Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 11:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nemecké mestečko vykúpilo všetko pivo z obchodov, aby neonacisti na svojom festivale nemali žiadny alkohol

ZAUJÍMAVOSTI PIVO
Uložiť Uložené

Neonacistický festival sa musel zaobísť bez alkoholu.

V nemeckom mestečku Ostritz sa počas uplynulého víkendu konal neonacistický festival Schild und Schwert. Stretli sa na ňom stovky účastníkov, ktorým tamojší súd v Drážďanoch zamedzil možnosť piť aj kupovať alkohol. Týmto nariadením chceli úrady predísť zbytočnému násiliu medzi neonacistami a účastníkmi protestov proti festivalu, informoval Newsweek.

Aj napriek zákazu však účastníci festivalu prichádzali na miesto s vlastnými zásobami piva. Policajti preto hlásili, že v piatok zabavili viac ako 4200 litrov piva, zatiaľ čo ďalších 200 litrov bolo skonfiškovaných v sobotu.


Svojou časťou prispeli aj miestni obyvatelia. Keď zistili, že sa v Ostritzi bude konať takýto festival, niekoľko dní pred začiatkom sa zmobilizovali a vykúpili v supermarketoch všetky zásoby piva. Ako sa vyjadrili aktivisti z mesta, jednoducho chceli neonacistov nechať nasucho.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

V domovoch ľudí by si teraz mohol nájsť stovky plechoviek a fliaš piva, pretože neonacisti sa na festivale mohli baviť jedine pomocou čistej vody. Muži zákona oznámili, že počas víkendu zaznamenali 32 rôznych kriminálnych incidentov, ale našťastie nešlo o žiadne vážne násilné konflikty.

Domov
Zdieľať
Diskusia