Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2019, 10:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Trhlina opätovne láme slovenské rekordy. Dočkáme sa ďalšieho sfilmovaného Karikovho románu?

Trhlina opätovne láme slovenské rekordy. Dočkáme sa ďalšieho sfilmovaného Karikovho románu?
Zdroj: Continental Film, D.N.A. PRODUCTION, TV JOJ
FILMY A SERIÁLY TRHLINA
Uložiť Uložené

Bebjakova novinka naďalej láka tunajších divákov.

Divácky úspešný thriller režiséra Petra Bebjaka Trhlina zaznamenal koncom januára najúspešnejší otvárací víkend v histórii slovenskej kinematografie. Na Trhlinu spolu s predpremiérami prišlo 87 000 divákov, čím snímka prekonala Čiaru (69 000), Únos (67 000) a Všetko alebo nič (65 000).

Mysteriózny príbeh o tajomnom pohorí Tribeč však nezaostáva ani v druhom premietacom týždni. Do kín sa tentokrát dostavilo 57 150 divákov a tržbami snímka presiahla milión eur.

Pre porovnanie s predošlými menovanými snímkami na Čiaru v druhom týždni zašlo 53 625 divákov, na Únos 53 543 divákov a na Všetko alebo nič 49 072. Vďaka tomu je Trhlina aj po druhom premietacom týždni naďalej najnavštevovanejším slovenským filmom.

Príbeh Trhliny sa zameral na záhady slovenského Tribeču, ktoré sa rozhodla preskúmať partia v zložení skeptika Dávida (Tomáš Maštalír), konšpirátora Andreja (Dávid Hartl), Igora (Matej Marušin) a jeho priateľky (Mária Havranová). Našu recenziu si môžeš prečítať tu.

Dočkáme sa v blízkej dobe ďalšieho sfilmovaného Karikovho románu? Podľa autora predlohy to záleží najmä od filmárov, ale priložiť ruku k dielu môžu aj diváci.

Odporúčané
Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) 17. októbra 2022, 14:30

Nerozhodujem o tom ja, ale tvorcovia (v tomto prípade D.N.A. PRODUCTION a TV JOJ). Každý/á z vás tomu však môže výrazne napomôcť. Šírte medzi svojimi blízkymi, rodinou a priateľmi, či už naživo alebo cez sociálne siete, dobré slovo/odporúčanie o filmovej Trhline.

Pomôžte nám na ňu dostať do kina čo najviac ľudí. Čím väčšia bude celková návštevnosť filmovej Trhliny, tým väčšia je pravdepodobnosť, že tvorcovia siahnu aj po ďalšom mojom románe či námete,“ odkázal Karika na svojej facebookovej stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia