Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2019, 9:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Martin vypestoval marihuanu za 10 000 €, on však tvrdí, že z nej chcel chorej dcére vyrábať masť

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Otec vypestoval slušnú úradu marihuanu, ktorú mu našli policajti.

Marihuana na Slovensku nie je legálna. Aj keď sa názory mnohých ľudí v posledných rokoch pohli dopredu, zelená rastlina predstavuje pre väčšinu obyvateľov našej krajiny stále obrovské tabu, a tak zostáva postavená mimo zákona.

Vraj si to neuvedomil 35-ročný Martin, ktorého prípad musel riešiť súd v Považskej Bystrici, pretože mu policajti doma v drevenej šope našli marihuanu za viac ako 11-tisíc eur.

Muž na súde svedčil, že sa raz dočítal o blahodárnych účinkoch marihuanovej mastičky na atopický ekzém, ktorým trpí jeho dcéra. Martin sa stará o viacero detí, a tak finančná situácia nie je úplne najlepšia.

Martin vypestoval marihuanu za tisíce eur, on však tvrdí, že ju pestoval pre dcéru, ktorej chcel vyrábať masť
Martin vypestoval marihuanu za tisíce eur, on však tvrdí, že ju pestoval pre dcéru, ktorej chcel vyrábať masť Zdroj: TV Markíza

Dcére zrejme nič nepomáhalo, a tak si na internete objednal niekoľko semienok marihuany a zasadil ju doma na záhradke medzi ríbezle. Rastlina začala rýchlo rásť, on ju hnojil a polieval. Vraj nečakal, do akých obrovských rozmerov narastie. Vo vhodnej chvíli ju pozbieral, vysušil a uskladnil v šope v plastových vrecúškach.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Plastové vrecúška aj šopa, ktorú Martin monitoroval prostredníctvom fotopasce, už boli policajtom podozrivé. Začali spochybňovať verziu o tom, že sa len snažil vyrobiť masť pre dcéru, a vyšetrovali, či náhodou marihuanu nepredával.

Obvinený bol z obzvlášť závažného trestného činu pestovania a prechovávania návykových látok, za čo mu hrozilo až 15 rokov väzenia. Sudca napokon po prihliadnutí na všetky okolnosti prípadu vyriekol rozsudok 5 rokov za mrežami nepodmienečne, voči ktorému sa odvolal prokurátor.

Martinovi nedokázali, že by látku predával alebo ju sám užíval, ale nechceli mu uveriť, že ako vysokoškolsky vzdelaný človek netušil, čo to pestuje a že ide o nelegálnu rastlinu.

Celú reportáž nájdeš na stránke TV Markíza.

Domov
Zdieľať
Diskusia