Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2019, 15:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Pivo vo fľaši z recyklovaného papiera? V zahraničí bude realitou, pridajú sa aj ďalší predajcovia nápojov

NEWS PIVO RECYKLÁCIA
Uložiť Uložené

Aj známa značka piva sa snaží pristupovať k prírode ekologickejšie.

Známy dánsky výrobca piva Carlsberg predstavil dva prototypy obalov, ktoré by mohli priniesť podstatne šetrnejší a ekologickejší postoj k prírode. Fľaše by mali byť vyrobené z recyklovaného papiera, v jednom prípade ešte potiahnuté tenkou vrstvou PET plastov, aby pivo nepresakovalo, v druhom by mala tekutinu udržovať bio vrstva z nešpecifikovaných materiálov, informuje CNN.

Odporúčané
Polovica žltého kontajneru nie je plast, Slovákom triedenie nejde. Navštívili sme skládku, kde leží 600 000 ton odpadu Polovica žltého kontajneru nie je plast, Slovákom triedenie nejde. Navštívili sme skládku, kde leží 600 000 ton odpadu 15. júla 2019, 15:13

Viceprezidentka pre televíziu prezradila, že cieľom je udržateľnosť. Vo firme reagujú na debatu o klimatických zmenách a rozhodli sa znížiť  produkciu plastov, hliníkových obalov a sklenených fliaš. Šetrnejšia bude aj ich výroba. Do ovzdušia by sa malo pri produkcii recyklovaných papierových obalov dostať menej škodlivých látok. 

Zaujímavosťou je, že Carlsberg sa pri vývoji dvoch predstavených verzií spojil aj so spoločnosťami Absolut, Coca-Cola a L'Oréal, ktorým rovnako záleží na tom, aby mohli svoje produkty baliť ekologickejšie. 

Odporúčané
KVÍZ: Vieš správne separovať papier? KVÍZ: Vieš správne separovať papier? 13. augusta 2019, 9:51

Na vývoji sa začalo pracovať už v roku 2015. Dôvod je podľa spoločnosti jasný – musia sa popasovať s tým, aby nehrozilo, že budú obaly prepúšťať tekutinu a zároveň je treba zabezpečiť, aby v žiadnom prípade nebola ohrozená pôvodná chuť piva Carlsberg. 

Pivo vo fľaši z recyklovaného papiera? V zahraničí už je realitou, možno sa ho čoskoro dočkáme aj u nás
Pivo vo fľaši z recyklovaného papiera? V zahraničí už je realitou, možno sa ho čoskoro dočkáme aj u nás Zdroj: Carlsberg
Domov
Zdieľať
Diskusia