Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Streda 25. 11. 2020 meniny má Katarína

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Zaujímavosti
0
Michaela Chrkavá
27. február 2019, 11:09
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a džob, ktorý milujem

23-ročná východniarka z Košíc, ktorá premenila svoju záľubu v pečení na zárobkovú činnosť.

Michaela Chrkavá
27. február 2019, 11:09
Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a džob, ktorý milujem
Zdroj: Archív klaudi_rimka
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Aj tebe by sa páčilo, keby si niekto všimol tvoje fotky na Instagrame a svoje hobby by si premenil na platenú prácu? Tejto foodblogerke sa to podarilo.

 

Klaudi Rimarčíková študuje na vysokej škole v Prešove učiteľstvo anglického jazyka a dejepisu a žije v Rozhanovciach, neďaleko rodných Košíc. 

 

Na svojom Instagrame začala pridávať fotografie svojich cheesecakov a teraz pracuje v cukrárni a ako influencerka vo svojej oblasti dostáva aj zaujímavé ponuky na spolupráce. 

 

Jej recepty nájdeš aj na našich blogoch.

 

V rozhovore sa dozvieš:

  • Ako Klaudia začínala s pečením
  • Ako si získala veľké množstvo followerov na Instagrame
  • Prečo odmieta spolupráce so značkami
  • Či sa dokáže pečením uživiť
  • Či sa považuje za influencerku
  • Či uvažuje nad vlastnou cukrárňou
  • Čo je jej najväčší úspech

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

Ako si sa dostala k pečeniu? Bavilo ťa to od malička?

Vôbec ma to nebavilo. Raz som skúsila spraviť muffiny a dopadlo do katastrofálne zle, a tak som sa pečeniu vyhýbala. Ja som dlho bola skôr typ baby, ktorá sa kuchyni vyhýbala. K tomu, že idem piecť, som sa dostala až niekedy ku koncu strednej školy, kedy som sa dozvedela o koláči cheesecake a chcela som ho vyskúšať. A chcelo to veľa nepodarkov, pokusov a receptov, kým sa mi vydaril podľa mojich predstáv.

 

Po škole som utekala večer do cukrárne a piekla do noci a ráno zas išla do školy.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Dokáže ťa pečenie uživiť?

 

Pečením som sa živiť ani nechcela spočiatku, piekla som len pre seba a fotky dávala na Instagram. Vďaka tomu ma však oslovila cukráreň tu u nás v Rozhanovciach a začala som popri škole s nimi  spolupracovať a takto si privyrábať popri škole. Či by ma to ale dokázalo úplne uživiť si netrúfam ešte povedať.  

 

Stretla som sa však s firmami, ktoré mi chceli nadiktovať presný text, ktorý mám k produktu napísať, aj keď som s tým stotožnená nebola.

 

Na Instagrame je množstvo foodblogerov a väčšina z nich sa venuje pečeniu. V čom si myslíš, že si ty iná?

 

Je množstvo ľudí, čo pečie, varí, či robí recenzie na dobré jedlo. Myslím si, že každý má pri pečení ten svoj „rukopis“ a svoj štýl, ktorým sa odlišuje od ostatných. Čo tak sledujem, množstvo foodblogerov sa venuje najmä vegánskym receptom a receptom, ktoré sú pre ľudí s rôznymi diétami a to je super. Ale ja však pečiem tak klasicky – mlieko, tvaroh, cukor a múka a nevyhýbam sa týmto potravinám pri pečení. Takže moje recepty sú skôr pre nealergikov.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Keď si dala svoju prvú tortu na Instagram, myslela si, že budeš mať niekedy 22 tisíc fanúšikov? Ako sa ti to podarilo?

 

Absolútne nie. Ja som najprv pridávala na Instagram hlavne smoothie misky, ktoré som vždy zdobila s ovocím. Páčilo sa mi to od zahraničných foodblogerov a chcela som to vyskúšať. Ani neviem, ako si to ľudia začali všímať a viac ma sledovať. Keď som prešla na pečenie, rozbehlo sa to ešte viac. Ľudia majú radi sladké a aj oku lahodiace veci a sociálne siete sú dnes využívané čoraz viac ľuďmi, takže asi to bude aj tým.

 

No vplyv, ktorý mám a veľmi ma teší, je ten, že veľa ľudí začalo piecť aj vďaka mojim receptom.

 

Oslovujú ťa nejaké značky na spoluprácu? Prijímaš takéto ponuky?

 

NAČÍTAŤ ČLÁNOK BEZPLATNE
Predplať si REFRESHER+ a získaj ďalšie výhody

Tento článok dočítaš bezplatne, no s predplatným REFRESHER+ získaš prístup ku viac ako 1443 zamknutým článkom a dostaneš ďalšie benefity.

VIAC O PREDPLATNOM
Kedykoľvek ho jednoducho zrušíš
Už od 1.99 € mesačne
S REFRESHER+ môžeš čitať aj tieto články
Pri Dunaji vyrástla najvyššia rezidenčná budova na Slovensku. Miesto, na ktorom stojí, má neslávnu minulosťPri Dunaji vyrástla najvyššia rezidenčná budova na Slovensku. Miesto, na ktorom stojí, má neslávnu minulosť
Recenzia: Spider-Man: Miles MoralesRecenzia: Spider-Man: Miles Morales
Slúchadlá, televízory, ale aj zubné kefky či vysávač. Našli sme 16 najlepších a reálnych Black Friday zliav  Slúchadlá, televízory, ale aj zubné kefky či vysávač. Našli sme 16 najlepších a reálnych Black Friday zliav
VIAC

Oslovujú, ale nie vždy tieto ponuky prijímam. Nie vždy je to totiž vďačná úloha. Rada spropagujem produkt, ak viem, že aj ja som s ním spokojná a používam ho. Stretla som sa však s firmami, ktoré mi chceli nadiktovať presný text, ktorý mám k produktu napísať, aj keď som s tým stotožnená nebola. Také ponuky som nevzala, pretože klamlivých reklám je už tak všade dosť.

 Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Spolupracuješ len so značkami týkajúcimi sa jedla alebo propaguješ aj niečo iné?

 

Preferujem jedlo alebo produkty do kuchyne, keďže môj Instagram je zameraný najmä týmto smerom. Stalo sa však, že som mala aj spolupráce mimo tohto odvetvia.

 

Považuješ sa za influencerku?

 

Dlho som sa tomuto slovíčku vyhýbala a stále ho nemám veľmi v láske, a neviem si na to zvyknúť. Ale už som si všimla, že veľa ľudí dá občas na moju radu na Instagrame, alebo si kúpia veci mnou odporúčané. Je to trochu zvláštne. No vplyv, ktorý mám a veľmi ma teší je ten, že veľa ľudí začalo piecť aj vďaka mojim receptom. To ma veľmi poteší, keď sa mladé baby a dokonca aj chalani pustia do pečenia a skúšajú nové veci aj mojím vplyvom.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Spomínala si , že popri škole pracuješ v cukrárni. Chcela by si si niekedy otvoriť niečo vlastné?

 

Túto otázku dostávam veľmi často. Je veľmi zložité otvoriť si dnes podnik, obzvlášť v gastro priemysle. Uvažujem o tom, a je to stále môj malý veľký sen, ale či sa mi to podarí, alebo sa niečo tomu podobné naskytne, je zatiaľ len hudba budúcnosti.

 

A keď ma niekto občas zastaví na ulici s tým, že ma spozná, sleduje a miluje moje koláče – to je fakt pocta.

 

Predstavujem si, že bežnú sobotu stráviš v kuchyni a vypekáš pre svojich zákazníkov. Je ťažké z každého cheesecakeu neochutnávať alebo ti už sladké ani nechutí?

 

Keby len v sobotu. Teraz síce pečiem len pre súkromné účely a nie pre zákazníkov, ale keď som bola v cukrárni, pieklo sa často aj počas týždňa. Po škole som utekala večer do cukrárne a piekla do noci a ráno zas išla do školy.

 

A či je to ťažké neochutnať? Ako kedy. Viem presne, ako chutí každý cheesecake, ale keď som robila môj obľúbený malinový alebo karamelový na objednávku, bolo to občas sebazapieranie a boj neochutnať. Sladké mám stále rada, ale s mierou. 

 Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

 

Čo pokladáš za svoj najväčší úspech?

 

Neviem, či to môžem nazvať úspechom. Ale asi to bude tým, že pre mňa obyčajné pečenie spôsobilo, že mi veľa ľudí posiela svoje fotky koláčov pečených podľa mojich receptov. Je to veľmi dobrý pocit a vždy sa takýmto správam poteším. A keď ma niekto občas zastaví na ulici s tým, že ma spozná, sleduje a miluje moje koláče – to je fakt pocta.

 

Foodblogerka Klaudia: Keď som pridala prvú fotku na Instagram, nečakala som, že mi to prinesie spolupráce a prácu, ktorú milujem

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Pridaj sa k tým, ktorí nás podporili. Predplať si R+ VIAC
Ohodnoť článok
5
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.