Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2018, 12:54
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Aj budúci rok bude nabitý očakávanými a nesmierne sľubnými snímkami z každého žánrového súdka.

Ako ti už kolega Dominik naznačil v minulotýždňovej prvej časti, aj tentokrát sme 50 najočakávanejších filmov budúceho roka rozdelili do dvoch samostatných článkov. Samozrejme, opäť platí, že animáky, komiksovky, horory a ďalšie žánrové filmy dostali/dostanú vlastné zoznamy, takže v top päťdesiatke nájdeš najmä také počiny, ktoré sa do iných článkov nezmestili.

Rozhodne sa však nedá povedať, že by sme sa na ne tešili menej. A keďže toho dnes pred sebou máme pomerne veľa, navrhujeme rovno aj začať. Ešte predtým ti ale pripomenieme, že všetky jednotlivé zoznamy s tými najočakávanejšími filmami a seriálmi roka 2019 nájdeš v tomto vlákne.

26.  Velvet Buzzsaw1. február

Režisér Dan Gilroy a obľúbenec Jake Gyllenhaal po snímke Nightcrawler opäť spojili svoje sily, a to tentokrát pod hlavičkou streamovacej spoločnosti Netflix. Doručia nám totiž sľubne vyzerajúci hororový thriller Velvet Buzzsaw, ktorý sa bude odohrávať v prostredí súčasnej umeleckej scény v Los Angeles, kde začne úradovať neznáma nadprirodzená sila. Okrem Gyllenhaala sa predstavia aj Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge a Natalia Dyer.

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Sundance Institute

27.  Triple Frontiermarec

V dobrodružnom a akčnom krimi Triple Frontier si Charlie Hunnam, Ben Affleck, Pedro Pascal, Oscar Isaac a Garrett Hedlund zahrajú bývalých členov špeciálnej jednotky, ktorí sa rozhodnú okradnúť Gabriela Martina Lorea (Reynaldo Gallegos), jedného z najväčších narkobarónov v Južnej Amerike. Keď sa však udalosti zvrtnú, budú musieť bojovať o vlastné prežitie. Réžiu si vzal na starosť J. C. Chandor (All Is Lost, A Most Violent Year), pričom na scenári spolupracoval s talenovaným Markom Boalom (Detroit, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker).

28.  The Lion King18. júl

Štúdio Disney bude mať naozaj silný rok, čo jasne dokazuje aj príchod nového Levieho kráľa, ktorý svojou nádhernou prvou ukážkou takmer zbúral internet. Animák z roku 1994 patrí navyše k nezabudnuteľným klasikám, a tak je jasné, že sa na osudový príbeh Simbu, jeho zradného strýka Scara o otca Mufasu príde do kín pozrieť obrovské množstvo ľudí. Réžie sa ujal Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) a svoje hlasy postavám prepožičajú herci, ako James Earl Jones, Donald Glover, Seth Rogen či Chiwetel Ejiofor.

29.  Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – 25. júl

Ako už napovedá samotný názov, očakávaný spin-off série Fast and Furious bude zameraný najmä na postavy Hobbsa (Dwayne Johnson) a Shawa (Jason Statham). Podľa vyjadrení kompetentných sa oproti hlavnej sérii môžeme tešiť na viac reálnejší, uveriteľnejší a temnejší príbeh, hoci určite nebude chýbať ani poriadna dávka akcie a testosterónu. Za réžiou stojí talentovaný David Leitch (John Wick, Deadpool 2) a okrem vyššie spomínaných hercov si zahrá napríklad aj Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren a Eiza González.

30.  Once Upon A time Hollywood8. august

Najnovší film Quentina Tarantina sa bude odohrávať v Los Angesles roku 1969, kde sa hlavnými hrdinami stanú televízny herec Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho kamarát, kaskadér Cliff Booth (Brad Pitt). Do ich života sa ale určitým spôsobom zapletie aj bohatá susedka Sharon Tate (Margot Robbie), ktorá padne za obeť šialeným fanatikom z okruhu Charlesa Mansona. Snímka disponuje mimoriadne nabitým obsadením, takže spomeňme aspoň hviezdy, ako Al Pacino, Emile Hirsch, Kurt Russell, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, Michael Madsen a Tim Roth.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

First look. #OnceUponATimeInHollywood

Príspevok, ktorý zdieľa Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio),

31.  Boss Level16. august

Zaujímavý počin pre nás v roku 2019 chystá aj režisér Joe Carnahan (A-Team). Jeho sci-fi snímka Boss Level predstaví veterána špeciálnej jednotky (Frank Grillo), ktorý v deň svojej smrti ostane uväznený v nekonečnej časovej slučke. Neostáva mu teda nič iné, než odhaliť, kto, alebo čo stojí za jeho večným utrpením a zistiť, ako to môže zastaviť. Okrem Grilla sa vo filme objaví aj Mel Gibson, Annabelle Wallis, Naomi Watts a Michelle Yeoh.

32.  Dora the Explorer22. august

A máme tu niečo aj pre fanúšikov úspešného animovaného seriálu Dora the Explorer, za ktorým stojí televízia Nickelodeon. Ten sa totiž dočká svojej hranej adaptácie v hlavnej úlohe s mladou Isabelou Moner (Sicario: Day of the Soldado). Zahrá si Doru, ktorú po rokoch skúmania džungle s rodičmi čaká doposiaľ najväčšia výzva, a tou je stredná škola. Ani tá jej však nezabráni v ďalšom úžasnom dobrodružstve plnom odhaľovania tajomstiev a riešenia záhad. Réžiu si vzal na starosť James Bobin (The Muppets, Alice in Wonderland: Through the Looking Glass).

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Paramount Players/Walden Media/Nickelodeon Movies

33.  Angel Has Fallen23. august

Po Olympus Has Fallen a London Has Fallen sa Gerard Butler predstaví ako agent tajnej služby Mike Banning aj po tretíkrát, konkrétne v snímke Angel Has Fallen. No zatiaľ čo v prvých dvoch častiach Butler zachraňoval prezidenta, v tej najnovšej sa stane cieľom on sám a bude musieť čeliť nebezpečným teroristom na palube Air Force One. Angel Has Fallen je hercom dokonca prirovnávané k Loganovi, takže sme naozaj zvedaví, ako to dopadne. Režíruje Ric Roman Waugh (Shot Caller).

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Focus Features

34.  Downton Abbey12. september

Filmové spracovanie známeho britského seriálu Downton Abbey sa stáva realitou, čo nám potvrdil aj nedávny prvý trailer. O príbehu toho momentálne veľa nevieme, ako ani o tom, či sa vráti kompletné hereckého osadenstvo z televíznej verzie. Za réžiou celovečernej snímky stojí Michael Engler (seriály Deadwood, Downton Abbey) a v hlavných úlohách sa predstavia napríklad aj Gugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Maggie Smith či Joanne Froggatt.

35. Are You Afraid of the Dark?10. október

Na pôvodný seriál spomína viacero z nás s príjemnou nostalgiou. Sledovali sme v ňom skupinku tínedžerov, ktorí sa v noci stretávali pri táborovom ohni a rozprávali si strašidelné historky. Nechýbali v nich čarodejnice, strašidelné domy, bezhlaví jazdci či upíri. Seriál sa vysielal v rokoch 1992-1996 (v roku 1999 dostala séria reboot s novým obsadením, ten však vydržal len do roku 2000), no v roku 2019 nás čaká rovno filmová adaptácia. Režírovať by mal D. J. Caruso (Disturbia) a scenár pripadol Garymu Daubermanovi (It).

36.  Rambo 5: Last Bloodjeseň 2019

Sylvester Stallone dal nedávno definitívne zbohom kultovému Rockymu, no a zdá, že niečo podobné nás bude čakať aj s Rambom, ktorého piaty diel nesie podtitul Last Blood. Príbeh tejto snímky nás zavedie do Mexika, kde Sly pôjde po členoch mexického kartelu obchodujúcich s ľuďmi. Taktiež bolo potvrdené, že film nás nebude šetriť a dočkáme sa poriadne brutálnych a intenzívnych scén. Natáčanie už skončilo a za réžiou stojí Adrian Grunberg (Get the Gringo).

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Lionsgate

37.  The Woman in the Window – 17. október

Talentovaný režisér Joe Wright (Pride & Prejudice, Atonement) sa nám minulý rok pripomenul vydarenou historickou drámou Darkest Hour, vďaka ktorej sa herec Gary Oldman dočkal svojho prvého Oscara. V budúcoročnej adaptácii románu od A. J. Finna však opäť spoja sily a prinesú nám príbeh o uzavretej lekárke a alkoholičke Anne Fox (Amy Adams), ktorá trávi dni monotónnym popíjaním a pozeraním televízie. Keď sa do susedstva nasťahuje rodina Russellovcov, Anna ich začne špehovať a stane sa svedkyňou šokujúcej udalosti. Okrem Oldmana a Adams uvidíme aj Julianne Moore.

38. You Are my Friend24. október

Hlavnú úlohu v tejto sľubnej životopisnej dráme si strihne obľúbenec Tom Hanks a my sa môžeme tešiť na skutočný príbeh priekopníka televíznej detskej zábavy, Freda Rogersa. Ten sa stal slávnym najmä vďaka populárnemu programu MisteRogers' Neighborhood z roku 1968. V snímke bude kľúčový jeho vzťah k novinárovi Tomovi Junodovi.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Cynický žurnalista neochotne súhlasí s tým, že o Rogersovi napíše do novín, to ale ešte netuší, že stretnutie s týmto láskavým mužom mu kompletne zmení pohľad na život. Režíruje pomerne neznáma herečka Marielle Heller, ktorá sa ukázala napríklad v snímke A Walk Among the Tombstones, no napísala a natočila drámu The Diary of a Teenage Girl z roku 2015.

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: TriStar

39.  Charlie's Angels31. október

Chystaný reboot tohto slávneho seriálu má už nakrúcanie v tejto chvíli za sebou, takže sa štáb môže presunúť do fázy post-produkcie. Samotná režisérka Elizabeth Banks (natočila Pitch Perfect 2, je však oveľa známejšia ako herečka) sa dávnejšie vyjadrila, že seriál je pre ňu kultom, ktorý sa nebál do hlavných úloh postaviť silné ženské hrdinky. Podľa jej slov bude reboot kvalitnou poctou originálu a zároveň poslúži ako nový štart pre potenciálnu sériu. Čo sa samotného obsadenia týka, tak vo filme uvidíme hercov, ako Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Patrick Stewart či Djimon Hounsou.

40.  Midway14. november

Režisér Roland Emmerich (Independence Day, Godzilla) už Ameriku zničil mnohokrát, tentokrát sa však zdá, že bude ničiť skôr Japoncov. Jeho najnovšia vojnová dráma sa bude odohrávať počas druhej svetovej vojny a zameria sa na bitku o Midway, ktorá sa začala pol roka po tom, ako Japonsko zaútočilo na Pearl Harbor. Spojené štáty vtedy zdrvujúco vyhrali, pričom japonskému námorníctvu uštedrili taký úder, že sa z toho do konca vojny nespamätalo. Hlavnými hviezdami budú Luke Evans, Patrick Wilson a Woody Harrelson.

41.  Knives Out27. november

Rian Johnson (Looper) bol po premiére snímky Star Wars: The Last Jedi (ktorá fanúšikov preďalekej galaxie poriadne rozohnila) v naozaj nelichotivej pozícii. A hoci Epizóda VIII prevažnú časť redakcie sklamala, na Johnsonov projekt Knives Out sa úprimne tešíme. Pôjde o akýsi moderný detektívny thriller v klasickom šate, ktorý disponuje mimoriadne nabitým obsadením. Potvrdení sú totiž herci, ako Chris Evans, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Ana de Armas a Christopher Plummer. Paráda, čo povieš?

42.  Last Christmas5. december

Žiaľ, o tomto projekte režiséra Paula Feiga (Spy, A Simple Favor) vieme iba toľko, že pôjde o romantickú komédiu zasadenú do Londýna, v ktorej si zahrajú Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson a Michelle Yeoh. Scenár napísala Thompson spoločne so začínajúcou Bryony Kimmings. Natáčanie snímky by malo trvať do februára 2019, takže sa snáď nejaké novinky objavia už čoskoro.

43. Pokračovanie Jumanji: Welcome to the Jungle12. december

Koncom minulého roka dorazila do kín nová Jumanji snímka, ktorej mnohí z nás príliš veľké nádeje nedávali. No o to väčšieho prekvapenia sme sa napokon dočkali. Dobrodružná jazda získala pozitívne kritické hodnotenia a stala sa obrovským finančným hitom, čo malo za následok odklepnutie ďalších dvoch častí. Tú prvú by sme mali vidieť už koncom budúceho roka a vrátiť by sa mali všetky hlavné hviezdy, teda Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black aj Karen Gillian. Do režisérskeho kresla opäť zasadne Jake Kasdan.

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Columbia Pictures

44.  1917Vianoce 2019

Sam Mendes je skutočne špičkovým režisérom (American Beauty, Road to Perdition, Skyfall), takže nás naozaj mrzelo, keď sme o ňom po premiére bondovky Spectre v roku 2015 takmer nepočuli. To sa ale konečne mení, pretože tvorca z Veľkej Británie už v roku 2019 uvedie vojnovú drámu 1917, v ktorej budeme sledovať nebezpečnú cestu dvojice vojakov cez nepriateľské územie počas druhej svetovej vojny. Na snímku dokonca z pozície producenta dohliadne sám Steven Spielberg. Hlavné úlohy by mali dostať George MacKay a Dean-Charles Chapman.

45.  Masters of the Universe26. december

Príbeh pôvodného fantasy Masters of the Universe z roku 1987 bol založený na hračke menom He-Man od Mattela, pričom tento bojovník predstavoval aj hlavného hrdinu snímky. No zároveň bol aj poslednou nádejou pre magickú planétu Eternia, ktorú si chcel podrobiť zákerný lord Skeletor. Plánovaný rovnomenný reboot sa momentálne nachádza v štádiu pred-produkcie a z pozície režisérov naň dohliadajú bratia Aaron a Adam Neeovci (Band of Robbers). Herecké obsadenie známe nie je.

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer

46.  Space Jam 22019

Dlhší čas bolo s réžiou filmu spomínané meno Justina Lina (Fast Five, Star Trek Beyond), no nakoniec sa na projekte podieľa iba ako scenárista a samotná réžia pripadla na Terencea Nancea. Ten má za sebou doposiaľ iba niekoľko kraťasov a seriálových epizód. V pokračovaní snímky Space Jam z roku 1996 sa však vedľa animovaných postavičiek už neobjaví Michael Jordan, ale hviezdny LeBron James. Na Space Jam 2 navyše s producentského kresla dohliadne aj Ryan Coogler, teda režisér hyper-úspešnej marvelovky Black Panther.

47. Six Underground2019

Michael Bay dal konečne zbohom sérii Transformers, aby si mohol pod hlavičkou Netflixu natočiť túto akčnú žánrovku. Bližšie príbehové detaily sú síce tajené, isté však je, že sa bude dej točiť okolo šiestich miliardárov, ktorí sfalšujú vlastnú smrť a sformujú elitný tím, aby sa zbavili obávaných záporákov. Hlavnú úlohu dostal Ryan Reynolds, pričom o scenár sa postarali Rhett Reese a Paul Wernick, autori Deadpoola či Zombielandu.

48.  Guava Island2019

O tomto projekte sme ťa na Fimkulte po prvýkrát informovali iba nedávno. V romantickej dramédii mixnutej thrillerom s názvom Guava Island si zahrajú Donald Glover a Rihanna, ktorí spolu vytvoria pár. Obaja sa pretĺkajú životom na Kube, až jedného dňa Glovera unesú. No a na ten zvyšok si budeme musieť počkať. Taktiež je pravdepodobné, že sa od oboch umelcov dočkáme aj nejakých nových skladieb. Režíruje Hiro Murai (seriály Atlanta, Barry) a okrem vyššie spomínanej dvojky sa vo filme objaví aj Letitia Wright či Nonso Anozie.

49.  Polar2019

A máme tu ďalší očakávaný počin od Netflixu. Čo sa snímky Polar týka, tá bude adaptáciou rovnomenného, temného grafického románu, v ktorej sa hlavným hrdinom stane takzvaný The Black Kaiser (Mads Mikkelsen), najlepší svetový zabijak. Ten už síce svoju profesiu zanechal, ale nečakane sa bude musieť brániť celej horde perfektne vytrénovaných vrahov. Réžie sa ujal Jonas Åkerlund (Lords of Chaos) a okrem Mikkelsena uvidíme aj Vanessu Hudgens, Katheryn Winnick, Matta Lucasa, Roberta Mailleta a Fei Ren.

50 najočakávanejších filmov roka 2019 #2
Zdroj: Netflix

50.  Code 8 - 2019

Ak si spomínaš na rovnomenný kraťas z roku 2016, tak už pravdepodobne vieš aj to, že jeho tvorcovia dokázali aj vďaka podarenej videokampani vyzbierať dostatok peňazí na celovečerák. A práve ten dorazí už budúci rok. Code 8 sa bude odohrávať vo svete, kde 4% z celkového obyvateľstva disponujú špeciálnymi schopnosťami a predstaví nám príbeh Connora (Robbie Amell), ktorý sa kvôli malému prečinu dostane do konfliktu s políciou. Za réžiou stojí Jeff Chan (Call of Duty  kraťasy) a zahrá si aj Sung Kang či Stephen Amell.

Na ktorý z týchto filmov sa v roku 2019 tešíš najviac?

Určite sa s nami podeľ o tvoj názor v komentároch pod článkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia