Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 16:49
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Instagram prestal nedospelým užívateľom zobrazovať príspevky propagujúce diétu a plastické operácie

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Ide o prevenciu pred psychickými problémami. Instagram nechce byť zlým príkladom pre ľudí, ktorí ešte nemajú 18 rokov.

Instagram dlhodobo podniká kroky smerom k tomu, aby bol bezpečnou platformou pre všetkých svojich užívateľov. To sa už netýka len zodpovedného sledovania nevhodných komentárov a upozorňovania prispievateľov v prípade, že sa chystajú niekoho uraziť. Rovnako je vhodnou prevenciou aj zrušenie zobrazovania počítadla lajkov.

Aktuálne sa prostredníctvom Buzzfeed News dozvedáme o novinke, ktorá sa priamo dotkne profilov nedospelých užívateľov, influencerov a značiek.

Odporúčané
Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? Moma: Nedostávame zaplatené za počet lajkov, zrušenie počítadla by som prijala. Čo hovorí na novinku Instagramu psychológ? 8. augusta 2019, 18:32

Sociálna sieť sa totiž rozhodla, že prestane zobrazovať príspevky propagujúce produkty a služby spojené s diétami a plastickými operáciami všetkým, ktorí ešte nedovŕšili 18 rokov. Do praxe už novinku postupne s novými aktualizáciami zavádza a vyzerať to bude presne takto: 

Spoločnosti, ktorých predmet podnikania je založený práve na produktoch alebo službách spojených s chudnutím, budú nútené prehodnotiť, či sa im oplatí investovať do influencerov rovnaký obnos peňazí ako doteraz.

Odporúčané
Prečo patrí Zuzana Plačková k najsledovanejším slovenským influencerom? Viac ako 500-tisíc followerov sa dá ľahko vysvetliť Prečo patrí Zuzana Plačková k najsledovanejším slovenským influencerom? Viac ako 500-tisíc followerov sa dá ľahko vysvetliť 16. mája 2019, 9:43

Platí, že je pre komerčné firmy výhodné popri kúpyschopnej cieľovke „vychovávať“ aj decká, ktoré ešte s veľkou pravdepodobnosťou nepotrebujú chudnúť. Zároveň Instagram považuje za nesprávne, aby si nedospelí užívatelia pripúšťali, že práve produkty na chudnutie sú správnou cestou, ako byť spokojný. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jameela Jamil (@jameelajamilofficial),

Domov
Zdieľať
Diskusia