Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2019, 10:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Výrobcovi vodky niekto ukradol 30 000 litrov vzácnej ľadovcovej vody, ktorú mal pripravenú na produkciu alkoholu

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Zločin vyvolal na internete zmiešané reakcie.

Kanadský výrobca vodky Iceberg Vodka sa stal obeťou bizarného zločinu. Cez víkend sa zrejme neznámy páchateľ vlámal do skladu, kde mala spoločnosť uložených 30-tisíc litrov vody z ľadovca, ktorú využívala pri výrobe svojej exkluzívnej vodky.

Šéf spoločnosti David Meyers nerozumie, kto by mohol mať o toľko litrov vody záujem, pretože nejde o komoditu, ktorá by sa vo veľkom predávala na čiernom trhu. V okolí sa používa len na výrobu kozmetiky či pitnej fľaškovej vody, ale nie je jasné, ako by týmto konkurentom chceli potenciálni zlodeji vodu predať.

S takýmto množstvo vody však musel ujsť len profesionálne pripravený tím, pretože bola uložená za zamknutou bránou a bolo jej tak veľa, že by naplnila celú cisternu ťahanú kamiónom. Jej hodnota dosahovala približne 6 000 €. Nejde však len o peňažnú hodnotu.

Vodu z ľadovcov pri pobreží kanadského Newfoundlandu môžu licencované spoločnosti vyťažiť len raz ročne, takže bez získanej vody je spoločnosť v ťažkostiach. Mala ju síce poistenú, ale zatiaľ jej šéf nevie, ako budú bez skladových zásob pokračovať. Prípad už vyšetruje kanadská polícia. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alan Collingwood (@alancollingwood),

Domov
Zdieľať
Diskusia