Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2019, 16:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mexický súd povolil užívanie kokaínu na rekreačné účely dvom osobám

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN MEXIKO
Uložiť Uložené

Mnohí však nechápu, prečo to bolo umožnené čisto len dvom ľuďom v celej krajine.

Mexický sudca vyhovel žiadosti dvoch ľudí o užívaní kokaínu na rekreačné účely. Ide o historicky prvý rozsudok takéhoto typu. Súd uvádza, že udeľuje osobám právo na vlastnenie, prepravovanie a užívanie bielej práškovitej drogy. Nemôžu s ňou však následne obchodovať. Informuje o tom kanál BBC.

Organizácia Mexico United Against Crime (MUCD), ktorá sa snaží v krajine snaží ukončiť vojnu proti drogám, označila verdikt za historický krok. Rozhodnutie však musí byť ešte prehodnotené najvyšším súdom. Zdravotný úrad Cofepris mal od súdu hlavného mesta Mexico City obdržať nariadenie, aby obom žiadateľom o poskytnutie kokaínu vyhovel.

Totožnosť daných osôb však nie je verejne známa. V oficiálnom stanovisku MUCD sa uvádza, že ide o ďalší krok v boji za vytvorenie alternatívnych protidrogových postupov, ktoré krajine umožnia vynaložiť viac úsilia v oblasti bezpečnosti a klásť dôraz na otázky verejného zdravia. Rozhodnutie však bude musieť potvrdiť vyššie postavený súd predtým, ako vojde do platnosti.

Odporúčané
Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? 16. júna 2023, 9:30

Ľudia na sociálnych sieťach však nechápu toto bizarné rozhodnutie súdu. „Prečo bolo užívanie kokaínu povolené len dvom osobám? A kto sú tí dvaja zač? Celé je to divné,“ tvrdí britský novinár Michael Moran.

Domov
Zdieľať
Diskusia