Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2019, 15:03
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Režisér Jokera musel Warner Bros. presviedčať celý rok, aby mu dovolil natočiť tvrdé R-ko. Pôvodne nešlo o komiksový film

Režisér Jokera musel Warner Bros. presviedčať celý rok, aby mu dovolil natočiť tvrdé R-ko. Pôvodne nešlo o komiksový film
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Todd Phillips to podľa najnovších informácií nemal so svojou víziou nového Jokera vôbec jednoduché.

Ako sme ťa už informovali v jednom z nedávnych vydaní našich Raňajok s Filmkultom, nový Joker s Joaquinom Phoenixom v hlavnej úlohe dostal oficiálne R-kový rating. Snímka tak bude okrem iného obsahovať napríklad aj silné krvavé násilie, znepokojujúce správanie, hrubý slovník či krátke sexuálne zábery. Podľa najnovších vyjadrení režiséra Todda Phillipsa však štúdio Warner Bros. dlho váhalo nad tým, či bude Joker mládeži prístupný alebo nie.

Phillips totiž v rozhovore pre Los Angeles Times prezradil, že po dokončení scenára strávil celý rok presviedčaním zástupcov štúdia, aby mu umožnili natočiť násilný a popudlivý komiksový film. Režisér podľa svojich slov síce Warner Bros. mnohokrát preklínal, nakoniec však uznal, že povolenie natočiť R-kovú snímku bolo z ich strany veľmi odvážne. Dôležitú úlohu pritom určite zohral aj Jokerov rozpočet.

Ten sa údajne natočil iba za 55 miliónov dolárov, čo je v porovnaní s ostatnými komiksovkami pomerne málo. Pôvodne pritom nemalo ísť ani o komiksový film, keďže Phillips chcel natočiť akýsi psycho film o obyčajných ľuďoch. Aby ho ale mohol pretlačiť cez producentov štúdia, zasadil svoj príbeh do komiskového sveta.

Je však zaujímavé, že aj keď Warner Bros. natočilo za 35 miliónov dolárov horor It, ktorý s R-kovým ratingom zarobil celosvetovo cez 700 mega, tak v prípade Jokera váhalo celý jeden rok. Dôležité ale je, že Todd Phillips nakoniec dostal povolenie a mohol si film natočiť podľa seba.

Odporúčané
Najpamätnejšie fotografie v histórii National Geographic Najpamätnejšie fotografie v histórii National Geographic 27. decembra 2013, 12:52
Domov
Zdieľať
Diskusia