Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2019, 17:55
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Strhujúca dráma Deepwater Horizon, psychologický thriller 8 MM či komédia Bláznivá, hlúpa láska. V telke to bude opäť nabité

Strhujúca dráma Deepwater Horizon, psychologický thriller 8 MM či komédia Bláznivá, hlúpa láska. V telke to bude opäť nabité
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aj tentokrát nám slovenské televízie naservírujú poriadne rozmanitú porciu skvelých filmov.

Ubehol ďalší týždeň a my ti opäť prinášame televízny program s výberom skvelých filmov, ktoré v najbližších dňoch odvysielajú slovenské stanice. Čo všetko nás teda čaká? 

More v plameňoch (Deepwater Horizon, 2016, r. Peter Berg)

Režisér Peter Berg má rád skutočné príbehy a Marka Wahlberga, pričom obe tieto zložky výborne skombinoval v katastrofickej dráme Deepwater Horizon. Tá sa sústredí na udalosti z roku 2010, kedy sa plávajúca vrtná plošina následkom explózie potopila a spôsobila najväčšie ropné zamorenie v americkej histórii.

Berg tu skvele pracuje s napätím, gradáciou a vďaka parádnemu vizuálu bez problémov strhne. Snímku bude vysielať JOJka v piatok o 20:35 a JOJ Plus v pondelok o 20:10.

Gravitácia (Gravity, 2013, r. Alfonso Cuarón)

Doktorka a inžinierka Ryan Stone (Sandra Bullock) je na svojej prvej vesmírnej misii, keď dôjde ku katastrofe a s kolegom Mattom Kowalskim (George Clooney) ostanú vo vesmíre sami. Gravitácia však nie je o postavách ani príbehu.

Režisér sa tu totiž zameral najmä na sprostredkovanie unikátneho filmového zážitku, vďaka ktorému divák ako keby na vlastnej koži zažíval boj o prežitie v nekonečnom tmavom priestore. Úžasné! Víťaza 7 Oscarov odvysiela Markíza v piatok o 23:35.

8 MM (8MM, 1999, r. Joel Schumacher)

Ak keď je režisér Joel Schumacher nechválne známy tým, že prizabil Batmana, postaral sa aj o niekoľko skutočne výborných filmov, ku ktorým sa diváci pravidelne a radi vracajú. A jedným z nich je psychologický thriller 8 MM s úžasnými výkonmi Nicolasa Cagea a Joaquina Phoenixa.

Túto pecku o súkromnom detektívovi, ktorý odhaľuje pôvod amatérskeho pornografického filmu so sadistickou vraždou mladej dievčiny, si budeš môcť vychutnať na Markíze, a to v piatok o 00:35 a následne v sobotu o 2:45.

Lego príbeh (The Lego Movie, 2014, r. Phil Lord, Christopher Miller)

Snímka The Lego Movie 2: The Second Part dorazí do našich kín už začiatkom februára, takže by možno nebolo na škodu osviežiť si pamäť jednotkou. Tá sleduje osud Emmeta (Chris Pratt), ktorý je omylom považovaný za najvýnimočnejšiu osobu a jediného záchrancu Lego sveta, z čoho sa vykľuje množstvo zábavných momentov. A čo je asi najdôležitejšie, film si užijú všetky vekové kategórie. Animák bude možné sledovať na Markíze v sobotu o 12:05.

Crazy, Stupid, Love. (Bláznivá, hlúpa láska, 2011, r. Glenn Ficarra, John Requa)

Ryan Gosling a Emma Stone sú už pomerne zohranou dvojkou. Kým si však spolu zahrali v úžasnom muzikáli La La Land či akčnom krimi Gangster Squad, objavili sa najprv v podarenej romantickej komédii Bláznivá, hlúpa láska. A už tu dokázali, že majú medzi sebou skvelú chémiu. Inteligentnú snímku plnú kvalitných hercov a prepletených vzťahov v žánrovom mixe romantiky, komédie aj drámy bude vysielať Markíza v stredu o 21:45.

Za zmienku ale rozhodne stoja aj počiny, ako napríklad Prázdniny v Amerike (Dajto - v sobotu o 15:30 a v pondelok o 1:45), Lásky čas (Doma - v piatok 22:35 a v nedeľu o 3:20), Avatar (JOJ - v piatok o 15:50), E.T. - Mimozemšťan (JOJ Plus - v piatok o 20:30 a v nedeľu o 17:10) či Hellboy (Markíza - v pondelok o 00:40, Dajto - v pondelok o 20:15).

Domov
Zdieľať
Diskusia