Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2019, 15:42
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Týchto 10 znamení ťa utvrdí v tom, že ti tiahne na 30 a skutočne starneš

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nemladneme, to je isté. Dali sme dokopy dôkazy, ktoré ťa o tom presvedčia.

Bláznivé nápady s vekom akosi ubúdajú. Už sa toľko nešalieme, párty plnú alkoholu a zábavy často meníme za gauč a kvalitný seriál. Dni plynú a zrazu si človek uvedomí, že už prelomil hranicu, kedy je jeho vek bližšie k tridsiatke ako dvadsiatke.

Nuž, mladší už nebudeme, s tým sa treba zmieriť. Zaujíma nás viac politika ako škandály celebrít, miesto objednávania pizze si radšej navaríme. Dali sme dohromady desať vecí, ktoré ťa presvedčia o tom, že nie si výnimočný a patríš do klubu starnúcich.

Spomínaš na to, ako dobre ti bolo v škole

Pamätáš si, keď ti tvoj starší brat alebo rodičia v mladosti hovorili, aby si si poriadne užil školu? Nuž, dnes máš aj ty podobné reči a pochopil si, čo tým vtedy mysleli. Keď vidíš školáka alebo študenta, spomenieš si, aký bezstarostný život si viedol. Rodičia navarili, poprali, dali ti vreckové, jednoducho život gombička.

Dnes si musíš sám navariť. Keď si nenavaríš, nemáš čo jesť. Ani peniaze z neba nepadajú, ako to možno vyzeralo za mlada. Zrkadlo reality odráža bolestivý obraz. Nuž, dospelosť je už raz taká. Schválne, skús spočítať, pred koľkými rokmi si maturoval. Ak si presiahol hranicu desať rokov, zaraďuješ sa do kategórie, ktorej argumenty „keď som bol ja na strednej“ sa neberú až tak vážne.

Vypiješ toho oveľa menej

Keď si bol mladý, nemal si dno. Vypil si niekoľko pív a boriek, no stále si nemal dosť. Aby si nežiadúce účinky alkoholu utlmil, šiel si na kebab a vytancovať sa do nejakého klubu. Ponatriasal si faldy a boky, pretrávil si a šlo sa ďalej piť. Nikdy nekončiaca párty.

No a teraz? Si rád, keď sa neopiješ zo štyroch pív za celý večer. Na druhý deň sa ti nechce nič robiť, cítiš sa, ako keby ťa prešlo auto. Keď prijmeš to, že už to nie je čo to bývalo, začneš nostalgicky spomínať, aký si bol kedysi borec.

Bruško sa guľatie

Vekom sa akosi spomaľuje metabolizmus. Kedysi si zjedol o pol noci pizzu a na druhý deň ráno si bol čerstvý. Keď skúsiš nezdravé jedlo o pol noci dnes, zle sa ti spí a na druhý deň si celý rozbitý. Navyše, ukladáš si takouto životosprávou zásoby tuku na zimu.

S vekom prichádza zodpovednosť, musíš viac myslieť na seba a svoje telo. Nie nadarmo sa hovorí, že v zdravom tele zdravý duch. Ak si uvedomuješ, že schálovať pizzu na posedenie je skôr prehra ako výhra, si na správnej ceste.

Keď sa dozvieš, že je tvoja najlepšia kamoška tehotná, zablahoželáš jej

To nekonečné stresovanie tvojich kamošiek a kamošov, že budú neplánovane zakladať rodinu, už nie sú na mesačnej báze. Skôr ojedinele, ak vôbec. Celé sa to akosi otočilo a keď ti kamarátka zavolá s tým, že je tehotná, srdečne jej zablahoželáš.

Ak sa na tvojom Facebooku objavujú novonarodené deti, zrejme už nie si najmladší. Práve naopak, možno by bolo treba popremýšľať o rodine a ratolestiach. Vrcholom je, keď usporiadaš párty večierok, na ktorom je minimálne jedno dieťa.

Nerozumieš všetkým výrazom na internete

Aj internet sa vyvíja, rovnako tak komunikácia mladších ročníkov. Sem-tam nejaké basically či usually, smiešne vecí sú lol a rofl. Ty, keďže si už stará škola, radšej použiješ slovenské slová a na vtipnej poznámke sa zachechoceš.

Začali ti tiež unikať trendy na internete. Kedysi si sledoval desiatky stránok s vtipnými obrázkami, neušlo ti nič. Dnes si prelistuješ Zomri, napíšeš trefný komentár pod náš príspevok na Facebooku a odpíšeš dvom ľuďom, s ktorými si ešte ochotný ako-tak komunikovať. Ak sa náhodou dostaneš do situácie, kedy ti 10-ročné dieťa začne vysvetľovať technologické funkciu mobilu či počítača, gratulujeme. Si oficiálne starý.

Chodíš spať relatívne skoro

Ráno vstávaš do práce, ideš si preto ľahnúť už o desiatej. Snažíš sa mať usporiadaný život, nestresovať a mať všetko pod kontrolou. Akosi ti došlo, že každý deň ponocovať už nie je rozumné a raňajkovať ráno je pre tvoj metabolizmus celkom prospešné.

Takzvané nočné, kedy si nešiel spať skôr ako o piatej a úmyselne si prebdel celú noc, sú pre teba už len spomienkou. Neveriacky krútiš hlavou, ako si to celé mohol zvládať a prečo si to vlastne robil. Nuž, časy sa menia, zrejme si dospel.

Nechce sa ti cvičiť, zlenivel si

Športovať za miestny klub, trikrát týždenne posilka, občas na bicykel alebo korčule. Potom si prichystať veci do školy, niečo sa naučiť, napísať seminárku a večer to zapiť s kamošmi dvomi pivkami.

Dnes si rád, keď sa dotrepeš ráno do roboty. Jediný beh, ktorý sa ti za deň podarí zvládnuť, je na autobus, a to tiež vydýchavaš 5 minút. Nehovoriac o tom, že sa ti míňajú výhovorky, vďaka ktorým sa vyhneš socializovaniu. Jednoducho povedané, ak ťa poteší, že je v autobuse voľné miesto na sedenie, určite nemladneš.

Miesto pirátenia radšej zájdeš do kina

Došlo ti, že biele plátno, kvalitný zvuk a nachos so syrovou omáčkou sú oveľa lepší variant, ako notebook na bruchu a kinorip kvalita. Dokážeš jednoducho obetovať peniaze, aby si prežil plnohodnotný zážitok.

Neplatí to, samozrejme, len o kine. Miesto sťahovania hier si ich kúpiš v obchode, aby si podporil svojho obľúbeného vývojára. Nevadí ti ani platiť za Spotify, HBO Go alebo Netflix. Jednoducho si prestal hľadať lacnú variantu a volíš radšej kvalitu. Rovnako si už nekupuješ oblečenie, ktoré sa ti páči, ale v ktorom sa cítiš pohodlne. Sem-tam sa podarí kombo – aj štýlové aj pohodlné.

Začnú ti vykať

Vtedy je to už naozaj vážne. Miesto toho, aby si čašníčka vypýtala tvoj občiansky, slušne sa ťa opýta, či si niečo nedáte. Rovnako deti z tvojej bytovky, keď ťa stretnú pred vchodom, ťa automaticky pozdravia dobrý deň.

Nuž, akné pravdepodobne zmizlo, fúzy začali poriadne rásť. Ak si dievča, zrejme sa tvoje schopnosti s make-upom zvýšili na takú úroveň, že už nevyzeráš ako dievčina, ale ako dáma. Ak ti začnú vykať, musíš prijať holý fakt, že máš pravdepodobne bližšie k tridsiatke, ako k dvadsiatke.

Na diskotéke sa chceš rozprávať, nie tancovať

Stal sa z teba nuďas. Skús si naliať čistého vína. Začal si pozerať filmy, ktoré ťa kedysi nebavili, na párty ti vadí hluk a keď vonku svieti, nejdeš k vode, ale zastrieš, aby si videl na monitor. Na dovolenku už tiež nechodíš do lacného motela, ale aspoň do štvorhviezdičkového hotelu. Divoké zážitky šli bokom a stal sa z teba tak trochu puritán. 

Anketa:
Čo si zistil?
Som stále mladý
Už to nie je ako kedysi
Niečo medzi
Som stále mladý
21 %
344 Hlasov
Už to nie je ako kedysi
50 %
819 Hlasov
Niečo medzi
29 %
469 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia