Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2018, 13:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová zvukotesná búda ochráni tvojho chlpáča pred zvukmi ohňostrojov. Už sa nebude musieť báť

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Automobilka Ford vymyslela búdu pre psa.

Aj keď by si možno nečakal, že automobilka Ford sa bude zaoberať o pohodlie tvojho štvornohého chlpáča, je to naozaj pravda. Ford pred blížiacim sa Silvestrom predstavil zvukotesnú búdu pre psa, ktorá dokáže zviera plnohodnotne ochrániť pred tým, aby mu pri oslavách niekoľko desiatok minút praskali uši nepríjemnými zvukmi výbuchom.

Psy majú koniec koncov oveľa citlivejší sluch ako ľudia a vedia zachytávať zvuky aj na rozdielnych frekvenciách, čo silvestrovské oslavy často premieňa na nočnú moru.

Nová zvukotesná búda ochráni tvojho chlpáča pred zvukmi ohňostrojov. Už sa nebude musieť báť
Zdroj: Ford

Automobilka preto vymyslela zvukotesnú búdu, ktorá využíva viaceré technológie na eliminovanie či obmedzovanie frekvencií, ktoré psy otravujú najviac. Samotná konštrukcia búdy spolupracuje so zvukotesnými panelmi, pretože obsahuje aj anti-vibračnú podložku a špeciálnu ventiláciu, ktorá neprepúšťa zvuky.

Nemusíš sa báť, že by sa tvoj pes v búde udusil, pretože čerstvý vzduch do nej prúdi pravidelne. Búda navyše obsahuje aj automatické dvere.

Nanešťastie, automobilka zatiaľ predstavila len prototyp búdy, a tak nie je úplne jasné, kedy si ju budeš môcť kúpiť na trhu. Určite zároveň nepôjde o najlacnejší špás, takže sa radšej priprav na to, že svojho psa budeš hýčkať a objímať, nech sa tento Silvester zbytočne nebojí.

Domov
Zdieľať
Diskusia