Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2019, 18:36
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Nová vlajková loď od Huawei bude bez Google aplikácií. Spoločnosť vyvíja vlastný operačný systém

TECH GOOGLE HUAWEI
Uložiť Uložené

Ak to vláda Spojených štátov dovolí, nový model Mate 30 od Huawei bude disponovať operačným systémom Android. Ak nie, čínsky gigant bude musieť pokračovať vo vývoji vlastného.

Čínska technologická spoločnosť Huawei si aktuálne prechádza naozaj ťažkým obdobím. Okrem toho, že americký prezident Donald Trump uvalil na krajinu sankcie, ktoré sa najviac dotýkajú najmä Huawei a jeho pobočky, najnovšie má gigant tiež predstaviť svoju vlajkovú loď bez Google aplikácií.

Ako informuje stanica BBC, kvôli spomínaným obchodným reštrikciám zo strany Spojených štátov nezískal Huawei licenciu, čo znamená, že očakávaný model Mate 30 a Mate 30 Pro nebude vybavený aplikáciami od spoločnosti Google, ako sú YouTube, Google Maps alebo obchod Google Play.

Podľa všetkého by však prémiový telefón mal stále disponovať operačným systémom Android. Mnohí odborníci a analytici predpokladajú, že nová vlajková loď od čínskeho gigantu sa bude predávať veľmi ťažko. Aj napriek tomu, že americké úrady prijali od spoločnosti Huawei viac ako 130 žiadostí, im licencia udelená nebola.

Očakáva sa, že spoločnosť má pripravené náhradné riešenie, no už teraz je jasné, že používatelia si budú musieť zvykať na úplne nový systém. "Pokiaľ nám to vláda Spojených štátov umožní, bude Huawei naďalej používať aspoň Android a jeho ekosystém. Inak budeme musieť pokračovať vo vývoji vlastného operačného systému," tvrdí Huawei vo svojom vyhlásení.

Domov
Zdieľať
Diskusia