Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2019, 18:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zaznamenáva, ako do slovenskej národnej kultúrnej pamiatky narazila cisterna s fekáliami, spôsobila škodu asi 200-tisíc €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vodič nezvládol riadenie cisterny a prevrátil ju na dva vagóny Detskej železnice Košice na stanici v Čermeli.

Dnes dopoludnia sa na Čermeľskej ceste neďaleko metropoly východu stala nehoda, v rámci ktorej vodič cisterny nezvládol riadenie a narazil do dvoch historických vozňov košickej detskej historickej železnice. TASR informuje, že škoda už bola vyčísledná na približne 200-tisíc eur, čo potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na svojom facebooku.

 „Dvadsaťdeväťročný vodič cisterny v zákrute dostal šmyk, s vozidlom prešiel do protismeru, odkiaľ sa odrazil a následne sa cez zvodidlá prevrátil,“ spresňuje polícia. Zastavili ho až vzácne vagóny, ktoré su zároveň národnou kultúrnou pamiatkou. Vodič utrpel  menšie zranenia, dychová skúška bola negatívna. 

Odporúčané
Bratislavskí smetiari zarábajú takmer 1 400 €: Niektorí na nás pokrikujú z áut a nadávajú nám, no stále nevedia poriadne triediť Bratislavskí smetiari zarábajú takmer 1 400 €: Niektorí na nás pokrikujú z áut a nadávajú nám, no stále nevedia poriadne triediť 12. augusta 2019, 18:00

Riaditeľ košickej detskej historickej železnice Ľubomír Lehotský pre TASR prezradil, že pre dopravnú nehodu došlo k fatálnemu poškodeniu vozňa vyrobeného v roku 1886, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, respektíve je zapísaný v zozname technických pamiatok.

„Jeden z vagónov je vzácny historický, na ďalšom sme pracovali tri roky a do prevádzky sme ho uviedli len pred pár dňami. Bola to odstavná koľaj, našťastie, okolo žiaden vláčik nešiel,“ povedal Lehotstký s tým, že detská železnica bude počas stredy mimo prevádzky.

Domov
Zdieľať
Diskusia