Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. októbra 2019, 14:46
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Stalkovacia funkcia od Instagramu končí, frajerka už nebude môcť sledovať, ako lajkuješ iné ženy

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Niektorí zároveň ušetria množstvo času, ktorý doteraz venovali nezmyselnému sledovaniu toho, čo robia ostatní.

Súčasťou Instagramu bola od úplného začiatku aj funkcia pre každého, koho zaujíma, aké aktivity robia ľudia, ktorých sledujú. Zvedavý používateľ mal možnosť vidieť, aké fotky lajkujú ostatní a komu práve dali follow či napísali komentár. 

Aktuálne sa sociálna sieť podľa BuzzFeed News rozhodla relatívne kontroverznú funkciu zrušiť s najnovšou aktualizáciou počas prebiehajúceho týždňa. 

Odporúčané
Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu 8. októbra 2019, 11:25

Podľa produktového šéfa Vishala Shaha sa rozhodli podstúpiť tento krok, pretože veľa užívateľov si nemalo možnosť uvedomiť, že ich aktivita môže byť ďalšími sledovaná. Zároveň mohlo sledovanie záujmov ostatných vzbudzovať konflikty a narušovať medziľudské vzťahy, čo Instagram ďalej nechcel živiť. 

Ostáva pravdou, že väčšina z nás záložku „Following“ síce v živote nenavštívila, niektorým však bude určite chýbať. Už nebudú mať možnosť sledovať každý „online krok“ svojich blízkych, nebudú vedieť, aké fotky sa im páčia a koho začali práve sledovať. Taktiež sa nebudú mať možnosť dozvedieť, či boli v posledných minútach alebo hodinách online a vyvíjali aktivitu. 

Odporúčané
Instagram spúšťa novú četovaciu aplikáciu. Bude sledovať tvoju polohu a informovať o nej Instagram spúšťa novú četovaciu aplikáciu. Bude sledovať tvoju polohu a informovať o nej 4. októbra 2019, 13:45
Anketa:
Páči sa ti zrušenie stalkovacej funkcie?
Áno
Nie
Áno
51 %
2541 Hlasov
Nie
49 %
2470 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia