Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2019, 17:48
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otrasné Kamenné námestie a Námestie SNP zmenia svoju podobu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Bratislava sa dočká veľkej zmeny.

Centrum Bratislavy zásadne zmení svoju tvár, oznámil primátor Matúš Vallo. Nie je žiadnym tajomstvom, že dve z najcentrálnejších oblastí Bratislavy, Kamenné námestie a Námestie SNP, nepatria práve k najkrajším v hlavnom meste, čo má však zachrániť akčný plán magistrátu s názvom Quick wins.

Keďže je kompletná rekonštrukcia oblastí v nedohľadne, na rade je zopár menších, no zato efektívnych, opatrení. Jedným z krokom bude napríklad zjednotenie námestí. Námestie SNP a Kamenné námestie sú plné rôznych typov mestského vybavenia – napríklad absurdných 16 rôznych druhov kvetináčov či 13 druhov zábran.

Na námestí pribudne lepšie verejné osvetlenie aj nové detské ihrisko. Miesto mnohých zábran na Kamennom námestí vzniknú miesta na sedenie. Chodcom sa dá zelená aj na Námestí SNP, kde sa na strane pošty podstatne rozšíri chodník.

V okolí sa zruší 12 % parkovacích miest vrátane nevkusného parkoviska na Kamennom námestí, pričom ich nahradí zeleň – až 41 kvetináčov s menšími drevinami.

Domov
Zdieľať
Diskusia