Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2019, 15:31
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Letný festival plný mladých tínedžeriek sa v horore zmení na nočnú moru so šialenými pohanskými rituálmi

Letný festival plný mladých tínedžeriek sa v horore zmení na nočnú moru so šialenými pohanskými rituálmi
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY MIDSOMMAR
Uložiť Uložené

Spoločnosť A24 zverejnila nové zábery z očakávanej snímky Midsommar od tvorcu Hereditary.

Prvé zábery z hororu Midsommar, ktorých sme sa dočkali ešte začiatkom marca, sa nám mimoriadne páčili. Boli totiž jasným dôkazom toho, že talentovaný tvorca Ari Aster má po minuloročnej výbornej snímke Hereditary stále čo povedať a rozhodne nás plánuje aj naďalej zásobovať ďalšími originálnymi kúskami.

Už jeho predošlým počinom nás presvedčil, že kvalitné hororové diela stále vznikajú, no a pevne veríme, že inak tomu nebude ani v prípade očakávaného filmu Midsommar, ktorý sa dnes na našu veľkú radosť pripomenul novou ukážkou. A to tentokrát v podobe oficiálneho traileru.

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa zameria na mladý pár, ktorý sa rozhodne navštíviť priateľov v izolovanej dedinke vo Švédsku. Miestni obyvatelia sa tam pripravujú na letný festival, no ich tradície sa mladým zaľúbencom zdajú veľmi podozrivé. Situácia sa navyše začne veľmi zlovestne meniť a k slovu sa dostanú aj pohanské rituály či šialení sektári.

Samotný režisér popisuje svoju novinku ako vzťahovú drámu, ktorá sa zmení na horor. Tvorcovia pri jej tvorbe dokonca vychádzali zo škandinávskych mýtov a legiend. Zaujímavosťou však je, že kvôli ušetreniu nákladov nenatáčali priamo vo Švédsku, ale u našich susedov v Maďarsku.

Odporúčané
Mindfuckový horor Slnovrat je mrazivý, psychedelický zážitok so šokujúcim koncom. Nezapáči sa však každému (Recenzia) Mindfuckový horor Slnovrat je mrazivý, psychedelický zážitok so šokujúcim koncom. Nezapáči sa však každému (Recenzia) 3. augusta 2019, 8:00

O scenár aj réžiu sa postaral už vyššie spomínaný Ari Aster (odporúčame aj jeho predchádzajúce kraťasy) a vo filme si zahrajú herci, ako napríklad Jack ReynorFlorence PughWill Poulter či William Jackson Harper. Midsommar si odbije americkú premiéru 9. augusta (srpen) 2019. Snáď sa teda dostane aj k nám.

Midsommar
Midsommar Zdroj: A24

Domov
Zdieľať
Diskusia