23-ročná východniarka z Košíc, ktorá premenila svoju záľubu v pečení na zárobkovú činnosť.
Aj tebe by sa páčilo, keby si niekto všimol tvoje fotky na Instagrame a svoje hobby by si premenil na platenú prácu? Tejto foodblogerke sa to podarilo.
Klaudi Rimarčíková študuje na vysokej škole v Prešove učiteľstvo anglického jazyka a dejepisu a žije v Rozhanovciach, neďaleko rodných Košíc.
Na svojom Instagrame začala pridávať fotografie svojich cheesecakov a teraz pracuje v cukrárni a ako influencerka vo svojej oblasti dostáva aj zaujímavé ponuky na spolupráce.
Jej recepty nájdeš aj na našich blogoch.
V rozhovore sa dozvieš:
- Ako Klaudia začínala s pečením
- Ako si získala veľké množstvo followerov na Instagrame
- Prečo odmieta spolupráce so značkami
- Či sa dokáže pečením uživiť
- Či sa považuje za influencerku
- Či uvažuje nad vlastnou cukrárňou
- Čo je jej najväčší úspech
Ako si sa dostala k pečeniu? Bavilo ťa to od malička?
Vôbec ma to nebavilo. Raz som skúsila spraviť muffiny a dopadlo do katastrofálne zle, a tak som sa pečeniu vyhýbala. Ja som dlho bola skôr typ baby, ktorá sa kuchyni vyhýbala. K tomu, že idem piecť, som sa dostala až niekedy ku koncu strednej školy, kedy som sa dozvedela o koláči cheesecake a chcela som ho vyskúšať. A chcelo to veľa nepodarkov, pokusov a receptov, kým sa mi vydaril podľa mojich predstáv.
Po škole som utekala večer do cukrárne a piekla do noci a ráno zas išla do školy.
Dokáže ťa pečenie uživiť?
Pečením som sa živiť ani nechcela spočiatku, piekla som len pre seba a fotky dávala na Instagram. Vďaka tomu ma však oslovila cukráreň tu u nás v Rozhanovciach a začala som popri škole s nimi spolupracovať a takto si privyrábať popri škole. Či by ma to ale dokázalo úplne uživiť si netrúfam ešte povedať.
Stretla som sa však s firmami, ktoré mi chceli nadiktovať presný text, ktorý mám k produktu napísať, aj keď som s tým stotožnená nebola.
Na Instagrame je množstvo foodblogerov a väčšina z nich sa venuje pečeniu. V čom si myslíš, že si ty iná?
Je množstvo ľudí, čo pečie, varí, či robí recenzie na dobré jedlo. Myslím si, že každý má pri pečení ten svoj „rukopis“ a svoj štýl, ktorým sa odlišuje od ostatných. Čo tak sledujem, množstvo foodblogerov sa venuje najmä vegánskym receptom a receptom, ktoré sú pre ľudí s rôznymi diétami a to je super. Ale ja však pečiem tak klasicky – mlieko, tvaroh, cukor a múka a nevyhýbam sa týmto potravinám pri pečení. Takže moje recepty sú skôr pre nealergikov.
Keď si dala svoju prvú tortu na Instagram, myslela si, že budeš mať niekedy 22 tisíc fanúšikov? Ako sa ti to podarilo?
Absolútne nie. Ja som najprv pridávala na Instagram hlavne smoothie misky, ktoré som vždy zdobila s ovocím. Páčilo sa mi to od zahraničných foodblogerov a chcela som to vyskúšať. Ani neviem, ako si to ľudia začali všímať a viac ma sledovať. Keď som prešla na pečenie, rozbehlo sa to ešte viac. Ľudia majú radi sladké a aj oku lahodiace veci a sociálne siete sú dnes využívané čoraz viac ľuďmi, takže asi to bude aj tým.
No vplyv, ktorý mám a veľmi ma teší, je ten, že veľa ľudí začalo piecť aj vďaka mojim receptom.
Oslovujú ťa nejaké značky na spoluprácu? Prijímaš takéto ponuky?