Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2019, 20:48
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Super Bowl už tradične prinesie epické trailery očakávaných blockbusterov. Ktoré filmy sa odprezentujú novými zábermi?

Super Bowl už tradične prinesie epické trailery očakávaných blockbusterov. Ktoré filmy sa odprezentujú novými zábermi?
Zdroj: Disney/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ostro sledované finále NFL dorazí už o niekoľko málo dní. Pokiaľ však tomuto športu nefandíš, môžeš si vychutnať aspoň bohatú nádielku rôznych ukážok a televíznych spotov.

Pravidelná a miliónmi divákov sledovaná športová udalosť s názvom Super Bowl sa už pomaličky blíži. No ako už určite vieš, tento NFL zápas radi využívajú aj filmové a seriálové spoločnosti, ktoré chcú pred zrakmi celého sveta nalákať na svoje nadchádzajúce projekty. Aké trailery a televízne spoty teda môžeme očakávať na tohtoročnom Super Bowl?

Čo sa potvrdených ukážok týka, tak od štúdia Universal dorazí napríklad prvý trailer pre veľmi sľubný spin-off Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw s Dwaynom Johnsonom či Jasonom Stathamom. Pred samotným trailerom by sme však mali dostať najprv krátky TV spot. Je tiež celkom možné, že uvidíme aj niekoľko nových záberov z hororu Us od režiséra Get Out. Ten totiž dorazí do kín už v marci (březen), takže Super Bowl by mohol byť tým správnym miestom na menšiu propagáciu.

Super Bowl 2019
Super Bowl 2019 Zdroj: Universal Pictures

Ľudia z Paramountu zase určite predstavia nové zábery z animáku Wonder Park, a to v podobe TV spotu. Na strane druhej, aprílový (duben) horor Pet Sematary je na tom podobne ako vyššie spomínané Us, takže nejaká tá ukážka by nás rozhodne neprekvapila. Hoci potvrdená zatiaľ nie je. Máme tu ale ešte horor The Curse of La Llorona od New Line Cinema. Aj ten si odbije premiéru už v apríli, je teda pravdepodobné, že nás tvorcovia budú chcieť navnadiť. Opäť ale platí, isté to nie je.

Na rade je štúdio 20th Century Fox. Tam je to zatiaľ nejasné, no ak už sa kompetentní rozhodnú nejakú snímku propagovať, bude ňou s najväčšou pravdepodobnosťou práve Alita: Battle Angel, ktorá vtrhne do kín už v polovici februára (únor). Jeden TV spot by mala mať na Super Bowl zakúpená spoločnosť Lionsgate, takže sa dočkáme buď prvých záberov pre nového Hellboya alebo tretieho Johna Wicka.

Super Bowl 2019
Super Bowl 2019 Zdroj: 20th Century Fox

Prekvapiť však môže aj chválený a očakávaný animák How to Train Your Dragon: The Hidden World, za ktorým stojí DreamWorks. Snímka bola ale v poslednej dobe celkom promovaná, a preto by nejaké ďalšie ukážky patrili skôr do kategórie prekvapení. A ako to vyzerá so štúdiom Disney? To by malo mať zakúpené dva sloty, takže ak bude chcieť propagovať nejakú snímku z MCU (čo takmer určite bude), stavili by sme skôr na Captain Marvel.

Predsa len, Avengers: Endgame je zárukou miliardových tržieb a určite nepotrebuje také silné promo ako sólovka s Carol Danvers. Ďalšími veľkými kandidátmi, ktorých by štúdio mohlo divákom pripomenúť, sú aj Toy Story 4, Dumbo či The Lion King. Rozhodne ale nebude priestor pre všetkých. Tipli by sme si, že od Disney dostaneme 2 TV spoty a možno jeden trailer. Taktiež je potvrdené, že neuvidíme nič zo Star Wars: Episode IX.

No sklamaní by mohli byť aj fanúšikovia Warner Bros. a Sony, pretože podľa portálu Deadline sa tieto dve štúdia Super Bowl-u určite nezúčastnia. Rozhodne teda nečakaj zábery z filmov, ako Shazam!, Godzilla: King of the Monsters, Joker, IT: Chapter 2Men in Black International, Spider-Man: Far From Home či Once Upon a Time in Hollywood. Svoje však určite povie Netflix, aj keď stále nevieme, čo konkrétne.

Super Bowl 2019
Super Bowl 2019 Zdroj: Disney/Marvel Studios

Možno sa vytasí s niečím podobným ako minulý rok, keď nečakane oznámil snímku Cloverfield Paradox, ktorá bola dostupná hneď po skončení zápasu. V rámci seriálov by streamovací gigant mohol predstaviť napríklad 3. sériu populárneho Stranger Things. Okrem toho tiež dúfame, že sa o slovo prihlási aj stanica HBO, a to so svojou finálnou sériou Game of Thrones.

Ako vidíš, bude toho pomerne dosť a určite sa dočkáme aj nejakých zaujímavých prekvapení. Samozrejme, všetky novinky potom nájdeš na našom webe aj Facebooku. Tohtoročný Super Bowl pobeží v noci z nedele 3. februára (únor) na pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia