Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bratia dvojčatá budú otcom jednej dcéry. Nechcú totiž priznať, kto naozaj súložil s matkou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V tomto prípade nepomohli ani testy DNA.

Brazília nedávno zažila skutočne kuriózny prípad určenia otcovstva, ktoré sa týkalo bratov – jednovaječných dvojčat. Ani jeden z nich sa však k pohlavnému styku s matkou dieťaťa nepriznal a matka samotná nedokázala rozlíšiť, kto by mal byť skutočným otcom.

V danom prípade bohužiaľ nepomohol ani test DNA, pretože ich genetický profil mal byť totožný. Podľa sudcu títo muži odobrali malému dievčatku právo na to vedieť kto je jej biologickým otcom. Súd preto určil, že výživné v sume 30 % z minimálnej mzdy (zhruba 53 €) na dieťa budú musieť platiť obaja bratia.

Ilustračná fotografia

Bratia dvojčatá musia platiť výživne. Matka nevie rozoznať, kto je otcom
Bratia dvojčatá musia platiť výživne. Matka nevie rozoznať, kto je otcom Zdroj: pixabay.com

Sudca F. L. Peruca ďalej rozhodol, že na rodnom liste novorodenca budú ako otcovia zapísaní obaja bratia. „Jeden z nich nekoná v dobrej viery s cieľom, aby zakryl skutočnosť, že je otcom. Takéto nečestné správanie nemôže byť zákonom tolerované,“ mal sa podľa BBC vyjadriť Peruca.

Okrem toho dodal, že dvojčatá mali svoju podobnosť využívať k tomu, aby sa stýkali s väčším množstvom dievčat, a tým sa vyhli podozreniu z podvádzania. Tentokrát im to ale zjavne len tak ľahko neprešlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia