Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 17:43
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Video zachytáva, ako japonskí rybári nahnali rodinku delfínov k sebe. Až do smrti sa od seba ani nepohli

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

V Japonsku sa začala lovecká sezóna.

V Japonsku momentálne prebieha každoročný lov delfínov. Krajina je za podobné „akcie“ kritizovaná azda všetkými organizáciami, ktoré bojujú za práva zvierat. Jedna z nich, konkrétne Dolphin Project, dokumentuje, čo sa momentálne deje v okolí Japonska. Na svojom Twitteri organizácia nedávno zverejnila video. Rodinu delfínov zahnali do rybárskych sietí a ocitli sa v pasci. Všetky k sebe priplávali a čakali, čo sa bude diať.

Odporúčané
V Japonsku sa začal masaker, pri ktorom pobrežné vody zafarbí krv delfínov V Japonsku sa začal masaker, pri ktorom pobrežné vody zafarbí krv delfínov 3. septembra 2019, 9:20

Video pochádza z oblasti Taiji. „Je to tragický začiatok loveckej sezóny v Taiji. Mesiac ešte nie je ani v polovici a my sme videli brutálne zabíjanie,“ písali pred pár dňami na svojom účte na sociálnej sieti. Rybári delfíny nahnali do plytkých vôd a tam ich ulovili.

Na videu je vidieť, ako sa zoskupili, vynárali hlavu a sledovali, čo sa ide diať. Keď rybári vytiahli siete, plávali v tesnom kruhu, navzájom sa dotýkali. Rodinka takto bola nakoniec celú noc. Keď sa na druhý deň ráno rybári vrátili, stále plávali na tom istom mieste, v kruhu. „Proces zabíjania bol dlhý, krvavý a hlasný,“ píšu Dolphin Project.

Lovci zvieratá zabíjali postupne, v akýchsi fázach. Dolphin Project sa domnievajú, že to bolo z dôvodu veľkosti rodiny. Keď teda zabili prvú časť rodiny, ostatné delfíny museli plávať v krvavej vode. Telá zvierat si rybári odniesli, pravdepodobne poputujú do mäsiarní.

Video zachytáva, ako japonskí rybári nahnali rodinku delfínov na kopu. Tie sa až do svojej smrti od seba ani nepohli
Video zachytáva, ako japonskí rybári nahnali rodinku delfínov na kopu. Tie sa až do svojej smrti od seba ani nepohli Zdroj: Doplhin Project
Domov
Zdieľať
Diskusia