Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2019, 17:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Petržalke umiestnili rovno na cyklotrasu kovový stĺp. Nikoho očividne nezaujímalo, že ju ľudia využívajú

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Výborné umiestnenie konštrukcie v hlavnom meste.

V našom hlavnom meste sa pravidelne objavujú projekty, ktoré by v civilizovanej krajine existovať nemali. Naposledy sa nad novou konštrukciou pri bratislavskom Moste SNP rozhorčujú členovia občianského združenia Cyklokoalícia, ale aj obyčajní cyklisti.

Pri moste totiž vyrástla nová konštrukcia, ktorá upozorňuje šoférov na to, aby si dávali pozor na svoju maximálnu výšku, pretože pod mostom snáď nechce zostať zaseknutý nikto.

Avšak, nikomu očividne nevadilo, že konštrukciu inštalujú priamo do stredu cyklotrasy. Nejde pritom len o stranu s cyklotrasou, aj na druhej strane cesty je konštrukcia umiestnená niekoľko desiatok centimetrov od skutočného kraja vozovky, takže nedáva prakticky žiadny zmysel.

Je možné, že pri jej výrobe niekto zaváhal a úsek nesprávne nameral, čo ale neznamená, že po odhalení chyby mala byť konštrukcia ľahostajne nainštalovaná aj tak. Cyklokoalícia už skontaktovala bratislavský magistrát, ktorý prisľúbil skoré vyriešenie situácie. 

Ako upozorňovali užívatelia v komentároch, konštrukcia nedáva zmysel ani pre šoférov nadrozmerných vozidiel, pretože po príchode pred ňu tam nemajú miesto, kde by sa mohli otočiť, a tak zostanú zaseknutí. Síce nie pod mostom, ale pred ním. A to nehovoríme o nebezpečenstve, ktoré potenciálne hrozí nepozornejším cyklistom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia