Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 12:10
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

V Indonézii chcú prijať zákon, ktorý bude kriminalizovať sex bez manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bojovníci za ľudské práva sa búria, prosia o zmenu.

Je možné, že Indonézia v najbližšej dobe príjme nový trestný zákonník, informuje CCN. Ten bude okrem iného kriminalizovať sex mimo manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia. Skupiny bojujúce za ľudské práva protestujú, hovoria, že je to porušenie základných slobôd.

V Indonézii má prejsť zákon, ktorý bude kriminalizovať sex bez manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia
V Indonézii má prejsť zákon, ktorý bude kriminalizovať sex bez manželstva a úplne zakáže vzťahy rovnakého pohlavia Zdroj: wikipedia

Vláda bude návrh schvaľovať najbližšiu stredu. Ak ho schvália, do platnosti pôjde hneď. Pokutované budú aj urážky prezidenta Joka Widoda. Práve naňho sa občania obracajú s prosbami, aby kontroverzné doložky vymazal.

Indonézia je prevažne moslimská krajina, no sami sa označujú za tolerantný národ s množstvom rôznych etník a náboženstiev. To hovorí dokonca aj ich štátne motto, ktoré hlása. „Jednota v rozdielnosti. Poslednú dobu však všetci zaznamenali, že krajina sa stavia proti náboženským a sexuálnym menšinám.

Odporúčané
Smrť neznamená koniec. Indonézsky rituál vykopávania a čistenia mŕtvol ti možno príde zvláštny, ale funguje už dlhé roky Smrť neznamená koniec. Indonézsky rituál vykopávania a čistenia mŕtvol ti možno príde zvláštny, ale funguje už dlhé roky 9. septembra 2016, 14:49

Aktuálny trestný zákonník v krajine má už viac než 100 rokov. Existuje ešte od doby, keď boli holandskou kolóniou. Nový má sprísniť indonézske trestné právo v súlade s tým, ako žijú moderní Indonézania. Skupiny bojujúce za práva však nesúhlasia, hovoria, že mnoho článkov diskriminuje ženy, náboženské menšiny, LGBT komunitu, slobodu prejavu a slobodu združovania. Sú odhodlaní bojovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia