Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 11:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Jediný popravený katolícky kňaz v histórii USA obcoval s mužmi aj ženami a svoju manželku rozkrájal na kusy

Jediný popravený katolícky kňaz v histórii USA obcoval s mužmi aj ženami a svoju manželku rozkrájal na kusy
Zdroj: pexels.com
ZAUJÍMAVOSTI KŇAZ
Uložiť Uložené

Na elektrické kreslo ho posadili v období prvej svetovej vojny.

Náboženskí predstavitelia by mali zosobňovať morálku a hodnoty príkladné pre všetkých veriacich. Neraz sa ale medzi kňazstvom nájdu prípady čiernych oviec, ktoré rozhodne nemožno označiť za vzorové.

Hans Schmidt, ako jediný katolícky kňaz, ktorého v Spojených štátoch amerických odsúdili na smrť za vraždu, bohužiaľ patril do druhej skupiny. Jeho mladosť sa spájala s vášňou pre týranie zvierat, ktorú v dospelosti pretavil do mimoriadne brutálnej vraždy svojej manželky.

Po tajnom sobáši so svojou partnerkou si navyše naďalej udržoval milenecký vzťah s miestnym zubárom a okrem vraždy vlastnej ženy, za ktorú bol posadený na elektrické kreslo, bol podozrievaný zo zabitia dvojice malých dievčat.

Ilustračná fotografia

Hans Schmidt, popraveny ako jediny katolicky knaz v historii USA
Hans Schmidt, popraveny ako jediny katolicky knaz v historii USA Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek

Ako mladý chlapec chodieval pozorovať porážanie zvierat do miestneho bitúnku

Mladý Hans bol od svojej mladosti silno nábožensky založený muž, no jeho „voľnočasové aktivity“ vytvárali medzi Hansovou vierou výrazný kontrast. Schmidt bol odjakživa mimoriadne promiskuitný a pri hľadaní sexuálnych partnerov príliš nerozlišoval medzi mužmi a ženami. Viac než desivá bola ale najmä jeho fascinácia krvou a rozrezávaním živého tkaniva.

Odporúčané
Kňazi za 50 rokov znásilnili tisíce detí, pedofilom sa nevyhlo ani Slovensko. Ako to vyzerá v našej cirkvi? Kňazi za 50 rokov znásilnili tisíce detí, pedofilom sa nevyhlo ani Slovensko. Ako to vyzerá v našej cirkvi? 7. marca 2019, 17:01

Podľa výpovedí jeho príbuzných vo vreckách Hansa dokonca raz našli husiu odseknutú hlavu. Jeho zvrátená nadšenosť z ubližovania a vraždenia zvierat sa prejavila aj pravidelným navštevovaním miestneho bitúnku, kde sa s radosťou pozeral na proces spracovania zvierat.

Napriek spomínaným defektom sa Hansovi podarilo dostať do kňazského stavu. Ešte predtým ale bolo voči mladému Schmidtovi podané obvinenie, ktoré bavorská polícia vzniesla za falšovanie diplomov pre miestnych študentov. Schmidtova morálka sa jednoducho v každom ohľade pohybovala na veľmi nízkej úrovni.

Hansovmu otcovi sa ale podarilo zohnať právnika, ktorý jeho syna zbavil obvinenia. Advokát sa v procese odvolal na duševnú poruchu. V tomto smere nebola obhajoba príliš náročná. Schmidtovou rodinou sa totiž prelínala dlhá história chorôb psychického pôvodu.

Odporúčané
Iba 16-ročný chlapec prežil popravu elektrickým kreslom. Obhajoval ho najlepší priateľ obete Iba 16-ročný chlapec prežil popravu elektrickým kreslom. Obhajoval ho najlepší priateľ obete 17. novembra 2018, 15:16

Otec Hans Schmidt

Jediný popravený katolícky kňaz v histórii USA obcoval s mužmi aj ženami a svoju manželku rozkrájal na kusy

 

V rovnakom časovom období udržiaval vzťah so ženou i mužom

Domov
Zdieľať
Diskusia