Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2019, 23:21
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Keď skáče 100 000 ľudí v rovnakej chvíli. Ajax Amsterdam oslavoval ligový titul vo veľkom štýle

ŠPORT HOLANDSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V Amsterdame sa oslavovalo vo veľkom.

Hráči Ajaxu Amsterdam zaznamenali v tejto sezóne svoj 34. ligový titul v holandskej Eredivisie. Aj keď sa im nepodarilo preniknúť do finále Ligy majstrov kvôli hetriku Lucasa Mouru z Tottenhamu, svoj ligový primát si už ukradnúť nedali. Sezónu zakončili s trojbodovým náskokom na rivalov z PSV Eindhoven a v uliciach Amsterdamu sa rozbehli poriadne oslavy.

Fanúšikov v euforických chvíľach nezaujímalo ani to, že Frenkie de Jong už oficiálne prestupuje do FC Barcelona, zatiaľ čo obranca a kapitán Matthijs de Ligt sa rovnako chystá na odchod z Ajaxu, avšak konkrétne pôsobisko supertalentu zatiaľ nepoznáme.

Ajax' celebration, jumping with 100k people from r/soccer


Oslavy titulu sa uskutočnili v parku Museumplein, kde sa väčšinou konajú takéto masové udalosti, a rovnako tam nájdeš najznámejšie amsterdamské múzeá od Rijksmuseum, cez Van Gogh Museum až po Stedelijk Museum.

Na Museumplein sa zhromaždilo až neuveriteľných 100-tisíc fanúšikov a v jednej chvíli začali všetci spoločne s hráčmi skákať a radovať sa z úspechu. Amsterdam vtedy zažil menšie pomyselné zemetrasenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia