Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Piatok 18. 10. 2019 meniny má Lukáš

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Zaujímavosti - Ľudia
0
Michaela Chrkavá
27. február 2019, 11:09

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a džob, ktorý milujem

23-ročná východniarka z Košíc, ktorá premenila svoju záľubu v pečení na zárobkovú činnosť.

Michaela Chrkavá
27. február 2019, 11:09
Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a džob, ktorý milujem
Zdroj: Archív klaudi_rimka
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Aj tebe by sa páčilo, keby si niekto všimol tvoje fotky na Instagrame a svoje hobby by si premenil na platenú prácu? Tejto foodblogerke sa to podarilo.

 

Klaudi Rimarčíková študuje na vysokej škole v Prešove učiteľstvo anglického jazyka a dejepisu a žije v Rozhanovciach, neďaleko rodných Košíc. 

 

Na svojom Instagrame začala pridávať fotografie svojich cheesecakov a teraz pracuje v cukrárni a ako influencerka vo svojej oblasti dostáva aj zaujímavé ponuky na spolupráce. 

 

Jej recepty nájdeš aj na našich blogoch.

 

V rozhovore sa dozvieš:

  • Ako Klaudia začínala s pečením
  • Ako si získala veľké množstvo followerov na Instagrame
  • Prečo odmieta spolupráce so značkami
  • Či sa dokáže pečením uživiť
  • Či sa považuje za influencerku
  • Či uvažuje nad vlastnou cukrárňou
  • Čo je jej najväčší úspech

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

Ako si sa dostala k pečeniu? Bavilo ťa to od malička?

Vôbec ma to nebavilo. Raz som skúsila spraviť muffiny a dopadlo do katastrofálne zle, a tak som sa pečeniu vyhýbala. Ja som dlho bola skôr typ baby, ktorá sa kuchyni vyhýbala. K tomu, že idem piecť, som sa dostala až niekedy ku koncu strednej školy, kedy som sa dozvedela o koláči cheesecake a chcela som ho vyskúšať. A chcelo to veľa nepodarkov, pokusov a receptov, kým sa mi vydaril podľa mojich predstáv.

 

Po škole som utekala večer do cukrárne a piekla do noci a ráno zas išla do školy.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Dokáže ťa pečenie uživiť?

 

Pečením som sa živiť ani nechcela spočiatku, piekla som len pre seba a fotky dávala na Instagram. Vďaka tomu ma však oslovila cukráreň tu u nás v Rozhanovciach a začala som popri škole s nimi  spolupracovať a takto si privyrábať popri škole. Či by ma to ale dokázalo úplne uživiť si netrúfam ešte povedať.  

 

Stretla som sa však s firmami, ktoré mi chceli nadiktovať presný text, ktorý mám k produktu napísať, aj keď som s tým stotožnená nebola.

 

Na Instagrame je množstvo foodblogerov a väčšina z nich sa venuje pečeniu. V čom si myslíš, že si ty iná?

 

Je množstvo ľudí, čo pečie, varí, či robí recenzie na dobré jedlo. Myslím si, že každý má pri pečení ten svoj „rukopis“ a svoj štýl, ktorým sa odlišuje od ostatných. Čo tak sledujem, množstvo foodblogerov sa venuje najmä vegánskym receptom a receptom, ktoré sú pre ľudí s rôznymi diétami a to je super. Ale ja však pečiem tak klasicky – mlieko, tvaroh, cukor a múka a nevyhýbam sa týmto potravinám pri pečení. Takže moje recepty sú skôr pre nealergikov.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Keď si dala svoju prvú tortu na Instagram, myslela si, že budeš mať niekedy 22 tisíc fanúšikov? Ako sa ti to podarilo?

 

Absolútne nie. Ja som najprv pridávala na Instagram hlavne smoothie misky, ktoré som vždy zdobila s ovocím. Páčilo sa mi to od zahraničných foodblogerov a chcela som to vyskúšať. Ani neviem, ako si to ľudia začali všímať a viac ma sledovať. Keď som prešla na pečenie, rozbehlo sa to ešte viac. Ľudia majú radi sladké a aj oku lahodiace veci a sociálne siete sú dnes využívané čoraz viac ľuďmi, takže asi to bude aj tým.

 

No vplyv, ktorý mám a veľmi ma teší, je ten, že veľa ľudí začalo piecť aj vďaka mojim receptom.

 

Oslovujú ťa nejaké značky na spoluprácu? Prijímaš takéto ponuky?

 

NAČÍTAŤ CELÝ ČLÁNOK BEZPLATNE
Podpor tvorbu kvalitného obsahu
Roky tvoríme kvalitné autorské články, ktoré nikde inde nenájdeš. Ak chceš viac takýchto článkov, predplať si REFRESHER+ a dostaneš ďalšie výhody.
CHCEM PODPORIŤ

Oslovujú, ale nie vždy tieto ponuky prijímam. Nie vždy je to totiž vďačná úloha. Rada spropagujem produkt, ak viem, že aj ja som s ním spokojná a používam ho. Stretla som sa však s firmami, ktoré mi chceli nadiktovať presný text, ktorý mám k produktu napísať, aj keď som s tým stotožnená nebola. Také ponuky som nevzala, pretože klamlivých reklám je už tak všade dosť.

 Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Spolupracuješ len so značkami týkajúcimi sa jedla alebo propaguješ aj niečo iné?

 

Preferujem jedlo alebo produkty do kuchyne, keďže môj Instagram je zameraný najmä týmto smerom. Stalo sa však, že som mala aj spolupráce mimo tohto odvetvia.

 

Považuješ sa za influencerku?

 

Dlho som sa tomuto slovíčku vyhýbala a stále ho nemám veľmi v láske, a neviem si na to zvyknúť. Ale už som si všimla, že veľa ľudí dá občas na moju radu na Instagrame, alebo si kúpia veci mnou odporúčané. Je to trochu zvláštne. No vplyv, ktorý mám a veľmi ma teší je ten, že veľa ľudí začalo piecť aj vďaka mojim receptom. To ma veľmi poteší, keď sa mladé baby a dokonca aj chalani pustia do pečenia a skúšajú nové veci aj mojím vplyvom.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Spomínala si , že popri škole pracuješ v cukrárni. Chcela by si si niekedy otvoriť niečo vlastné?

 

Túto otázku dostávam veľmi často. Je veľmi zložité otvoriť si dnes podnik, obzvlášť v gastro priemysle. Uvažujem o tom, a je to stále môj malý veľký sen, ale či sa mi to podarí, alebo sa niečo tomu podobné naskytne, je zatiaľ len hudba budúcnosti.

 

A keď ma niekto občas zastaví na ulici s tým, že ma spozná, sleduje a miluje moje koláče – to je fakt pocta.

 

Predstavujem si, že bežnú sobotu stráviš v kuchyni a vypekáš pre svojich zákazníkov. Je ťažké z každého cheesecakeu neochutnávať alebo ti už sladké ani nechutí?

 

Keby len v sobotu. Teraz síce pečiem len pre súkromné účely a nie pre zákazníkov, ale keď som bola v cukrárni, pieklo sa často aj počas týždňa. Po škole som utekala večer do cukrárne a piekla do noci a ráno zas išla do školy.

 

A či je to ťažké neochutnať? Ako kedy. Viem presne, ako chutí každý cheesecake, ale keď som robila môj obľúbený malinový alebo karamelový na objednávku, bolo to občas sebazapieranie a boj neochutnať. Sladké mám stále rada, ale s mierou. 

 Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Čo pokladáš za svoj najväčší úspech?

 

Neviem, či to môžem nazvať úspechom. Ale asi to bude tým, že pre mňa obyčajné pečenie spôsobilo, že mi veľa ľudí posiela svoje fotky koláčov pečených podľa mojich receptov. Je to veľmi dobrý pocit a vždy sa takýmto správam poteším. A keď ma niekto občas zastaví na ulici s tým, že ma spozná, sleduje a miluje moje koláče – to je fakt pocta.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

Pridaj sa k tým, ktorí nas podporili. Predplať si R+ VIAC
Ohodnoť článok
5
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.