Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2019, 21:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obľúbená labuť v bratislavskom jazere sa zadusila plastom a zomrela. Jej čerstvo vyliahnuté mláďatá prišli o mamu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Štrkovecké jazero prišlo o jedného dôležitého živočícha.

Štrkovecké jazero v bratislavskom Ružinove každý deň priláka stovky návštevníkov. Väčšinou tam nájdeš mamičky s deťmi, zamilované dvojice, partie kamarátov a jedno majú často spoločné. 

Až doteraz sa kochali rodinou labutí, ktorá si tam spokojne nažívala. Labutia dvojica sa najnovšie radovala z nových prírastkov do rodiny, pretože len pred dvomi dňami sa štrkoveckému zvieraciemu páriku vyliahli mláďatá.

Svoju mamu si však dlho neužili. Ako dnes informovala stránka Štrkovecké jazero, labutia mama sa zadusila plastovými odpadkami a zomrela. O smutnej smrti svedčia fotky priamo z brehu jazera, na ktorých je vidieť uhynutá labuť a viacero kúskov plastu okolo nej, čo nahnevalo aj ružinovského starostu Martina Chrena.

Ten v statuse napísal, že táto labuť zomrela len kvôli neporiadnosti ľudí, ktorí sú schopní hádzať odpadky na zem, a nechal kontaktovať štátnu ochranu prírody. V komentároch zanechal odkaz od jej pracovníkov, podľa ktorých sa jeden z páru rodičov o mláďatá stará, a tak situácia nevyzerá najhoršie. Keby to tak nebolo, mláďatá by museli byť odnesené, aby sa o nich mohli odborníci postarať.

Domov
Zdieľať
Diskusia