Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2018, 17:24
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

10 najočakávanejších sci-fi a fantasy filmov roka 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budúci rok sa v kinách môžeme tešiť na adaptácie knižných predlôh, očakávané pokračovania aj originálne novinky.

Ako sme už naznačili v úvodnom článku s animákmi, aj koncom tohto roka a začiatkom toho nasledujúceho ti budeme v tematicky rozdelených článkoch postupne predstavovať tie najočakávanejšie filmové a seriálové projekty, na ktoré sa v roku 2019 tešíme najviac.

Po vyššie spomínaných animákoch a nedávnych nových seriáloch sa dnes teda zameriame na sci-fi a fantasy. A keďže nám tieto žánre ponúknu množstvo lákavých snímok, nebudeme zbytočne strácať čas a rovno sa na ne vrhneme. Ešte predtým ti však pripomenieme, že všetky články s očakávanými filmami aj seriálmi budú postupne pribúdať v tomto vlákne

1.  Alita: Battle Angel - 14. február

Hraná adaptácia slávnej japonskej mangy Yukita Kishira mala do kín pôvodne doraziť ešte v decembri tohto roku, štúdio 20th Century Fox sa však snímku rozhodlo presunúť až na február 2019 a namiesto nej nasadiť mládeži prístupné pokračovanie Deadpoola. Príbeh nás zavedie do vzdialenej budúcnosti, kde istý doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objaví na skládke zničeného ženského robota Alitu (Rosa Salazar).

Alita si síce nespomína, kto je a odkiaľ pochádza, no dokonale ovláda bojové umenia a stane sa z nej lovkyňa odmien, ktorá je ochotná bojovať proti nepriateľom ohrozujúcich ju aj jej najbližších. Za réžiou stojí Robert Rodriguez (Sin City, From Dusk Till Dawn, Desperado) a okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley či Eiza González.

2.  Chaos Walking - 28. február

Aj nadchádzajúce sci-fi s názvom Chaos Walking vychádza z knižnej predlohy. O tú sa tentokrát postaral spisovateľ Patrick Ness, podľa ktorého vznikla v roku 2016 už fantasy dráma A Monster Calls. V prípade Chaos Walking sa pozrieme do post-apokalyptického sveta na planéte New World, ktorú kolonizuje malá skupina osadníkov. Domorodci sa však vzbúria a zabijú všetky ženy osadníkov.

Preživších náhle napadne zvláštny vírus, ktorý umožňuje počuť myšlienky ostatných. Uniknúť sa podarí len mladíkovi Toddovi (Tom Holland). Ten na úteku pred ostatnými obyvateľmi stretne záhadné dievča menom Viola (Daisy Ridley), ktoré by mohlo byť kľúčom k odhaleniu mnohých tajomstiev planéty. Na režisérskej stoličke sedí Doug Liman (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity) a na scenári pracoval aj Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind).

10 najočakávanejších sci-fi a fantasy filmov roka 2019
Zdroj: Lionsgate

3.  Captive State - 28. marec

Ako by vyzerala Zem pod nadvládou mimozemšťanov? Na to nám odpovie sci-fi thriller Captive State, ktorý predstaví americké Chicago približne desať rokov po začiatku okupácie mimozemskou rasou. Podľa tvorcov sa však v snímke pozrieme na obe strany mince, teda ako na nových pánov Zeme, tak aj na utláčanú ľudskú rasu.

V druhej menovanej skupine navyše nájdeme množstvo disidentov či zradných kolaborantov, takže sa rozhodne máme na čo tešiť. O réžiu spoločne so scenárom sa postaral Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) a v hlavných úlohách uvidíme napríklad Johna Goodmana a Veru Farmigu.

4.  The Kid Who Would Be King - 2. máj

Dobrodružné fantasy The Kid Who Would Be King sa nám svojimi prvými zábermi síce predstavilo iba pomerne nedávno, no vďaka prísľubu bláznivo a moderne podaného príbehu čerpajúceho z artušovských legiend si podľa nás miesto v zozname rozhodne zaslúži. Hlavným hrdinom bude tentokrát školák Alex (Louis Ashbourne Serkis, syn slávneho Andyho Serkisa).

Ten je tak trochu outsider a v živote sa musí vysporiadavať aj so šikanou. To všetko sa ale zmení, keď sa mu podarí nájsť bájny meč Excalibur. Zároveň sa dozvie, že svetu hrozí nebezpečenstvo v podobe mocnej čarodejnice Morgany (Rebecca Ferguson). Alex teda musí spojiť sily so svojimi priateľmi, niekdajšími nepriateľmi, ale aj s čarodejníkom Merlinom (Patrick Stewart) a pokúsiť sa odvrátiť hroziacu skazu. Pod réžiou a scenárom je podpísaný Joe Cornish (Attack the Block).

5.  Ad Astra - 23. máj

Najväčším lákadlom tohto sci-fi je bezpochyby herec Brad Pitt. Ten si vo filme zahrá vesmírneho inžiniera menom Roy McBride, cestujúceho až na okraj slnečnej sústavy, aby tam našiel svojho otca (Tommy Lee Jones), ktorý sa pred dvadsiatimi rokmi vydal na jednosmernú cestu k Neptúnu.

Cieľom jeho misie bolo vyhľadať známky mimozemskej civilizácie. Roy sa ho teda pokúsi nájsť a zároveň pochopiť, prečo jeho misia zlyhala. Na svojej vlastnej ceste však začne odhaľovať tajomstvá, ktoré ohrozujú prežitie našej planéty. Režíruje James Gray (The Lost City of Z), ktorý na scenári spolupracoval s Ethanom Grossom (Fringe). Okrem Pitta a Jonesa si ďalej zahrá aj Donald Sutherland či Ruth Negga.

10 najočakávanejších sci-fi a fantasy filmov roka 2019
Zdroj: 20th Century Fox

6.  Godzilla: King of the Monsters - 30. máj

Svojou návštevou nás v budúcom roku poteší aj pokračovanie Godzilly z roku 2014, ktoré ponesie podtitul King of the Monsters. Čo sa samotného príbehu týka, ten sa bude točiť okolo krypto-zoologickej agentúry Monarch, ktorá zistí, že okrem Godzilly na svete existujú aj ďalšie mytologické obludy, a to konkrétne Mothra, Rodan aj King Ghidorah.

Keď tieto bájne tvory opäť povstanú, ľudstvo sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Réžie sa chopil Michael Dougherty, pre ktorého pôjde o prvý vysokorozpočtový blockbuster, takže bude určite zaujímavé sledovať, ako sa s touto neľahkou úlohou popasuje. Nabité obsadenie vytvoria herecké mená, ako Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Kyle Chandler a Charles Dance.

7.  Men in Black International - 13. jún

Oficiálny názov ďalšieho filmového prírastku do sveta Men in Black bol dlho zahalený rúškom tajomstva, no tomu je už teraz koniec. Ako totiž štúdio Sony Pictures nedávno odhalilo, ďalšia snímka z tejto série ponesie názov Men in Black International. A aj keď toho o príbehu stále veľa nevieme, údajne by sa mal odohrávať v Londýne, pričom do hry by sa malo dostať výrazne viac postáv, nielen dvaja agenti ako v predchádzajúcich častiach.

Aj tak však môžeme predpokladať, že nový film bude stáť hlavne na dvojici tvorenej Chrisom Hemsworthom a Tessou Thompson. Režíruje F. Gary Gray (The Negotiator, Law Abiding Citizen, Straight Outta Compton) a okrem vyššie spomínaného dua sa na plátne objaví aj Liam Neeson, Rafe Spall, Kumail Nanjiani, Emma Thompson či Rebecca Ferguson.

8.  Gemini Man - 3. október

Námet na túto snímku sa medzi štúdiami povaľoval už od deväťdesiatych rokov minulého storočia a s projektom boli v priebehu rokov spájané mená, ako Tony Scott, Mel Gibson či Clint Eastwood. Plány však zakaždým stroskotali. Až kým sa filmu nechopil oscarový režisér Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain, Life of Pi) a nespojil svoje sily s Willom Smithom.

Ten si strihne starnúceho nájomného vraha Henryho, ktorý sa chce vydať na dráhu odpočinku, no nakoniec skončí v boji proti svojmu vlastnému, o 25 rokov mladšiemu klonu. Popri Smithovi ale dostane priestor aj pôvabná Mary Elizabeth Winstead ako Henryho kolegyňa. Žena pracuje pre rovnakú nebezpečnú organizáciu, pričom jej úlohou je Henryho dôkladne monitorovať. Ona sa s ním však spojí v boji proti jeho vraždiacemu klonu. Ďalej si zahrajú aj Clive Owen a Benedict Wong.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

First week on my new film Gemini Man Movie!! Ang Lee got me out here fighting the wildlife. : @WillSmith

Príspevok, ktorý zdieľa Gemini Man (@geminimanmovie),

9.  Terminator - 31. október

Pošramotenú povesť Terminátora sa v roku 2019 pokúsi napraviť už v poradí šiesty film z tejto slávnej série. Ten je zatiaľ oficiálne nepomenovaný, podľa všetkého by ale mal ignorovať všetky diely, ktoré nenatočil James Cameron a nadviazať tak priamo na vynikajúcu dvojku.

Hlavnou hrdinkou bude tentokrát Grace (Mackenzie Davis), no pridá sa k nej aj ikonický Arnold Schwarzenegger spoločne s legendárnou Lindou Hamilton v úlohe Sarah Connor. Bližšie príbehové detaily, žiaľ, zatiaľ nepoznáme. Za réžiou snímky stojí Tim Miller (Deadpool), z pozície producenta dohliada samotný Cameron a okrem vyššie spomínaných hercov si zahrá napríklad aj Gabriel Luna, Natalia Reyes či Diego Boneta.

10 najočakávanejších sci-fi a fantasy filmov roka 2019
Zdroj: 20th Century Fox

10.  Star Wars: Episode IX - 19. december

A zoznam zakončíme filmom z ďalekej, preďalekej galaxie. Deviata časť hlavnej série Star Wars by mala uzatvoriť príbeh o Skywalkerovcoch a zároveň ponúknuť finálny stret rebelov s Prvým rádom, pričom podľa viacerých vyjadrení by sme sa mali dočkať poriadne akčného a náležite epického vyvrcholenia. Herec John Boyega taktiež dávnejšie naznačil časoví skok medzi The Last Jedi a nadchádzajúcou Epizódou IX.

Koniec koncov, na internete nájdeš množstvo dohadov a teórií, žiadna z nich však oficiálne potvrdená nebola, takže ani nemá zmysel sa nimi momentálne zaoberať. V snímke sa spoločne s Boyegom vrátia aj starí známi, ako Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Mark Hamill (asi iba vo flashbacku alebo v takzvanej "Force ghost" forme) a Carrie Fisher (použiť by sa mali doposiaľ nevidené zábery).

Doplnia ich Billy D. Williams, Dominic Monaghan aj Keri Russell. Réžiu dostal na starosť J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek, Star Wars: The Force Awakens) a o hudobnú stránku sa opäť postará legendárny John Williams.

10 najočakávanejších sci-fi a fantasy filmov roka 2019
Zdroj: Disney/Lucasfilm
Anketa:
Na ktorý z filmov sa tešíš najviac?
Alita: Battle Angel
Chaos Walking
Captive State
The Kid Who Would Be King
Ad Astra
Godzilla: King of the Monsters
Men in Black International
Gemini Man
Terminator
Star Wars: Episode IX
Alita: Battle Angel
9 %
190 Hlasov
Chaos Walking
1 %
32 Hlasov
Captive State
3 %
57 Hlasov
The Kid Who Would Be King
1 %
11 Hlasov
Ad Astra
8 %
171 Hlasov
Godzilla: King of the Monsters
8 %
174 Hlasov
Men in Black International
5 %
99 Hlasov
Gemini Man
1 %
31 Hlasov
Terminator
16 %
349 Hlasov
Star Wars: Episode IX
49 %
1082 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia