Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2019, 9:26
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Hugh Jackman ako Wolverine a Patrick Stewart ako Profesor X sa spoločne zapísali do Guinessovej knihy rekordov

Hugh Jackman ako Wolverine a Patrick Stewart ako Profesor X sa spoločne zapísali do Guinessovej knihy rekordov
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Obaja páni spolu potiahli poriadne dlhú dráhu.

Austrálčan menom Hugh Jackman mal tento týždeň viac než dobrý dôvod na oslavu. Môže za to rekord, ktorý mu bol pripísaný do Guinessovej knihy rekordov za jeho ikonické stvárnenie Wolverina, mutanta z komiksoviek o X-Men. Jackmanov rekord dorovnal Sir Patrick Stewart, predstaviteľ Charlesa Xaviera v rovnakom superhrdinskom univerze. 

Všetko sa to začalo v roku 1999, kedy bol Jackman obsadený ako drsný Wolverine do superhrdinského filmu režiséra Bryana Singera s názvom X-Men (2000). Pre austrálskeho herca išlo o raketový štart v kariére, ktorá od tohto momentu napredovala míľovými krokmi. V rovnakom čase pripadla rola Charlesa Xaviera alias Profesora X Sirovi Patrickovi Stewartovi.

Samotný rekord bol obom hercom udelený za „najdlhšiu kariéru ako hereckí predstavitelia superhrdinov z  Marvelu”. Svoje postavy mutantov fantasticky stvárňovali dlhých 16 rokov a 228 dní. Spolu tak hrali celkom v 9 filmoch (Stewart v siedmich a Jackman v ôsmich plus cameo vo First Class) z univerza X-Men, ktoré v tom čase patrilo spoločnosti 20th Century Fox. Ich poslednou a zároveň spoločnou snímkou bol Logan (2017), kde púť Profesora X a Wolverina v podaní týchto dvoj majstrovských hercov nadobro skončila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia