Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. januára 2019, 15:38
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Nechutný dokument odhaľuje spôsoby, akými Michael Jackson údajne zneužíval deti. Nútil ich k análnemu aj orálnemu sexu

Nechutný dokument odhaľuje spôsoby, akými Michael Jackson údajne zneužíval deti. Nútil ich k análnemu aj orálnemu sexu
Zdroj: Steve Granitz/WireImage/Getty Images
FILMY A SERIÁLY MICHAEL JACKSON
Uložiť Uložené

Takmer štvorhodinová snímka Leaving Neverland sa sústredí na Wadea Robsona a Jamesa Safechucka, ktorí v nej vyrozprávali svoje príbehy.

Legendárny Michael Jackson začal na vrchole svojej slávy dlhodobé vzťahy s dvoma chlapcami vo veku 7 a 10 rokov a ich rodinami. Wade Robson a James Safechuck majú dnes už cez 30, pričom vďaka dokumentárnej novinke Leaving Neverland môžu možnosť vyrozprávať svoje príbehy o tom, ako boli spevákom sexuálne zneužívaní a ako sa s tým v priebehu rokov vyrovnávali.

Za scenárom aj réžiou tohto očakávaného dokument stojí Dan Reed, ktorý Leaving Neverland predstavil prvým divákom na filmovom festivale Sundance, a to 25. januára (leden) 2019. No keďže projekt obsahuje explicitný popis sexuálneho zneužívania, riaditeľ festivalu John Cooper pred samotným premietaním návštevníkov informoval, že poskytovatelia zdravotnej starostlivosti ochotne poslúžia vo veci poradenstva všetkým, ktorí budú dokumentom znepokojení.

Vyššie spomínaní Robson a Safechuck v ňom totiž opisujú intenzívne skutky na nich spáchané zo strany Jacksona, ako aj skutky, ktoré ich spevák údajne učil páchať na ňom. Robson prezradil, že popovú ikonu stretol vo veku 5 rokov v tanečnej súťaži a k zneužívaniu došlo, keď mal 7. Safechuck bol zasa s Jacksonom obsadený do reklamy na Pepsi vo veku približne 8 rokov. K zneužívaniu došlo v jeho prípade už po niekoľkých mesiacoch blízkeho priateľstva.

Odporúčané
Michael Jackson nemohol zneužívať chlapca v dobe, keď to on tvrdí, uznal režisér dokumentu Leaving Neverland Michael Jackson nemohol zneužívať chlapca v dobe, keď to on tvrdí, uznal režisér dokumentu Leaving Neverland 2. apríla 2019, 15:52

Slávny umelec za svojho života všetky obvinenia popieral so slovami, že by nikdy neublížil dieťaťu. V takmer štvorhodinovom dokumente sa vraj nachádza množstvo ťažkých momentov na sledovanie aj počúvanie. Ak ťa to zaujalo a chceš sa o obsahu novinky dozvedieť viac, prinášame ti výber niekoľkých zaujímavostí, ktoré počas premietania zarezonovali najviac.

Predstieraná svadba

Safechuck v Leaving Neverland prezradil, že Jackson počas ich vzťahu využíval chlapcove záujmy proti nemu. V predpubertálnom veku mal mať Safechuck slabosť pre šperky, a tak ho spevák vraj vzal do rôznych obchodov a nechal ho vyskúšať si niekoľko doplnkov. Podľa Safechuckových slov Jackson predavačom hovoril, že darček je pre ženu, no chlapcove zápästia a ruky sú nápomocné pri meraní veľkostí. Spevák mal kúpiť zlatý prsteň s diamantmi, ktorý dal Safechuckovi počas ich vlastnej napodobeniny svadobného obradu. Dokonca si údajne vytvorili aj svadobné sľuby.

Dokument o sexuálnom obťažovaní Michaela Jacksona je plný detailných popisov a rozhodne ho nezvládne každý
Dokument o sexuálnom obťažovaní Michaela Jacksona je plný detailných popisov a rozhodne ho nezvládne každý Zdroj: Kevin Mazur/WireImage/Getty Images

 

Ľúbostné faxy

Na vrchole priateľstva s Robsonom mal dostať chlapec od Jacksona fax. V neskorých 80. rokoch minulého storočia išlo o horúcu novinku na trhu, vďaka čomu mohol spevák posielať množstvo správ, ktoré by sa dali prirovnať k ľúbostným listom. Robson v dokumente spomína aj konkrétne správy, ako „Milujem ťa, maličký“ či „Urob ma šťastným a buď najlepší“. Vo filme by malo byť ukázaných aj niekoľko ďalších podobných správ, a to aj s Jacksonovými kresbami samého seba. Robsonova matka Joy v dokumente dodáva, že týchto faxov mali doma obrovské množstvo.

Neverland bol jednou veľkou posteľou

Honosné a obrovské miesto zvané Neverland Ranch určite netreba nikomu predstavovať. Ako ale uvádza Safechuck, takmer každá stavba na pozemku speváka obsahovala úkryty s posteľami či rôzne kútiky pre potreby súkromia. Na vrchole Jacksonovho údajného obťažovania mali používať mnohé miesta na pozemku, kde bol Safechuck zneužívaný.

Odporúčané
Naozaj Michael Jackson sexuálne zneužíval deti? Tieto zaujímavé fakty o jeho živote si možno nevedel Naozaj Michael Jackson sexuálne zneužíval deti? Tieto zaujímavé fakty o jeho živote si možno nevedel 23. februára 2019, 13:05

Vo svojom súkromnom kine mal vraj akýsi uzamknutý súkromný priestor so sklom, cez ktoré zo sály nebolo vidieť dovnútra. Dokonca aj železničná stanica Naverlandu obsahovala podľa Safechucka tajné podkrovie s posteľou. Na veľkom dvore tiež stáli indiánske stany, pričom všetky tieto lokality mali byť miestom zneužívania. Hry s orálnym sexom prebiehali v bazéne a vo vírivke. Zoznam v dokumente však pokračuje ďalej, pričom divákom sú ukázané aj fotografie týchto miest.

Dokument o sexuálnom obťažovaní Michaela Jacksona je plný detailných popisov a rozhodne ho nezvládne každý
Dokument o sexuálnom obťažovaní Michaela Jacksona je plný detailných popisov a rozhodne ho nezvládne každý Zdroj: Tony Barson/WireImage/Getty Images

 

Ničenie dôkazov?

Niekoľko rokov potom, čo boli publikované správy ohľadom Jacksonovho údajného zneužívania detí, sa mal spevák opäť stretnúť s Wadeom Robsonom, ktorý mal vtedy už 14 rokov a bol vysoký ako Jackson. No aj napriek tomu podľa Robsona došlo ešte k jednému prípadu zneužitia, a to vtedy, keď bol spevák na skúške kvôli jeho HIStory World Tour. Jackson mal chlapca pozvať do svojej hotelovej izby v Los Angeles, kde sa následne pokúsil o análny sex.

Robson v dokumente spomína, že to bolo nesmierne bolestivé, a tak to spevák vraj nakoniec vzdal. Nasledujúci deň si mal však Jackson vyžiadať chlapcovu prítomnosť v tanečnom štúdiu. Robson popísal, ako sa ho spevák pýtal na spodné prádlo z minulej noci a povedal mu, že ak sa na ňom nachádza nejaká krv, musí sa ho zbaviť. Ďalej dodal, že jeho spodné prádlo bolo skutočne od krvi, a tak sa ho zničil.

Poistky a tréningy

James Safechuck v snímke zasa rozpráva o skutočnosti, že Jackson si v dobe sexuálneho obťažovania vytvoril sériu poistiek, aby nebol prichytený pri čine. Okolo dverí do svojho hlavného apartmánu mal údajne nastražené zvončeky a vytvoril aj akýsi mechanizmus, ktorý v prípade potreby zatvoril dvere. Safechuck tiež v dokumente prezradil, že keď bol so spevákom na turné po svete, trénovali spolu, ako si čo najrýchlejšie obliecť šaty.

Odporúčané
Virgil Abloh v novej kolekcii pre Louis Vuitton vzdáva poctu Michaelovi Jacksonovi Virgil Abloh v novej kolekcii pre Louis Vuitton vzdáva poctu Michaelovi Jacksonovi 18. januára 2019, 16:20

Podľa slov Robsona a Safechucka môžeme predpokladať, že pôjde o nesmierne detailný dokument, ktorý rozhodne nezvládne každý. Leaving Neverland si svoju premiéru odbije na obrazovkách stanice HBO už na jar tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia