Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2018, 15:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2019

FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Na čo všetko sa môžu diváci tešiť v novom kalendárnom roku?

Podobne ako minulý rok, aj tentoraz ti s Oskym predstavíme 50 najočakávanejších filmov roka 2019, ktoré sa neobjavia v iných zoznamoch z nášho preview 2019. Postupne ti predstavujeme animáky, horory, komiksovky, komédie a tak ďalej, takže mnohé skutočne najočakávanejšie filmy do tohto článku nezaradíme. Skôr sa zameriame na ten zvyšok.

Biografie, politické drámy, akčné filmy, thrillery a mnohé ďalšie snímky svoje žánrové články nedostanú, a tak ti ich priblížime práve tu. Ak teda hľadáš najočakávanejšie scifíčka či fantasy, animáky a podobne, klikaj do tohto vlákna. A ak sa tam dané preview ešte nenachádza, nezúfaj. Budeme ich vydávať 2x týždenne, takže sa skôr či neskôr dočkáš.

1. Escape Room – 3. január

Snímka Escape Room nám predstaví 6 rôznych postáv, ktoré sa ocitnú v záhadnej miestnosti. Musia využiť svoju inteligenciu a pokúsiť sa utiecť. Ak sa im to nepodarí, čaká ich bolestivá smrť. Ak si myslíš, že sa inšpirovala priamo hororovou sériou Saw, nie si ďaleko od pravdy. Snímku režíruje Adam Robitel a hlavné úlohy si strihnú Tyler Labine, Deborah Ann Woll (Karen z Daredevila), Taylor Russell či Logan Miller.

2. Glass – 17. január

Nesmierne očakávaný crossover Unbreakable a Split s Brucom Willisom, Jamesom McAvoyom, Anyou Taylor-Joy či Samuelom L. Jacksonom dorazí už v januári a my doň vkladáme veľké nádeje. Zdá sa, že veľká časť deja sa bude odohrávať aj v špeciálnom ústave pre ľudí, ktorí si myslia, že majú nadľudské schopnosti. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2024 (2. časť) 5. januára 2024, 12:30

Naše postavy sa ale dostanú von a vtedy bude len na Davidovi Dunnovi, aby zabránil katastrofe. Trailery sľubujú skvelý filmový zážitok a my veríme, že M. Night Shyamalan je zase na koni.

3. The Favourite – 24. január

Grécky režisér Yorgos Lanthimos je známy svojimi znepokojivými, temne humornými a absurdnými filmami, ako The Lobster či Killing of a Sacred Deer. Vo svojom najnovšom kúsku The Favourite sa prenesie až do 18. storočia.

Anglicko je vo vojne z Francúzskom a kráľovná Anne (Olivia Colman) necháva za seba riadiť krajinu svoju blízku priateľku Lady Sarah (Rachel Weisz). Keď prichádza nová slúžka Abigail (Emma Stone), Sarah si ju berie pod svoju ochranu a mladá Abigail vidí možnosť vrátiť sa k svojim aristokratickým koreňom. Z ďalších hercov sa objavia aj Nicholas Hoult, Joe Alwyn či Mark Gatiss.

4. Serenity/Ticho pred búrkou – 31. január

Serenity je bohužiaľ až príliš nenápadný film. A pritom v ňom okrem iných hrajú hlavné roly Matthew McConaughey a Anne Hathaway. Steven Knight má na konte Stathamovo béčko Angry Joe, no pred 4 rokmi natočil Locke s Tomom Hardym (ešte ten film dnes spomenieme) a okrem toho napísal scenáre pre Taboo, Peaky Blinders, Allied či Eastern Promises. 

Je možné, že Serenity bude jeho veľkým hitom (aj keď žiadna kasová sláva z toho zrejme nebude), alebo priemerom. My však veríme, že v kombinácií s jeho scenárom, výnimočnými hercami a pútavým dejom skutočne uspeje. A práve o deji a ďalších podrobnostiach sa dozvieš viac tu. 

5. The Front Runner – 2019

U nás v kinách sa ho bohužiaľ nedočkáme, ale neskôr sa k nám predsa len už nejako dostane. Biografická dráma s Hughom Jackmanom, ktorý si zahrá niekdajšieho kandidáta na prezidenta Garyho Harta.

Ten mal v roku 1988 obrovské šance stať sa prezidentom USA, avšak stalo sa niečo, čo nikto nepredpokladal. Vôbec po prvýkrát sa bulvárne správy začali miešať do politickej žurnalistiky, a to všetko kvôli Garyho nemanželskej afére. Donna Rice bola ženou, kvôli ktorej Garyho novinári pripravili o všetko. Gary sa boja o Biely dom musel vzdať a navždy zmenil politickú scénu V USA. 

6. Mary Queen of Scots – 7. február

V historickej dráme Mary Queen of Scots sa pozrieme na väčšiu časť zo života Márie Stuartovej. Tá sa ako 16-ročná stala kráľovnou Francúzska, no dva roky na to ovdovela. Napriek nátlakom sa odmietla opätovne vydať a jej kroky viedli do rodného Škótska. Píše sa rok 1561 a Anglicku i Škótsku v danej dobe vládla Alžbeta I. (Margot Robbie) z dynastie Tudorovcov, pre ktorú sa stáva Mária nemalou hrozbou.

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2024 50 najočakávanejších filmov roka 2024 5. januára 2024, 12:30

Okrem Margot Robbie a talentovanej Saoirse Ronan sa vo filme objavia aj herci, ako Guy Pearce (Memento), Jack Lowden a ďalší. Za réžiou filmu stojí Josie Rourke a scenár napísal c (The Ides of March a House of Cards).

7. The Upside – 14. február

Vynikajúca francúzska komédia sa dočká remaku. Síce zbytočného, ale Hollywoodu to môže byť jedno. Podľa prvotných dojmov a recenzií snímka nedosahuje kvalít originálu (čo sa ani nečakalo), no stále sa na nej dá zabaviť aj poplakať si. V hlavných úlohách komédie režiséra Neila Burgera (Iluzionista, Všemocný) si zahrajú Bryan Cranston (Breaking Bad) a Kevin Hart (Jumanji: Vitajte v džungli). 

Snímka je inšpirovaná skutočným príbehom ochrnutého muža menom Phillip (Cranston), ktorý sa o seba nedokáže sám postarať, a preto si najíma rôznych opatrovateľov. Priateľa nájde v Dellovi (Hart), ktorý sa potĺka so zlou finančnou situáciou a nie je schopný nájsť si stálu prácu. Menšia rola pripadla aj stále očarujúcej Nicole Kidman.

8. Cold Pursuit – 21. február

Z Liama Neesona sa stane poctivý občan a vodič snežného pluhu. Obyčajné životy nevýrazného muža a jeho ženy (Laura Dern) sa však zmenia vo chvíli, kedy drogový kartel zavraždí ich syna. Otec zabitého dieťaťa sa ale napriek tomu, že nie je žiadnym profesionálnym vojakom, púšťa do boja s nepriateľmi. Podľa obsahu ide zjavne o remake severskej kriminálnej komédie Boj snežného pluhu s mafiou z roku 2014.

9. Colette – 28. február

Colette je nadaná spisovateľka, ktorú jej manžel núti vydávať úspešné príbehy pod jeho menom. Časom sa však rozhodne proti svojmu mužovi bojovať a hľadá cestičky, ako svoje meno dostať na výslnie. Režíruje Wash Westmoreland, zodpovedný za Still Alice. Julianne Moore v ňom za hlavnú rolu získala Oscara. Tentoraz bude ale režisér pracovať s Keirou Knightley, Eleanor Tomlinsonovou, Dominicom Westom a ďalšími.

10. Dagger Across Concrete – február

S. Craig Zahler je nadaný filmmejker, ktorého na Filmkulte zbožňujeme. Registrovať sme ho začali po skvelej a brutálnej westernovke Bone Tomahawk, no a blysol sa aj o rok neskôr s väzenským thrillerom Brawl in Cell Block 99 (recenzie tu a tu).


Na jeho najnovší počin sa tešíme už od jeho oznámenia, no stále sme z neho nevideli ani len sekundu záberov, čo nás nesmierne štve. Hlavné roly si v nej strihnú Mel Gibson a Vince Vaughn, s ktorým si Zahler užil aj v Brawl. A čo nás čaká? V krimi thrilleri budeme sledovať dvoch policajtov snažiacich sa dostať do podsvetia po tom, čo ich vykopnú zo zložky. 

50 najočakávanejších filmov roka 2019

11. Welcome to Marwen – 14. marec

Oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) prichádza s pozoruhodným skutočným príbehom Welcome to Marwen. V ňom budeme sledovať Marka Hogancampa (Steve Carell), ktorý sa stane terčom brutálneho útoku.

Odporúčané
10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 10 najočakávanejších letných peciek roka 2023 – marvelovky, Spider-Man, Indiana Jones či Mission: Impossible musíš vidieť 29. apríla 2023, 14:30

Stratí všetky spomienky, a tak si ako formu terapie vytvorí vlastný svet z malých figúrok, ktorý odráža hrôzy vojny. V jeho vymyslenom meste Marwen je však miesto aj pre hrdinstvo a nádej. A práve prostredníctvom svojej fantázie dokáže Mark nájsť odvahu zmieriť sa s osudom aj v skutočnom živote. Na scenári spolu so Zemeckisom spolupracovala aj Caroline Thompson (Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas).

12. Dokument o Maradonovi od Asifa Kapadiu (Mindhunter, Senna, Amy) – 2019

Pokiaľ si videl dokument Senna od Asifa Kapadiu, veľmi dobre vieš, prečo by si sa mal tešiť aj na ten o Maradonovi. V prvom rade sa pozrieme na život jedného z najlepších futbalistov na svete, v druhom rade pôjde o ďalšiu dokumentárnu tvorbu po Sennovi a Amy. Kapadia údajne čerpal až z 500 hodín nevidených záberov a účinkovať má aj samotný Maradona (nielen v archívnych záberoch).

13. Greyhound – 21. marec

Podľa informácií bude film o námornom veliteľovi, ktorý sa akurát dostal do služby novej lode. Bude musieť čeliť jednak nepriateľom, ale aj vnútorným konfliktom a nátlak udalostí bude skutočne obrovský. V role tohto muža celkom istotne uvidíme Toma Hanksa. Ten dokonca napísal aj scenár a na režisérsku stoličku s veľkou pravdepodobnosťou zasadne Aaron Schneider (Get Low). 

50 najočakávanejších filmov roka 2019


14. Dumbo – 28. marec

Tim Burton sa pokúsi oživiť svoju kariéru vo veľkom štýle. Disney totiž do kín uvedie ďalší hraný remake svojej animovanej klasiky (v roku 2019 uvidíme až 3!). Hlavné úlohy v hranej verzii si zahrajú Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin či Sharon Rooney. O scenár sa postaral Ehren Kruger (The Ring, Transformers: Age of Extinction).

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2023 50 najočakávanejších filmov roka 2023 19. decembra 2022, 9:30

Príbeh sa bude samozrejme točiť okolo roztomilého malého sloníka Dumba s veľkými ušami, ktorý dokáže lietať. Majiteľ cirkusu Medici (DeVito) poverí starostlivosťou Dumba Holta (Farrell), vojnového veterána, ktorý si v sebe nesie nejednu traumu. Zvyšok príbehu už asi poznáš.

  

15. The Best of Enemies – 5. apríl

Dráma The Best of Enemies vyrozpráva skutočný príbeh Ann Atwater (Taraji P. Henson), ľudskoprávnej aktivistky, ktorá sa vrhla do súboja s lídrom Ku Klux Klanu C. P. Ellisom (Sam Rockwell). Ich spor ohľadom rasovej segregácie trval celú dekádu.

Okrem zmienených hercov uvidíme Baboua Ceesaya, Anne Heche, Wesa Bentleyho, Brucea McGilla, Johna Gallaghera Jr. a Nicka Searcyho. Americká premiéra sa uskutoční 5. apríla (duben) 2019.

16. Pokemon: Detective Pikachu – 10. máj

Toto bude veľký hit. A nás to vôbec neštve, práve naopak. Prvý trailer nás pozitívne prekvapil a my sa popravde na Ryana Reynoldsa tešíme. Ten nadabuje Pikachu-a, pričom postava herca Justica Smitha je jediná, kto mu rozumie. Pokémoni majú svoj vlastný jazyk, no ľudia im nikdy nerozumeli. To sa teraz mení a na Timovi je, aby to patrične využil. Rozohráva sa totiž tajomná hra s neistým koncom a kriminálnymi zápletkami.

17. Vice – 2019

Christian Bale zase robil so svojím telom nebezpečné kúsky, pričom sa tentoraz pretransformoval do role bývalého Bushovho viceprezidenta Dicka Cheneyho. Cheney bol viceprezidentom v administratíve prezidenta Georgea W. Busha, tešil sa veľkej moci, ale vnímaný bol veľmi kontroverzne. Bol horlivým zástancom takzvanej vojny proti terorizmu a vojny v Iraku.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

Medzi obyvateľmi sa však veľkej popularite netešil. Okrem Balea si v snímke zahrá celá plejáda skvelých hercov, spomenúť môžeme Amy Adams, Billa Pullmana, Stevea Carella, Lily Rabe, Sheu Whighama či Sama Rockwella. Posledný menovaný si zahrá prezidenta Busha. 

 
18. John Wick 3 – 23. máj

Príbeh trojky bude nadväzovať priamo na záver predchádzajúceho dielu. John Wick je exkomunikovaný a nemôže využívať služby hotelov Continental. Stane sa teda vítaným terčom pre všetkých zabijakov v okolí. A tých, ktorí budú chcieť Johnovu hlavu, nebude práve málo, a ten pred nimi bude unikať (okrem iného) aj na koni.

Režíruje Chad Stahelski a okrem Reevesa a Halle Berry sa predstavia aj Jason Mantzoukas, Ian McShane, Laurence Fishburne, Anjelica Huston a Ruby Rose. Vzhľadom na kvalitu predošlých dvoch dielov nie je dôvod pochybovať ani o pravdepodobne záverečnej časti. Snáď nás tvorcovia zase raz posadia na zadok.

 
19. Aladin – 23. máj

Hraný Aladin nám rozpovie klasický príbeh chudobného zlodejíčka Aladina (Mena Massoud), ktorému sa podarí získať zázračnú lampu. Tú obýva tajomný džin (Will Smith) a Aladinovi je ochotný splniť tri želania. To Aladin využije, aby sa dostal bližšie ku krásnej princeznej Jasmine (Naomi Scott). Protihráčom mu však bude sultánov radca a mocný čarodejník Jafar (Marwan Kenzari).

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 3. januára 2022, 12:30

Azda najväčším dôvodom na radosť je prítomnosť Guya Ritchieho na režisérskej stoličke. Naposledy nás očaril svojím Artušom, ktorý sa bohužiaľ nikdy nedočká ďalších dielov, no pomaly sa s tým už začíname aj zmierovať. Na Aladina v jeho podaní sa ale oplatí tešiť, keďže tvorcovia dlho sľubovali, že príbeh naberie grády a režisérov podpis bude citeľný.

20. Rocketman – 30. máj

Pripravovaná biografická snímka s názvom Rocketman nám predstaví život uznávaného hudobníka Eltona Johna. Príbehovo sa od Eltonových umeleckých začiatkov z Royal Academy of Music presunieme k veľkým úspechom z roku 1970, no taktiež nahliadneme aj na jeho prácu s textárom Berniem Taupinom a vzťah k Eltonovej matke Sheile Eileen.

Rola Eltona Johna sa kedysi točila okolo hercov Jamesa McAvoya či Toma Hardyho, no nakoniec si slávneho skladateľa, klaviristu a speváka zahral Taron Egerton (Kingsman: The Golden Circle). Ten by si mal vo filme dokonca osobne zaspievať niektoré známe skladby. Malo by ísť o R-ko a nepochybne nahliadnime aj do spevákovho súkromia.

Jeho matku Sheile Eileen stvárni sympatická Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) a role textára Bernieho Taupina sa ujal Jamie Bell (Billy Eliot). Réžia pripadla na ramená Dextera Fletchera (Eddie the Eagle, dokončoval Bohemian Rhapsody) a scenár napísal Lee Hall (Billy Elliot).

21. Shaft – 14. jún 

Možno si ešte pamätáš na pôvodného Shafta. Zahral si ho Richard Roundtree, pričom v roku 2000 dorazil reboot v hlavnej role so Samuelom L. Jacksonom, ktorý bol jeho synovcom. V roku 2019 dorazí ďalší reboot/sequel, pričom tentokrát sa sústredí najmä na postavu Jacksonovho syna. Zahrá si ho Jesse T. Usher (Independence Day: Resurgence). V snímke sa objavia všetci traja herci a pôjde o zábavný akčný výplach.

22. The Grudge – 20. jún

Nicolas Pesce sa minulý rok predviedol skvelým artovým hororom The Eyes of My Mother (recenzia tu) a bude to práve on, kto dohliadne na vznikajúci reboot. Prepíše už hotový scenár a snímku bude aj režírovať. Reboot dej nijako nezmení, a tak sa dočkáme klasického zla terorizujúceho nových prisťahovalcov do prekliateho domu.

50 najočakávanejších filmov roka 2019

23. Zatiaľ nepomenovaný film Dannyho Boyla – 27. jún

Danny Boyle odstúpil z pozície režiséra Jamesa Bonda, no nás aspoň môže tešiť, že už o pár mesiacov sa dočkáme náhrady v podobe muzikálovej komédie (alebo len komédie z hudobného prostredia, zatiaľ to nie je jasné). Scenár mu napísal Richard Curtis (Love, Actually, About Time, Bridget Jones...), no a poteší aj herecké obsadenie. 

Uvidíme Lilly James, Kate McKinnon, Camille Chen, Eda Sheerana či našu milovanú Anu De Armas. Dej by mal rozprávať o predierajúcom sa hudobníkovi, ktorý zistí, že si ako jediný na planéte pamätá Beatles.

24. Ford vs Ferrari – 28. jún

Christian Bale sa okamžite po skončení natáčania snímky Vice vrhol do posilňovne a začal na sebe makať. Výsledok? Oficiálne čísla nemáme, no pokojne môžeme hovoriť o zhodení 20-25 kíl behom pár mesiacov. Režíruje James Mangold (Logan).

Odporúčané
10 najočakávanejších hororov roka 2022 10 najočakávanejších hororov roka 2022 20. decembra 2021, 9:30

Hlavnými hrdinami bude tím amerických inžinierov a dizajnérov vedených vizionárom Carrollom Shelbym a britským závodným vodičom Kenom Milesom. Tí dostanú za úlohu vytvoriť úplne nový typ automobilu s potenciálom konečne poraziť Ferrari, ich najväčšieho rivala na šampionáte v roku 1966. Christian Bale stvárni šoféra Kena Milesa a Matt Damon inžiniera, ktorý navrhol auto Ford GT 40. Okrem nich si v snímke zahrajú aj Caitriona Balge a Noah Jupe.

25. 17 Bridges – 12. júl

Tento film je tu hlavne kvôli svojmu obsadeniu. Taylora Kitscha máme veľmi radi a aj keď prináša kasovú smolu, jeho projekty vedia byť skutočne veľmi kvalitné. Navyše ide o nadaného herca, takže sme radi, že sa s ním na plátnach kín stretneme aj v budúcom roku. 

Dej nás zavedie na Manhattan, ktorý štát kompletne uzavrie, vrátane všetkých 17 mostov, ktoré doň vedú. Dôvodom je odhalenie kriminálneho podsvetia, prepojeného na políciu. Okrem Kitcha uvidíme aj J. K. Simmonsa, Sienu Miller, Chadwicka Bosemana či Keitha Davida. 

Na čísle 25 sa zastavujeme, keďže dnešnú dávku čítania si tým pádom už splnil. Druhú časť ti kolega Osky prinesie najneskôr do týždňa. Ak teda máš nejaké tipy pre filmy, ktoré sme možno zabudli zaradiť, ulož si ich a hoď nám ich do komentov v pokračovaní. Ak toho bude viac než dosť, možno sa dané snímky objavia aj v iných článkoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia