Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2018, 16:10
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Aké zvieratá sú v Austrálii najväčšími zabijakmi? Možno budeš prekvapený, že nejde o tie, ktorých sa najviac bojíme

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Nemajú ostré zuby ani pazúry ako britvy. Pôsobia skôr mierumilovne, avšak...

Austrália nie je obľúbeným regiónom pre insektofobikov. Nikdy nevieš, či si pri obúvaní topánky nenájdete v jej vnútri tučného pavúka, alebo či ti v chladničke nespí nejaký hadisko. A to nehovoríme ešte o prechádzkach v tamojšej prírode. Ako sa vraví, v Austrálii ťa chce všetko zožrať.

Miestne úrady vedú štatistiky o úmrtiach spôsobených najrôznejšími zvermi. Kto je najväčším zabijakom? Tipov by si mohol mať hneď niekoľko. Skutočnosť je pomerne nečakaná.

Aké zvieratá sú v Austrálii najväčšími zabijakmi? Možno budeš prekvapený, že nejde o tie, ktorých sa najviac bojíme
Zdroj: Mikael Kristenson

Medzi rokmi 2008 a 2017 bolo 77 osôb (najviac z celkového počtu) usmrtených kravami či koňmi. Na druhom mieste s 60 mŕtvolami sa umiestnili cicavce (nič bližšie špecifickejšie) a prvú trojku s 27 umŕtvenými osobami uzatvárajú sršne, osy a podobné lietajúce živočíchy.

Ďalšie miesta vyzerajú nasledovne - žraloky a iné morské potvory (26), hady a plazy (23), psy (22) a krokodíly (17). Netreba zabúdať ani na skutočnosť, že ďalšie desiatky až stovky ľudí bývajú každoročne spomenutými zvieratami len zranené a nie všetci zomierajú.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

No čo, si prekvapený? Preto vždy pamätaj, ak si v Austrálii, musíš na seba dávať o kúsoček väčší pozor pred všakovakým zverincom. Aby si aj ty náhodou jedného dňa nedoplnil štatistiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia