Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2019, 10:29
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

K majstrovi sveta vo Fortnite počas streamu nabehlo komando SWAT. Niekto nahlásil, že je doma ozbrojený

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Naozaj zvláštna zábavka.

Jedného z najznámejších streamerov a predovšetkým majstra sveta v počítačovej hre Fortnite z ničoho nič prepadlo komando zvláštnej jednotky SWAT priamo v dome jeho rodičov. O prípade informuje stanica BBC.

Nič netušiaci 16-ročný gamer Kyle „Bugha“ Giersdorf v tom čase hral, ako obvykle, svoju obľúbenú Battle Royale hru a celé prepadnutie bolo nahrávané počas verejného živého vysielania.

Išlo pritom len o hlúpy žart, ktorý ani zďaleka nie je prvým v histórii. Stal sa dokonca už toľkokrát, že si vyslúžil vlastné pomenovanie – Swatting. V skratke ide o prank využívaný proti vysielajúcim streamerom za účelom pobavenia divákov, kedy niekto počas streamu zavolá oddiel SWAT s tým, že daný človek je ozbrojený. Potom naživo sleduje, ako je prepadnutý.

Počas Bughovho streamu však nebolo priamo na obrazovke vidieť, že by bol prepadnutý. Na niekoľko minút však zrazu opustil stream, pretože ho jeho otec zavolal dole s tým, že pred dverami je ozbrojené komando.

Mal veľké šťastie, že jeden z policajného komanda býva v jeho susedstve a je jeho dlhoročným fanúšikom. Dobre preto vedel, o koho ide a pochopil, že pravdepodobne si z neho len niekto vystrelil.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

V minulosti bol pritom kvôli Swattingu dokonca zabitý človek. Tyler Barriss, ktorý na streamera Andrewa Fincha v roku 2017 zavolal komando, bol napokon za nešťastný prank odsúdený na 2O rokov väzenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia