Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2018, 17:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čoraz viac bratislavských manažérov užíva kokaín. Pomáha im v úspešnej kariére a dodáva energiu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA KOKAÍN
Uložiť Uložené

O závislosti sa boja hovoriť nahlas, keďže im hrozí strata kariéry či peňazí.

Nie je žiadnym tajomstvom, že sa kokaín spája predovšetkým s bohatšími a úspešnejšími ľuďmi, ktorým nechýba vysoké postavenie. Ako vychádza z informácií Denníka N a Centra pre liečbu drogových závislostí, aj s Bratislava s ním má značné skúseností.

Presné čísla nie sú známe, no najčastejšími užívateľmi sú ľudia, ktorí na kokaín jednoducho majú peniaze. Právnici, lekári, manažéri či úspešní podnikatelia navyše často žijú vystresované životy a kokaín im dodáva energiu ísť ďalej a udržiava dostatočný výkon.

 Stále však platí, že sa omnoho viac ľudí necháva liečiť z alkoholovej závislosti než z tej na tvrdých drogách. Celkovo sa ročne lieči približne 2 500 pacientov.

Ľudia závislí na kokaíne pritom pomoc niekedy vyhľadávajú aj sami od seba a snažia sa prestať. Mnohokrát pritom problém vznikne aj u expertov či psychiatrov, ktorí závislého dokážu od liečby demotivovať a ten tak stratí záujem a s drogou pokračuje ďalej.

Čoraz viac bratislavských manažérov užíva kokaín. Pomáha im v úspešnej kariére a dodáva energiu
Zdroj: pixabay.com

Kokaín je pritom podľa riaditeľa Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomíra Okruhlicu veľmi nebezpečný. Kým na alkohole či marihuane vzniká závislosť aj niekoľko rokov, v prípade kokaínu je to omnoho rýchlejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia