Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2019, 15:40
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Shazam! je podľa prvých reakcií obrovským hitom plným humoru a skvelých postáv

Shazam! je podľa prvých reakcií obrovským hitom plným humoru a skvelých postáv
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY SHAZAM
Uložiť Uložené

Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že sa nová komiksovka od Warner Bros. naozaj podarila. My sa o tom presvedčíme už začiatkom apríla.

Komiksovka Shazam! síce dorazí do našich kín až začiatkom nasledujúceho mesiaca, ako ale býva zvykom, niekoľko šťastlivcov snímku videlo v predstihu, a tak sa vďaka ich reakciám na sociálnych sieťach môžeme spoločne pozrieť na to, čo na sólovku najzábavnejšieho hrdinu od DC vlastne hovoria.

Taký Steven Weintraub začal svoje dojmy slovami, že Shazama miluje. Podľa neho je film neuveriteľne zábavný (kvôli občasným výbuchom smiechu v sále dokonca prepočul aj nejaký ten dialóg) a pôsobí presne tak, ako aj mal. Teda spojením Supermana s komédiou Veľký. Pochválil aj výkon Zacharyho Leviho, no celú snímku si vraj pre seba kradne mladý Jack Dylan Grazer.

Ako ďalšie veľké plus uviedol aj skutočnosť, že sa v štúdiu nepokúsili vytvoriť film, ktorý by nejako presne zapadal do prepojeného univerza DCEU. Zamerali sa výhradne na natočenie skvelého filmu o Shazamovi a zabodovali. Warner/DC sú podľa Weintrauba na víťaznej vlne a už sa nevie dočkať Jokera od Todda Phillipsa.

Chválou nešetrila ani Perri Nemiroff, pre ktorú bol Shazam absolútnym potešením. Vyzdvihla energiu filmu, humor aj srdiečko a veľmi si užívala aj momenty, keď Zachary Levi spoznával svoje nové schopnosti. A podobne ako po zhliadnutí hororu It, aj tentokrát zdôraznila, že Jack Dylan Grazer je jednoducho hviezdou.

K nadšeným reakciám sa pripája aj Dorian Parks. Ten Shazama považuje za svoj najobľúbenejší DC film a Zachary Levi bol podľa neho perfektnou voľbou. Zároveň dodal, že detskí herci túto komiksovku jednoducho ovládli. Ide vraj o úžasný rodinný film so super akčnými scénami a výborným humorom.

Shazam sa stal okamžite najväčším DC favoritom aj pre Ash Crossan, ktorá snímku považuje za takmer dokonalú. Ďalej uviedla, že komiksovka je natočená od srdca, oplýva množstvom humoru, vtipov aj odkazov a pri jej sledovaní v nej dokázala vyvolal detskú radosť. Okrem Zacharyho Leviho pochválila aj mladíkov Jacka Dylana Grazera a Ashera Angela.

Čistú detskú radosť spomenula aj Jenna Busch. Tá o Shazamovi hovorí ako o fantastickom a vtipnom filme, ktorého tón je úplne správny. Pochválila aj herecké výkony. Germain Lussier si tiež myslí, že pre Warner/DC ide o ďalšiu trefu do čierneho. Lussier vo svojich dojmoch dodáva, že hoci je v snímke humor a akcia, ktoré by si od komiksového filmu očakával, Shazam vyniká najmä vďaka emóciám a rodinnému príbehu.

A aj keď mal menšie problémy s aspektami ohľadom hrdinu/záporáka, rodinná linka je podľa neho silná a dynamická. Peter Sciretta zasa uviedol, že Shazam je z časti Sám doma, z časti Veľký a hlavne radosťou prešpikovaný aj zábavný superhrdinský film, ktorý poteší celú rodinu aj napriek tomu, že je občas prepálený. Erik Davis okrem iného poznamenal, že Shazam nie je ako žiadna iná komiksovka od DC a často vraj odkazuje na Batmana so Supermanom.

Podľa Erica Eisenberga je štruktúra Shazamovho originu podobná iným, no snímke sa to dá veľmi ľahko odpustiť kvôli všetkému tomu novému, čo prináša. Jim Vejvoda film označil za najpotešujúcu DC komiksovku od čias Supermana s Christopherom Reevom. Dodal, že aj keď superhrdinský žáner nijako nepretvára, ponúka tonu zábavy. Podľa Vejvodu ide pre DC o rovnako oslobodzujúcu komiksovku, ako bol Deadpool pre 20th Century Fox.

No a na záver tu máme ešte nadšené dojmy Courtney Howard, ktorá si na Shazamovi užila každú jednu sekundu. Prezradila, že ide o farebné, energické a živé doplnenie do univerza DCEU. Na snímke sa jej páčila akcia, humor, postavy, ich vzájomné vzťahy aj výdatné emocionálne momenty. Zdá sa teda, že máme množstvo dôvodov tešiť sa na premiéru.

A aby toho náhodou nebolo málo, máme pre teba ešte aj nový televízny spot (nájdeš ho pod textom), v ktorom sa hlavný hrdina učí lietať ako Superman. Za réžiou snímky stojí David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation) a jej premiéra je u nás naplánovaná na 4. apríla (duben) 2019. Pre viac informácií o príbehu či obsadení klikaj sem.

Anketa:
Zájdeš na Shazama do kina?
Jasné
Ešte neviem
Nie
Jasné
71 %
Ešte neviem
21 %
Nie
8 %
Domov
Zdieľať
Diskusia