Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2019, 18:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ako vyzerali hrdinovia Game of Thrones pred a po skončení seriálu?

Ako vyzerali hrdinovia Game of Thrones pred a po skončení seriálu?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Každý z nich si prešiel menšou či väčšou premenou.

V nadväznosti na náš minulý článok s hercami Game of Thrones, kde sme sa pozreli na ich minulosť pred seriálom a na aktuálny výzor v seriáli, sme si pre teba prichystali pokračovanie.

V ňom spoločne nahliadneme na 20 hercov, no vzhľadom na to, že je natáčanie Game of Thrones už skončené, máme tentokrát možnosť vidieť aj ich imidž z obdobia po seriáli.

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: HBO

Jason Momoa napriek svojmu krátkemu účinkovaniu v seriáli patrí medzi veľmi populárne postavy Game of Thrones. Kto by len mohol zabudnúť na obávaného Khala Droga? Niečo také nedokáže ani sám Momoa. Narážame tým zábavnú príhodu z natáčania Aquamana, kedy herec zabudol na to, že už nie je vodcom veľkej hordy dothrakov.

Režisér James Wan ho musel niekoľkokrát upozorňovať, že pri natáčaní pôsobí príliš nahnevane. Jasonova reakcia stála naozaj za to. „James, za toto ma predsa platia! Som Khal Drogo!" povedal k režisérovi Jamesovi Wanovi s humorom Momoa. Ako môžeš pozorovať na nižšie priloženej fotografii, veľký Drogo alias Aquaman sa už po dlhých rokoch nečakane oholil.

Na fotografii vľavo máš možnosť vidieť

Jasona Momou vo filme Baywatch: Hawaiian Wedding (2003)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Fox Network / HBO / Instagram

Aidan Gillen v Game of Thrones stvárňoval manipulátora Petyra Baelisha alias Malíčka. Ten sa dlhú dobu dokázal zahrávať s rodmi Lannisterovcov, Starkovcov a mnohými inými. V 7. sérii sa však jeho podvody obrátili proti nemu, a tak sa malá vrahyňa menom Arya Stark postarala o to, aby Baelishove intrigy skončili.

Na obrázku nižšie vľavo je Aidan Gillen ako Frank

v snímke The Low Down (2000) / vpravo seriál Project Blue Book (2019)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Oscilloscope Laboratories / HBO / History

Lena Headey alias Cersei Lannister má poriadne silný korienok a v Game of Thrones, kde hrdinovia umierajú rad za radom, sa drží až prekvapilo dlho. To by sa však mohlo zmeniť v 5. epizóde finále, kedy sa proti nej postavia armády Jona, Daenerys a ich spojenci.

Vľavo snímka Aberdeen (2000) / vpravo

fotografia s predstaviteľom Eurona Greyjoya (Pilou Asbæk)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: First Run Features / HBO / https://www.instagram.com/iamlenaheadey/

Brienne počas 8. série stihla vďaka Jaimemu získať titul rytiera a neskôr vďaka nemu stratiť aj panenstvo. S takýmto vývojom udalostí by asi Lady Stoneheart nebola príliš potešená (čitatelia knižnej predlohy Game of Thrones vedia), ale život udatnej rytierky bol aspoň na krátku chvíľu zaplnený niečím iným, než bojom. V tomto príspevku môžeš vidieť, ako sa Gwendoline Christie lúči so svojím hereckým kolegom Danielom Portmanom alias Podrickom.

Vľavo Gwendoline Christie v seriáli Wizards Vs. Aliens (2012),

vpravo instagramové lúčenie  s predstaviteľom Podricka (Daniel Portman)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: CBBC / HBO / Instagram

Iain Glen, teda seriálový Jorah Mormont, síce nemá Instagram, no prostredníctvom sociálnych sietí sa s ním rozlúčila aspoň Jorahova milovaná Khaleesi. Tá ho v príspevku označila za najlepšieho človeka, akého mohla stretnúť.

 Vľavo snímka Gorillas In The Mist  (1988) / vpravo lúčenie s Emiliou Clarke

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Universal Pictures / HBO / IG

Thoros z Myru stvárnený hercom menom Paul Kaye patril medzi vedľajšie postavy, ktoré to s divákmi potiahli pomerne dlho. Okrem toho, že dokázal pravidelne oživovať svojho priateľa Bericka, však nebol nikdy príliš dôležitou postavou. Jeho pozitívny vzťah k alkoholu a zábavné príhody ale vedeli pobaviť.

Vľavo Paul Kaye vo filme Anyone For Pennis (1995) / vpravo s predstaviteľom Tormunda (Kristofer Hivju)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC / HBO /IG

Peter Dinklage alias Tyrion Lannister je bezkonkurenčne jedným z najväčších favoritov Game of Thrones. Tohto vzrastom malého, ale mimoriadne talentovaného herca si mohol naposledy vidieť aj v marvelovke Avengers: Infinity War, kde paradoxne stvárnil obrieho trpaslíka Eitriho.

Vľavo fotografia zo snímky The Station Agent (2013)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Miramax Films / HBO

Fotografie pre The Hollywood Reporter

Bronn je zosobnením pravého žoldniera, ktorý pred čestným konaním zakaždým uprednostní peniaze. Vďaka jeho humoru ho však máme aj tak všetci radi. Pri hercovi Jeromeovi Flynnovi si môžeme spomenúť aj malú zaujímavosť zo zákulisia.

Vedel si o tom, že herecký predstaviteľ Bronna bol kedysi partnerom Leny Headey (Cersei)? Ich vzťah bol však ukončený za nepriaznivých okolností, a preto sa táto dvojica na pľaci nemôže vôbec vystáť. Viac sa o hercoch odmietajúcich natáčať spoločné scény dočítaš v tomto článku.

Vľavo seriál Ripper Street (2012)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC One/HBO

Jerome Flynn a Rory McCann na premiére finále Game of Thrones z apríla 2019

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#jeromeflynn & #RoryMcCann at the #gameofthrones premiere in NYC, 3 April #gotpremierenyc #Bronn #TheHound

Príspevok, ktorý zdieľa @ jeromeifyouwantto,

Conleth Hill sa kedysi zaujímal o rolu Roberta Baratheona, ale každý fanúšik Game of Thrones musí uznať, že pre postavu tajomného Varysa bol jednoducho zrodený. Na jeho rozhovory s Petyrom Baelishom či Tyrionom nezabudneme ani dlhé roky po skončení seriálu.

Vľavo snímka Blue Heaven (1992) / vpravo seriál The Isle (2018)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Channel 4 / HBO / Brainstorm Media

Carice van Houten, respektíve jej postava Melisandry, pôvodne v seriáli viedla Stannisa, no neskôr sa ukázalo, že nebol vyvoleným bojovníkom jej boha. V proroctve adresovanému Aryi sa ale nemýlila a rovako správne dokázala predpovedať aj svoju smrť, ktorú dobrovoľne privítala koncom bitky o Winterfell.

Vľavo záber z filmu Suzy Q (1999)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep (VPRO) / HBO / Instagram

Rory McCann a jeho nezameniteľného Hounda (Sandora Clegana) možno prirovnať k Varysove iného herca si pri tejto špecifickej postave jednoducho nedokážeme predstaviť. Už na samotnom konkurze bolo vidno, že McCann sa dokáže do svojej roly vžiť ako málokto.

Vľavo snímka The Book Group (2002)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Channel 4/HBO

Rory McCann a Natalie Dormer

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa I am Rory McCann fanpage (@iamrorymccann),

Kráľovná drakov Daenerys si nedávno zahrala v Star Wars spin-offe Solo: A Star Wars Story a aktuálne patrí medzi jedny z najpopulárnejších ženských hereckých osobností na svete. Je preto úsmevné pozorovať, že ešte rok pred Game of Thrones hrala vo fantasy horore Triassic Attack, ktorý patrí do podpriemernej C produckie. Spomínaná snímka si na Roten Tomattoes vyslúžila príšerných 9 %.

Vľavo Triassic Attack (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: This UFO International Production/HBO/Instagram

Veríme, že sa predstaviteľ Jaimeho Lannistera Nikolaj Coster-Waldau po závere Game of Thrones  nestratí. Jeho talentu by bolo totiž naozaj škoda. Z jeho hereckých príspevkov do kinematografie môžeme určite spomenúť napríklad výbornú kriminálnu drámu Shot Caller (2017).

Vľavo dánsky thriller Nightwatch (1994)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Thura Film/HBO/Instagram

Alfie Allen si so svojou postavou Theona v seriáli preskákal skutočne veľa. Nakoniec ho ale čakala úctyhodná smrť v boji proti Night Kingovi, čo je pocta, o ktorej napríklad Khal Drogo, Ned Stark, Catelyn či Robb nemôžu dozaista hovoriť. A týmto spôsobom sa na Instagrame rozlúčil so seriálom a fanúšikmi.

Vľavo snímka Elizabeth (1998)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Gramercy Pictures / HBO / Instagram

Pôvodný Kráľ severu Robb Stark pocítil kruté zavraždenie autorom predlohy Georgeom R. R. Martinom už v priebehu 3. série. Určite nemusíme zdôrazňovať, že takzvaná Red Wedding patrila medzi najneočakávanejšie a najemotívnejšie zvraty v celom seriáli. Richard Madden najnovšie zahviezdil v kriminálnom seriáli Bodyguard (2018).

Vľavo dráma Worried About The Boy (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC / HBO / Instagram

Ygritte možno označiť za jedinú pravú lásku Jona Snowa, čomu dáš iste za pravdu aj ty. Chémia medzi Daenerys a Jonom je jednoducho príliš nevýrazná a prepojenie hereckej predstaviteľky Ygritte Rose Leslie a Kita Haringtona nakoniec viedlo aj k ich sobášu, čo azda hovorí samo za seba.

Vľavo Downton Abbey (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: ITV / HBO / Instagram

Všetci sme ho nenávideli. Joffrey Baratheon bol jednoducho kráľom na zabitie, no po príchode Ramsayho Boltona sme zistili, že existuje ešte väčší sadista. Malého Jacka Gleesona si v minulosti mohol vidieť napríklad v Nolanovom Batman Begins. Spomínaš si?

Vľavo Batman Begins (2005)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Warner Bros. Pictures / HBO / Twitter

Bran Stark toho poslednú dobu v seriáli príliš veľa nenahovorí, ale jeho postava sa ukázala byť dôležitým faktorom v rámci boja proti Night Kingovi. Práve on dal totiž Aryi valyrijskú dýku, ktorou postavu slovenského rodáka Vladimíra Furdíka poslala na druhý svet.

Vľavo snímka The Awakening (2011)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: StudioCanal UK / HBO / Instagram

Michael Mcelhatton si v Game of Thrones zahral Roosea Boltona, otca šialeného Ramsayho. Úmrtie jeho postavy nás samozrejme mrzí, pretože i keď Bolton nepatril medzi hlavných hrdinov seriálu, určite bol jedným z najcharizmatickejších. Svojím spôsobom ho môžeme nazvať akousi prefíkanou líškou severu, akú za rod Lannisterovcov predstavoval Tywin.

Vľavo film Paths To Freedom (2001) / vpravo seriál Genius (2017)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Raidió Teilifís Éireann / HBO / National Geographic

Všetkých predošlých hercov a herečky by si v našom minulom článku hľadal len márne, no čo sa Kita Haringtona, a teda Jona Snowa alias Aegona Targaryena týka, ako hlavnú postavu seriálu sme sa ho rozhodli umiestniť aj do nového výberu. Navyše vzhľadom na jeho krátky zostrih možno povedať, že po natáčaní prešiel poriadnou zmenou.

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Instagram / HBO / Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia