Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2019, 12:18
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ľudia si po zhliadnutí hororu Bird Box zakrývajú oči a plnia rôzne výzvy. Netflix ich prosí, aby si dávali pozor

Ľudia si po zhliadnutí hororu Bird Box zakrývajú oči a plnia rôzne výzvy. Netflix ich prosí, aby si dávali pozor
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY BIRD BOX
Uložiť Uložené

Na svete máme novú internetovú výzvu. Pri tzv. #BirdBoxChallenge však môže veľmi ľahko dôjsť k zraneniu, čo si uvedomuje aj streamovací gigant.

Sci-fi horor Bird Box so Sandrou Bullock v hlavnej úlohe je pre Netflix veľkým hitom, o čom svedčí aj úctyhodných 45 miliónov videní za prvý týždeň od sprístupnenia filmu, ktorými sa nedávno pochválil samotný streamovací gigant. 

Ak si túto novinku už videl, alebo si dal šancu aspoň trailerom, tak veľmi dobre vieš, že jej príbeh je zasadený do post-apokalyptického sveta, kde si ľudia museli zvyknúť na život bez zraku. Ak totiž otvoria oči v nezabezpečenom priestore, je veľká pravdepodobnosť, že ich tajomné monštrá donútia k samovražde. A za týchto podmienok sa postava Malorie (Bullock) a jej dve deti vydajú na dvojdňovú púť s cieľom nájsť útočisko.

Bird Box
Bird Box Zdroj: Netflix

Snímka je vďaka svojmu konceptu často porovnávaná práve s výborným hororom A Quiet Place, kde sa ľudia museli naučiť žiť bez vydávania akýchkoľvek zvukov. Súperením týchto počinov sa však teraz zaoberať nebudeme. Koniec koncov, Netflix má momentálne starosť s niečím celkom iným. Žijeme totiž v dobe rôznych hlúpych internetových výziev a virálnych senzácií, nikoho teda asi neprekvapí, že sa ľudia zúčastňujú tzv. #BirdBoxChallenge.

V tejto výzve ľudia vykonávajú rôzne úlohy, zatiaľ čo majú zaviazané oči, pričom sa so svojimi výkonmi radi pochvália pred celým internetom. Objavujú sa tak výzvy, v ktorých ľudia poslepiačky nanášajú na niekoho make-up, chodia po schodoch či dokonca trávia celých 24 hodín bez použitia zraku.

K celej veci sa už na sociálnych sieťach vyjadril aj Netflix, ktorý prosí ľudí, aby si pri tzv. #BirdBoxChallenge dávali pozor a neskončili kvôli niečomu takému v nemocnici. Snáď netreba nikomu normálnemu pripomínať, že môže ísť o veľmi nebezpečnú vec, ktorá rozhodne nestojí za trošku internetovej slávy.

Anketa:
Myslíš si, že je #BirdBoxChallenge v poriadku a ide o zábavnú internetovú výzvu?
Samozrejme
Absolútne nie
Samozrejme
15 %
134 Hlasov
Absolútne nie
85 %
754 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia