, na ktorých sa objavujú aj homosexuálne páry. Spoločnosť pridáva hashtag #loveislove, poukazuje na toleranciu, slobodu a bojuje proti homofóbii. Medzinárodná firma je známa svojou podporou LGBTI komunity už dlhodobo, a tak nejde o žiadne zásadné prekvapenie. 

Tematika fotografií však pobúrila konzervatívnu maďarskú verejnosť a taktiež jedného člena vládnucej strany Fidesz, na čele ktorej stojí Orbán. Boldog István vyzval Maďarov, aby bojkotovali produkty od Coca-Coly, kým táto kampaň nebude zrušená. 

Podľa hvg.hu postupne vznikajú online petície a pridali sa aj médiá sympatizujúce s Orbánovou vládou. Coca-Cola má aj napriek tomu jasno v tom, ako bude ďalej postupovať: „Myslíme si, že heterosexuáli aj homosexuáli majú právo milovať koho chcú, a spôsobom, ktorý oni chcú,“ uviedla americká spoločnosť podľa Denníka N.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia