Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2019, 9:48
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Rýchlejšie nabitý iPhone? Týchto 10 technologických lifehackov musíš poznať aj ty

Rýchlejšie nabitý iPhone? Týchto 10 technologických lifehackov musíš poznať aj ty
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://unsplash.com/photos/f-gxmsZlj9c" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">unsplash.com</a>
TECH TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

10 tipov, ktoré možno nepoznáš a určite sa ti zídu.

Neustále sa učíme nové veci a to platí aj pri činnostiach, ktoré sú dennou rutinou. Dali sme dohromady 10 užitočných tipov v oblasti technológií, s ktorými sa stretávaš denne a uľahčia ti život. Niektoré pravdepodobne poznáš a niektoré ti možno v budúcnosti pomôžu.

Priprav sa na skúšku pomocou testov z internetu

Ak sa chceš stopercentne pripraviť na skúšku, skús si nájsť testy na internete. Napíš do Googlu site:edu [názov predmetu či skúšky] exam. V slovenčine nájdeš menej výsledkov, no ak sa pripravuješ na test, ktorý prebieha v angličtine, tento trik ti môže výrazne pomôcť pri príprave. Keď sa snažíš nájsť nejaké skripty alebo vhodný materiál na štúdium, v tom ti zas môže pomôcť Študovňa google.

Mobil si môžeš nabiť rýchlejšie

Za polhodinu musíš ísť z domu a tvoj mobil melie z posledného. Dáš ho na nabíjačku a modlíš sa, aby baterka v kraji obrazovky zmenila farbu z červenej aspoň na žltú. Aby si dosiahol maximálny efekt a nečakáš dôležitý hovor, zapni si režim Lietadlo. Mobil sa ti bude nabíjať o čosi rýchlejšie a môže ti to pomôcť, extrémny rozdiel ale neočakávaj.

Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať
Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať Zdroj: unsplash.com

Vystrihni si GIF z Youtube jednoducho

Chcel by si si z časti videa na Youtube spraviť GIF? Nie je to vôbec zložité. stačí napísať "gif" pred "youtube" v linku. Potom si len vyberieš, čo chceš vystihnúť. Vyzerá to takto.

Zisti, ako na tebe bude vyzerať tetovanie

Premýšľaš nad vhodným tetovaním, no nie si si istý, či to na tebe bude vyzerať dobre? Žiadny problém. Stránka  Momentary Ink je na to ako stvorená. 

Kupuješ nové slúchadlá? Pusti si Bohemian Rhapsody 

Ak máš možnosť vyskúšať viacero slúchadiel či reprákov, pusti si jednu z najznámejších pesničiek od Queen. Má totiž veľký rozsah vysokých a nízkych tónov, takže budeš lepšie vedieť rozoznať kvalitu zvuku.


Píšeš mail? Adresáta napíš až na konci

Stal sa ti niekedy trapas, že si odoslal mail ešte predtým, ako si ho stihol skontrolovať? Prípadne si bol v polke a nejakým zázrakom si klikol na tlačidlo odoslať? Nabudúce jednoducho nevypisuj adresáta hneď na začiatku. Sprav to až vtedy, keď bude mail pripravený na odoslanie.

QR kód miesto hesla na Wi-Fi

Otravuje ťa, keď na párty za tebou každý chodí s tým, aké máš heslo na Wi-Fi? Máme pre teba jednoduché riešenie. Miesto hesla vytvor QR kód na prihlásenie, vytlač ho a zaves ho na viditeľné miesto. My sme na skúšku použili involvedwifi.com a všetko funguje, no stránok, ktoré ponúkajú túto službu, je niekoľko.

Rád skúšaš nové hry? Na Steame ich môžeš vrátiť

Ak si rád zahráš menej známe či nové tituly a bojíš sa, že ťa nebudú baviť, Steam je na skúšanie ako stvorený. Môžeš vrátiť praktický každý produkt, no má to dve podmienky – musíš sa rozhodnúť do dvoch týždňov a nehrať hru viac ako dve hodiny.

Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať
Rýchlejšie nabitý iPhone či výber slúchadiel s Bohemian Rhapsody. Technologické lifehacky, ktoré musíš poznať

Došla šťava v tlačiarni? Pohrkaj náplň a zmeň farbu

Ak už ti vynecháva tlačiareň a súrne potrebuješ vytlačiť pár strán, zmeň v nastaveniach farbu na #010101 (šedá). Predtým ešte vytiahni náplň a poriadne ňou pretrep. Po tejto procedúre ešte vytlačíš pár strán.

Chceš sa maximálne sústrediť? Pusti si pesničky z hier

Jeden z tých starších trikov. Ak sa učíš a si ten typ, ktorý preferuje skôr hudbu ako ticho, skús svoj tracklist obohatiť o pesničky z videohier. Sú totiž vytvorené tak, aby sa hráč maximálne sústredil na svoj výkon. Podobný efekt dosiahneš napríklad aj pri športovom výkone. 

Domov
Zdieľať
Diskusia